En guide till möten och konferensanläggningar på Lidingö. För de som bokar konferens och tar hand företagets möten finns ett stort antal konferensanläggningar att välja bland. Stockholm och Uppland har blivit ett centrum för mötessverige tätt följt av Västkustens många anläggningar. Lidingö har fått en särställning när det kommer till möten och enligt vissa källor är det Sveriges mest konferenstäta ö. Sett till öns storlek finns ett flertal konferensanläggningar. Alla med sin unika miljö och karaktär. Denna webbsida är öronmärkt för konferens och mötesanläggningar på Lidingö och du kan här få information om anläggningar, resvägar och aktiviteter på denna ö mellan stadsmiljö och naturnära upplevelser!

Boka konferenshotell på Lidingö

Konferens och mötesanläggningar på Lidingö Mötesbranschen.

Konferensmöten på Lidingö

Besökare till konferensanläggningar på Lidingö kan snabbt och enkelt ta sig ut till ön. Närheten till Stockholm innebär att alla tänkbara kommunikationer finns tillgängliga för de som kommer långväga ifrån. Från Stockholm går buss, taxi, och båt, regelbundet! Vill ni göra konferensen till en ståtlig och minnesvärd upplevelse för alla inblandade, kan den inledas med en härlig båttur från stad till brygga.

Högberga gård är en av Lidingös mest välkända anläggningar och från stranden och badbryggan kan du skönja huvudbyggnaden som ligger högst upp på berget. Fortsätter man ända ut till Lidingös bortre spets, vid Elfviks udde, hittar man Blue Hotel. En plats känd för sin kreativa utformning och vackra omgivning. Även om SPA under flera år varit en viktig komponent i verksamheten Blue Hotel driver, har de nu tagit steget och ytterligare byggt ut sitt Turkiska hamam. Den nya satsningen görs i samarbete med hudvårdsföretaget Babor som under lång tid varit en föregångare i branschen!

Detta är bara två av de anläggningar du når från sjösidan och flera andra finns att välja bland. För den med smak för lyx finns också möjlighet att komma till Lidingö med helikopter. Vissa av anläggningarna har egen helikopterplatta dit konferensgäster kan anlända. Såväl helikopterflygning som kappsegling finns också som möjliga aktiviteter för de som besöker ön!

Möten för alla företag på Lidingö

Konferens Hotell på Lidingö.

Trevliga möten på Lidingö

Det finns många orsaker till att man åker på konferens med företaget och man kan ofta vinna på att i förväg definiera vad vistelsen skall ge för resultat. Lidingö är speciellt så till vida att det finns stora valmöjligheter sett till de många anläggningarna. För de som vill hålla möten och förhandlingar utanför stan och i ostörd miljö, är flertalet konferensanläggningar intressanta. Har ni å andra sidan en tanke om att implementera friskvård i verksamheten kanske Bosön är ett av de bättre alternativen.

Bosön är en konferensanläggning med fokus på allt som rör hälsa och träning. Här bedrivs idrottsrelaterad utbildning och Stiftelsen som bildades 1938 ägs av Riksidrottsförbundet. Svensk elitidrott är nära förbunden med Bosön och anläggningen kan ta emot såväl enskilda individer som hela företagsgrupper och fotbollslag.

Här kan aktiviteterna innebära såväl föreläsningar om inställning, inspiration och vinnarmentalitet, som träning och möten. De som är intresserade av teambildning, och som vill sammansvetsa arbetslaget, kan vinna på ett besök på Lidingös mest aktiva konferensanläggning.

Mat och ädel dryck

Den lantliga omgivning som finns strax utanför Stockholm bjuder på unika möjligheter vad gäller mat och dryck. Flera av de konferensanläggningar som gjort Lidingö känt som en plats för möten, har fokuserat på att kunna erbjuda gourmetmiddagar och intressanta smakkombinationer. En stor portion av menyerna visar råvaror från lokalområdet. Någonting som blivit allt mer efterfrågat.

Närheten till vatten avspeglas inte bara i det aktivitetsombud som finns på Lidingö. Även i köket och matsalen är bandet till naturen starkt. Att ha en skärgårdskonferens förutsätter fisk och skaldjur. Att man dessutom kan njuta av maten och de rika smaker som finns i närodlade grönsaker medan blicken insuper den vy som mäktigt sträcker sig mot horisonten utanför matsalarnas klara glaspartier, förtar inte någonting av upplevelsen!

Klassiska rätter i ny tappning och med råvaror som kommer från gårdar ett stenkast bort, är vanligt för mötesgästerna som inte bara får se, utan också smaka, på vad Lidingö har att erbjuda. Sedan ett par år tillbaks finns också Sveriges enda Toscanska vinfabrik på Lidingö. Högberga gård huserar Högberga vinfabrik där man producerar vin som gjorts på druvor vilka handplockats bl.a av företagets Vd, Johan Hjort.

