Konferens i Lysekil

Precis vid havet bredvid Gullmarsfjorden ligger natursköna Lysekil som sedan mitten av 1800-talet lockat till sig badsugna turister från hela Europa. Här ligger världens enda byggminnesförklarade pissoar och dessutom bedrivs marin forskning på hög nivå i Lysekil.

Konferensgäster kan förvänta sig en kreativ och inspirerande vistelse med närhet till kusten och smarrig mat i form av allehanda havsdelikatesser.

Konferens Lysekil

Golfbanor i Lysekil

Golfsugna konferensdeltagare och andra besökare kan gå en fin runda golf på den nya banan som hör till Lysekil Holma GK. Här spelar ni på en modern bana som är varsamt utskulpterad ur det Bohuslänska landskapet bredvid fjorden. Den har 18 hål och påminner lite om en skotsk bana med sin närhet till berg, vatten och stora ekar. Tack vare noggrant planerade material och grässort funkar banan fint året om och oberoende av väder och vind.

Till anläggningen hör också en driving range, ett café och en lounge att ta igen sig.

Romantisk weekend i Lysekil

Om du kommer till Lysekil med någon som betyder extra mycket för dig så kommer du garanterat kunna skapa en magisk helg tillsammans med din kära. Lysekil har nämligen massor att erbjuda er som vill uppleva lite tid tillsammans, vare sig det är action eller mys ni är ute efter.
Havets hus är ett bra exempel på en fartfylld och lite annorlunda aktivitet som kan passa både par som nyss lärt känna varandra, eller er som varit tillsammans länge. Det är ett saltvattensakvarium som visar hundratals olika arter från fjorden och havet precis vid Lysekil. Här kan man också klappa sjöstjärnor, åka på sälsafari, kolla på dykare som simmar ner och matar djuren och spendera en dag tillsammans med pigghaj, torsk och havsål.
Vill ni inte få fisksmak så kan ni istället åka till Lilla Kornö, som ligger i vattnet utanför stan. Ön kan bara nås båtvägen och är underbart idyllisk och mysig, med fina små matställen och vacker natur. En promenad här kan få vem som helst att bli lugn och kärleksfull igen.

Hälsa Lysekil

SPA och hälsa i Lysekil

För hälsans skull bör man emellanåt stanna upp och tänka efter hur man mår, både på insidan och utsidan. I Lysekil finns bland annat Vanns Spa som är ett hotell med restaurang och spa en bit utanför stan. De har över 1000 kvadratmeter spa där man kan njuta av tre olika bastuvarianter, ta ett bubbelbad eller ta en behandling från någon av de professionella terapeuterna som jobbar där. Du kan bland annat låta kroppen knådas igenom med massage, köra en kroppsscrub, en holistisk behandling med alger eller ta en nyttig portömning. Dessutom finns det gott om andra behandlingar också. Här kan fötter och ansikten också pysslas om med masker, fiskspa med mera.

Ett annat ställe som också hjälper dig varva ner är Lysekils Hälsa & Spa som ligger på hamngatan. Där erbjuds SPA- och kroppsbehandlingar för dig som har problemområden i rygg eller kropp, men också för dig som bara vill njuta och unna dig en stunds välbefinnande. Allt från aromaterapi och koppingbehandling till cellulitbehandlingar och kroppsinpackningar med lera finns här och utförs av duktiga terapeuter med erfarenhet och rätt känsla.

Boka konferens i Lysekil

Att boka konferens i Lysekil körs lättast online. Alla små och stora vandrarhem, hotell och övriga lokaler som tar emot konferensgäster finns på internet med mycket information och bilder. Att göra research och ta reda på vilken plats som passar just er grupp bäst, görs alltså snabbt och enkelt. Själva bokningen kan du antingen fixa via mail eller telefon, beroende på vilket du föredrar.

Konferensanläggningar i Lysekil

Kustorten Lysekil är populärt både för turister och konferenser och erbjuder många bra alternativ för alla sorters konferenser. Här följer några exempel:

Brygghuset
Fiskebäckskilsvägen 28
450 34 FISKEBÄCKSKIL
0523-222 22
www.brygghusetkrog.se

Brygghuset är den perfekta platsen för en lite mindre konferens som önskar sig ett speciellt möte med havsdoft och inriktning på havets läckerheter. Här kan man njuta av god mat som rekommenderas i White Guide, samtidigt som man konfererar i restaurangen eller i Joel’s Whisky Bar. Som aktivitet erbjuds hummerfiske på restaurangens båt!

Folkets Hus i Lysekil
Kungsgatan 17
453 33 LYSEKIL
0702-735390
www.folketshuslysekil.se

Förutom att visa de nyaste biofilmerna kan man också anordna konferens i Folkets Hus i Lysekil. Den största lokalen kallas för Forum och har plats för 200 personer. Här finns bland annat digital projektor och en grym ljudanläggning. Den är dessutom handikappad anpassad. Personalen på Folkets Hus ordnar gärna catering när konferensdeltagarna blir hungriga under dagen.

Gullmarsstrand Hotell & Konferens
Strandvägen 2-14
451 78 FISKEBÄCKSKIL
0523 66 77 88
www.gullmarsstrand.se

På det här fina hotellet har folk haft konferens sen 1560. Deras framgångskoncept baseras på effektiva konferenser med god mat, tankero och frisk luft. Förutom fullcaterade event där gästerna bor på hotellet och käkar i restaurangen, kan Gullmarsstrand även erbjuda spännande aktiviteter som till exempel mångcampen Havsfejden.

Rågårdsviks Hotell
Rågårdsvik
FISKEBÄCKSKIL
0523-210 19
www.ragardsvikspensionat.se

På Skaftö precis utanför Lysekil ligger Rågårdsviks Pensionat som sedan 1926 tagit emot gäster från när och fjärran. I rum för mellan 25-100 personer kan ni mötas, använda modern teknik och sen ta paus i matsalen för god mat ofta inspirerad av havets läckerheter. På Pensionatet finns 24 rum där deltagarna kan få en god natts sömn, wifi ingår alltid.

Strandflickorna
Turistgatan 13
453 30 LYSEKIL
0523-797 50
www.strandflickorna.com

Lämpligt beläget på Turistgatan i Lysekil ligger välkomnande Strandflickorna där konferensdeltagare av båda könen kan ordna möte och njuta av den vackra miljön. I lokaler av olika storlekar, den coolaste är Havsateljén som i princip ligger på havet, kan ni diskutera budget och vinstmarginaler. Efter ett produktivt möte väntar aktiviteter som ostronfiske, bergsklättring eller skaldjursföredrag.

Vann Spa Hotell & Konferens
Lingådde
454 80 Brastad
0523-442 00
www.vann.se

Ett av de mest populära hotellen i Bohuslän erbjuder både färdiga konferenspaket och individanpassade lösningar för den lilla och den stora gruppen. Här möts ni i moderna, ljusa lokaler som verkligen inspirerar. All mat är hemlagad och ingår i priset, liksom de fina hotellrummen om ni väljer att övernatta på hotellet och fortsätta ert konfererande efter den rikliga frukostbuffén nästa dag.