Idag är många medvetna om att Malmö alltsedan Öresundsbron kom på plats har fått en annan karaktär än det som traditionellt sett har varit fallet. Staden har gått från att ha varit en mysig liten stad i södra Sverige till att bli porten till Sverige från kontinenten. En del skulle till och med kalla staden för en förstad till Köpenhamn men det här kan vara att gå en aning för långt för de som inte tycker att det stämmer och hellre menar att Köpenhamn är en förstad till Malmö! Ska man hålla konferens så ska man hålla ett öga på konferensnytt från Malmö då det finns en hel del hotell och lokaler som är som klippta och skurna för olika slags evenemang.

Det är enkelt att boka direkt online och man måste inte ha sin verksamhet i Malmö för att lägga sin konferens just här. Tänk på att det är så enkelt att nå denna stad från resten av Sverige och världen så det är riktigt logiskt att välja Malmös olika konferensalternativ då man ska ha ett större evenemang med gäster från många olika håll.

Konferenser i södra Sverige

Konferens i MalmöFör konferenser i södra Sverige så är Malmö ett givet val. Här får man verkligen nära till alla Sveriges södra orter och städer. De flesta kan med Pågatåg, Öresundståg och bussar ta sig fram på någon timme så även om det bara handlar om ett evenemang för en dag så kan man välja denna stad. Vill man resa lite längre så är det också enkelt att komma hit med flyg, tåg eller buss och företag som ligger norrut kanske väljer södra Sverige just för att få byta miljö och ge konferensen en unik karaktär som gör att den blir intressantare för alla som är med.

I södra Sverige så finns det gott om hotell och herrgårdar som riktar sig till den som behöver ordna med ett konferensevenemang. När man läsar om konferensnytt i Malmö online så får man snabbt information om olika platser och erbjudanden som man kan dra nytta av för det event som man planerar.

Resa till Malmö

Resor till Malmö är enkla att boka. Man kommer snabbt fram från Sveriges alla städer såväl som från utländska platser. När man ska ha en större internationell konferens så kanske man först tänker att Stockholm blir den givna adressen då detta trots allt är Sveriges huvudstad men det är inte nödvändigtvis det bästa valet. När det kommer folk från Europa och kanske till och med från USA så är det minst lika lätt för dem att flyga till Kastrup utanför Köpenhamn för att sedan ta sig vidare till konferensevenemanget via bron. Det går hela tiden tåg direkt från flygplatsen och med dessa så kommer man bekvämt fram till centrala Malmö. Har man sedan bokat lokaler som ligger centralt så är det för det mesta gångväg från centralstationen så man behöver inte ens ordna med taxi för sina utländska gäster.

Från svenska städer så är det enklast att ta tåg med vilket man också hamnar i centrala Malmö. Om man vill ta buss så går även detta. Flyg tar man enklast till Sturup eller rentav till Kastrup vilket kan gå snabbare då man kanske kommer från städer som Stockholm och Luleå. Det viktigaste är att inse att det är otroligt enkelt att nå en konferens i Malmö tack vare de goda kommunikationerna.

Allt på en plats

När man väl ska välja en lokal så bör man tänka på vad som kommer att ingå. Ibland så är det viktigt att få allting på en plats. Man kanske behöver mötas under flera dagars tid och då kan man inte låta deltagare ödsla tid på att leta efter matställen under pauser. Även om det just finns gott om matställen i centrala Malmö så är det inte säkert att det här blir en bra lösning om man vill få mycket gjort. Då väljer man hellre ett konferenshotell där allting ingår så att maten står dukad och klar då man kommer ut från möteslokalerna för att äta lunch. På så vis så får man ju tid till en liten promenad istället och det kan vara kul för de som kommer och som inte känner till Malmö så väl.

Man kan också ordna så att allt finns på plats då man hyr enklare lokaler där man bara har rum för möten med modern teknik att tillgå. Genom att hyra in catering som även tar hand om städning så har man maten och servering ordnad. Dessutom så kan man ju se till att ha boende för sina gäster inom gångvägs avstånd. Här är det dock enklast att boka med ett hotell där man får både boende och konferenslokaler så att ingen behöver irra omkring och leta efter rätt adress.