Under Jul och vintertider sker en hel del i havsbanden runt om i landet. På Lidingö bjuds det till julbord med nya tolkningar varvat med klassiker som alltid har en plats när snön lägger sig utanför. Att ha vinterkonferens där SPA och varma bad erbjuds har blivit allt mer populärt och någonting som också flera anläggningar valt att erbjuda.

Hög standard och intressant bakgrund

Konferensanläggningar i Sverige har gott rykte och håller en mycket hög standard. Fler av anläggningarna nedan är från början privatbostäder eller företagsanläggningar som byggts om för att kunna ta emot gäster från hela världen. Den intressanta bakgrunden ger ytterligare en dimension till upplevelsen och man behöver se anläggningarna för att förstå vidden av denna.

Konferens med hotell på Lidingö

Här är några av de anläggningar som finns tillgängliga för bokning på Lidingö. Vilken skall ni besöka?

Konferens Lidingö på Elfviks Herrgård.

Elfviks Herrgård på Lidingö

Elfviks Herrgård

Elfviksvägen
181 90 Lidingö
Tel. + 46 (0) 8 731 57 20
eg@elfviksgard.se
Hemsida
Vi erbjuder vackra rum för konferens, bröllop, fest och företagsevenemang.

 

Konferens Lidingö på Rönneberga konferenshotell.

Konferens Lidingö Rönneberga

Rönneberga Konferens

Rönnebergavägen 1
181 90 Lidingö
Tel. + 46 (0) 8 446 78 00
info@ronneberga.se
Hemsida
En vacker och inspirerande plats på Lidingö, anpassad för konferens och kreativa möten . Endast 20 minuter från Stockholm City.

 

Konferensmöten Lidingö på havsnära Skogshem Wijk.

Konferens Lidingö på Skogshem Wijk

Skogshem och Wijk

Hustegavägen 1
181 90 Lidingö
Tel. +46 (0) 8-731 42 00
info@skogshem-wijk.com
Hemsida
En konferensanläggning i Stockholm för professionella möten. Konferens Stockholm – konferens Lidingö.

 

 

Konferens Lidingö Lovik Hotell Konferens

Konferens Lidingö på Lovik

Lovik Hotell & Konferens

Loviksvägen 1
181 90 LIDINGÖ
Tel. 08-506 180 00
lovik@lovik.se
Hemsida
En modern plats för möten och konferenser. På Lovik får ni tid att mötas, umgås, prata och varva ner.

 

 

Konferens Lidingö på härliga Villa Brevik konferenshotell.

Konferens Lidingö på Villa Brevik

Villa Brevik

Södra Kungsvägen 254
181 65 Lidingö
Tel. +46 (0) 8-766 65 00
konferens@villabrevik.se
Hemsida
Konferens, dagkonferens samt fest och bröllop på Lidingö. Villa Brevik är en komplett mötesanläggning i toppklass med högklassigt kök endast 15 minuter från Stockholm

 

Konferens Lidingö på ståtliga Högberga Gård.

Konferens Lidingö Högberga Gård

Högberga Gård Hotell & Konferens

Grindstigen 5-6
181 62 Lidingö
Tel. +46 (0)8-546 46 100
info@hogberga.se
Hemsida
Konferens Stockholm. Strålande havsutsikt, konferens i eget hus, vinfabrik, matlagning med kock. Konferensanläggning på Lidingö 15 min från Stockholm.

 

Konferens Lidingö på Blue Hotel vid Elfviks Udde.

Konferens Lidingö på Blue Hotel

Blue Hotel

Elfviks udde
181 90 Lidingö
Tel. +46 8 505 637 00
info@bluehotel.se
Hemsida
Blue Hotel är byggt och designat för konferens och spa. Samtliga matsalar, barer, lounger och hotellrum har havsutsikt och hög standard.

 

Konferens Lidingö på anrika Hotell Konferens.

Lidingö Hotell & Konferens

Lidingö Hotell & Konferens

Kottlavägen 116
181 41 Lidingö
Tel. +46 (0)8-636 23 00
reception@lidingohotel.se
Anläggningen driver för tillfället ej verksamhet. ”Boka hotell på Lidingö med bästa pris garanti. Välj hotell utifrån läge, pris och standard. Boka rum direkt på Hotell Lidingö.

 

 

Konferens Lidingö på vackra Bosön.

Konferens Lidingö på Bosön

BOSÖN

Bosövägen
181 47 Lidingö
Tel. +46 (0)8-699 66 02
info@boson.nu
Hemsida
Bosön är en modern anläggning för såväl konferenser och utbildningar som aktivitetsdagar och kick-off. Vid gruppbokning bokar man med fördel något av

 

Konferens Lidingö på Scandic Foresta.

Konferens Lidingö på Foresta

Scandic Foresta

Herserudsvägen 22
181 34 Lidingö
Tel. +46 (0)8-517 324 00
foresta@scandichotels.com
Hemsida
Scandic Foresta ligger på Lidingö, endast 15 minuter från centrala Stockholm. Lidingö bjuder på många spännande aktiviteter året runt.

Lidingö konferensmiljö

Frisk, stark och välmående – det var tomtförsäljarnas slogan under 1900-talets början då sommarorten Lidingö blev villastaden Lidingö. Bron som knöt an Torsvik med Ropsten möjliggjorde stadsbornas utflyttning till ön, som än idag kallas för ”Hälsans ö”. För att bevara öns friluftsområden och rika djurliv beslutades det 2008 om att utvidga Långängens naturreservat att även innefatta stora delar av Elfvikslandet. Hälsans ö har därför idag ett naturreservat på 440 hektar.

Storstad och skärgård

I Stockholms inre skärgård hittar vi Lidingö. Kommunen Lidingö består av några intilliggande öar, bland annat Duvholmen, Storholmen och det populära utflyktsmålet Fjäderholmarna. Hela kommunen har idag en befolkning på drygt 45 500 invånare och det största antalet, cirka 32 000, bor i tätorten Lidingö. Stadskärnan är mycket omtyckt bland invånarna såväl som turisterna. Allt som kan tänkas tillhöra en stad finns att tillgå. Lidingö Centrum, som invigdes 1995, är byggt med en öppen torgkänsla. Här finns ett femtiotal butiker och här hittar du alltifrån större klädmärkeskedjor till små butiker där du kan handla specerier som långlagrad ost eller kaffe och the i lösvikt.

Skärgårdens Lidingö förknippas i stor utsträckning till dess fina friluftsbad.
Det finns ett stort antal badplatser runtom ön och du kan själv välja bland de mer bekväma friluftsbaden där parkering, grillplatser och toaletter finns till förfogande eller om det är de mer privata badplatserna lockar. För barnfamiljerna är Fågelöudde en populär oas. Den långa sandstranden, hopptornet, minigolfbanan och lekplatsen gör Fågelöudde till dagsutflykt som uppskattas av stora som små.

Det kulturella Lidingö

Lidingös rika kulturliv har någonting som tilltalar de flesta. När det kommer till teater och musik har man i kommunen valt att inte bara inkludera, utan prioritera den unga generationen. Sagateatern och Lidingös kommunala musikskola är två exempel där de unga står i centrum. Ett stort antal konstverk har man placerat runtom stadens torg och parker. ”Raoul Wallenbergs gärning” av Willy Gordon är en av de mest omtalade. Den nära fyra meter höga bronsstatyn står i Lidingö stadshuspark och monumentet hedrar Lidingösonen för den kamp och det civilkurage han visat på under andra världskriget. Med färjan tar du dig enkelt över till Fjäderholmarna som med eget museum, teater och hantverkskvarter sommartid är ett hett utflyktsmål. Lidingö museums utställningar brukar vara välbesökta, men framförallt är ön känd för Millesgården.

Millesgården

Lidingös största turistmål är tveklöst Millesgården. Skulptören Carl Milles och hans fru Olga skapade sitt konstnärshem och konstateljéer på Herserudsklippan med fantastiskt utsikt över det intilliggande vattnet. Sommartid, då det anordnas olika musikevenemang i parken, är Millesgården som mest besökt. Den magnifika skulpturparken, museet, de tillfälliga utställningarna i konsthallen och restaurangen gör att många väljer att besöka men också återvända till Millesgården.

Bellman, Elfvik och Bluehotel

”Glada bygd så täckt belägen” av Carl Michael Bellman, även kallad Lidingösången, sägs handla om Elfvik – Lidingös nordöstra udde, som idag är naturreservat. Bellman var en återkommande gäst på Elfviks gård och än idag kan du besöka den vackra herrgårdsbyggnaden där Bellman en gång åt, drack och spelade. Hit kommer man för att få njuta av natur och havsluft, ta del av jordbruket, klappa djuren på bondgården, strosa i parken och unna sig något gott att äta på herrgårdens restaurang och café.

Här på udden, med havet alldeles inpå, finner du även Lidingös mest omtalade hotell – Bluehotel. Här har man har valt att följa Lidingös tradition och med fokus på hälsa och välmående lever hotellet upp till kommunens slogan ”Hälsans ö”. Restaurangen erbjuder sina gäster ekologisk och närproducerad mat och hotellets SPA satsar på lyx och avkoppling i vardagen, där platsen har sin tydliga funktion. Naturreservatet är en frizon, för såväl växter, djur som människor.

Den tillgängliga ön

Lidingö – Stockholms närmsta skärgård är med sin närhet till Stockholmsstad både en del av storstaden men också och en skärgårdsidyll. Som tätort har Lidingö, med sina 72 procent av markytan, störst andel grönyta.  Goda kommunikationer råder över hela ön och det finns även täta förbindelser till intilliggande öar. Med endast 20 minuter från Stockholmscentral tar dig enkelt till ön med bil, buss, båt eller tåg. För mer information kring färdmedel, linjer och tidtabeller kan du enkelt använda dig av SL:s reseplanerare.

Missta inte vår omfattande sida om konferens i Stockholm!