Malmö - Turning Torso

Nya möjligheter

Det dyker hela tiden upp nya möjligheter i Malmö. Dels så finns det en fin tradition av företagande som fortsatt blommar i regionen och det gör att man hela tiden har behov av smarta lösningar för konferenser. Den som följer konferensnytt för Malmö inser att det hela tiden tillkommer smarta erbjudanden som gör att man lätt kan ordna sitt evenemang. Hotell och olika restauranger erbjuder sina lokaler för att det ska bli enkelt att mötas och diskutera i små eller mindre grupper. Maten, underhållningen och login finns nära och det ger en mysig stämning som smittar av sig på konferensen.

Inför sitt konferensevenemang så ska man ta en titt på det som erbjuds. Kanske kommer man att tänka om och istället för att anlägga det hela omkring Stortorget så kör man på en adress som ligger närmre hamnen och vattnet. Detta för att man vill kombinera möten med lite utomhusaktiviteter i de grönområden som finns vid Malmös stränder. Genom att kontakta en konferensarrangör som känner till Malmös smultronställen så kommer man lätt att ordna det perfekta evenemanget. Det här kan man göra direkt online och man kan lita på att det hela kan bli riktigt lyckat trots att man aldrig själv har varit i Malmö förr.

Boka direkt online

För att boka direkt online så måste man förstås veta när man ska hålla konferensen och hur många som kan tänkas komma med. Sedan kan man söka online och se närmre på bilder och på det som erbjuds. Om man är osäker så kan man även be om referenser och läsa recensioner online så att man får veta lite mer om hur ett hotell fungerar. Sedan kan man ju hyra in speciella aktiviteter för att liva upp sitt evenemang och dessa kan man få fatt i lokalt. Lokala festarrangörer har förstås stenhård koll på det som erbjuds just nu i södra Sverige och detta presenterar de online där man snabbt kan boka sitt event.

Tänk på att få en kontaktperson. När du har bokat online så ska du alltid kunna ringa och göra ändringar eller ställa frågor. Kanske upptäcker du plötsligt att någon måste få vegetariskt mat och om detta meddelas rimlig tid innan konferensen så ska det inte vara några problem att ordna med. Detta förutsatt att du har valt den bästa lösningen för konferensevenemanget i Malmö där det inte anses vara svårt att ändra lite på menyn eller lägga till fler deltagare till programmet.

Möjlighet till övernattning

Det finns många hotell i Malmö och flera av dessa är experter på konferenser. De har stora och små konferenslokaler där man kan sitta på olika sätt. De som behöver bo på hotell kan dra stor nytta av att bo på det hotell där man håller möten och aktiviteter eller i varje fall i närheten. Om man har gäster från utlandet så ska man även tänka på att välja övernattning som är bekväm för en person som inte talar svenska. Nu är dock Malmö en stad där man är van vid besök från utlandet så det lär inte bli några problem. Kommer man från andra håll för sin konferens så är det riktigt kul att sova över och få tid till lite mer än arbete. I Malmö kan man nämligen shoppa och njuta av kulturella evenemang och dessutom så är man ju bara ett stenkast från den underbara staden Köpenhamn så det kanske går att hinna med ett besök innan konferensen är över.

Underhållning för ett unikt evenemang

Vilken typ av underhållning som man ska välja beror förstås på vilka deltagarna är och hur konferensen ser ut. Om man sitter stilla länge så är det alltid kanon med någon form av fysisk aktivitet där man får upp blodcirkulationen. De som erbjuder lokaler och helhetslösningar för konferens i Malmö kan för det mesta ge förslag på smarta aktiviteter och underhållning som kan tänkas passa. Om man sover över och äter middag tillsammans så blir det gärna tid för något spännande som vinprovning och man kan även se till att få underhållning i form av musik och kanske stand up comedy. Det finns lokala förmågor och så kan man bjuda in underhållare från andra delar av Sverige specifikt för evenemanget. I Malmö så är allting möjligt för lokalerna och kunskapen finns på plats. Därför är detta ett kanonbra val för de flesta typer av konferenser och teman.