Konferens Kisa - Mötesbranschen

Det fina läget med närhet till både skog och sjö gör Kisa till en perfekt plats att leva på. Orten hittas där Kisaån flyter ihop med Lillån och är en 403 hektar stor småstad med cirka 3700 invånare. Här finns mycket att göra för både liten och stor, turist och urinvånare. Slalomåkning på vintern, bad på sommaren och gott om pubar, caféer och restaurangen som utfodrar sina gäster året om.

Även konferensdeltagare som vill ha ett lite lugnare möte med mycket tid till roliga, sportiga aktiviteter har hamnat rätt i Kisa. Här kan man spela golf, rida på Sveriges största häst eller få en tibetansk ansiktsmassage.

Golfbanor i Kisa

Golf Konferens Mötesbranschen KisaKonferensgäster som gillar att spela golf kommer troligtvis inte att ångra sig om de släpar med sina golfklubbor till mötet i Kisa-trakten. Inte heller golfintresserade turister bör missa att ta en runda på den fina banan.
I den ”fagra Kindabyggden”, i Björndal, cirka åtta kilometer väster om Kisa, ligger den trevliga golfklubben Kinda GK. Här spelar man golf på en välskött bana som har 9 hål och varierar mellan att vara en skogs- och en parkbana. Den är naturskön och ibland lite knepig, men passar trots det både nybörjare och den mer erfarna golfaren. Tack vare de dubbla utslagsplatserna på varje hål, kan man spela 18 hål med variation.
Övningsområdet ger dig chansen att putta, träna bunkerslag och chippa. Dessutom finns det en driving range som också kan hjälpa dig utveckla ditt spel.

Romantisk weekend i Kisa

Kisa är fullproppat av naturupplevelser, så det förälskade paret som vill tillbringa ett par lugna dagar i varandras sällskap har verkligen kommit rätt. Här kan ni vandra, hyra kajak, cykla eller kanske ge er ut på en tur på hästryggen?
För det sistnämnda rekommenderas till exempel Fattiggårdens Hästnöje, en hästgård mitt ute på landet där man verkligen kan koppla av och bara vara. Här finns ett tjugotal Shire-hästar, världens största hästras. En av dem är Aaron som har vunnit pris som Sveriges största häst. Om ni vill kan ni rida på dessa bjässar, eller åka bakom dem på en mysig tur i vagnen. Dessutom finns det stugor på gården som tar emot gäster, ni kan bada bastu och fiska, och låta naturen ta hand om er en stund.

SPA och hälsa i Kisa

Bara tjugo minuter utanför Kisa ligger det lilla smultronstället Åby Säteri. Här kan överbelastade nutidsmänniskor komma för att koppla bort stressen och pressen och låta den serviceinriktade personalen skämma bort dem rejält. Anläggningen drivs av mor och dotter, och eftersom det även finns övernattningsmöjligheter, stannar många flera dygn, för att verkligen hinna njuta av all den vackra naturen och de professionella behandlingarna.
Behandlingar som kroppen uppskattar är bland annat aromamassage, skalpmassage, svensk massage, intuitiv massage samt cellulit- och cirkulationsmassage. Ansiktet får omvårdnad med hjälp av ekologisk ansiktsbehandling eller kanske en tibetansk ansiktsmassage? Fötterna och händerna kan också bli ompysslade, plus att ni kan spendera tid i den vedeldade badtunnan, bubbelpoolen eller den heta bastun.

Boka konferens i Kisa

Om du och ditt företag eller förening är intresserade av att ordna en konferens i eller omkring Kisa, så är det lättast att boka via internet. Det vill säga, att du går online för att kolla upp vilket ställe som passar era krav och önskemål bäst och sen jämför de olika alternativens tillgänglighet, priser och utbud av aktiviteter. En mängd faktorer spelar in när ni ska bestämma vart ni vill åka.
När beslutet är fattat är det klokt att ringa eller maila direkt till anläggningen, hotellet eller restaurangen för att reservera konferenslokal och slutföra din bokning.

Konferensanläggningar i Kisa

Trakterna kring Kisa är utmärka för konferenser och möten och har många trevliga anläggningar som kan ta emot ert sällskap. Här är några exempel:

Föllingen Hotell
Kindagatan
590 36 KISA
Tel: 0705600433
www.aktivfritid.biz

Föllingen Hotell har en fantastisk utsikt över sjön Föllingen och erbjuder en uppsjö av aktiviteter för konferensdeltagare som vill ha lite action på mötet. Efter att ni är klara med era budgetdiskussioner och personalnedskärningar kan ni hänga ute i skogen, vandra, cykla mountainbike, bada eller låna roddbåt och ta en tur på sjön.

Kisa Wärdshus & Hotell
Tingshustorget 1
590 40 KISA
Tel: 0494-122 22
www.kisawardshus.se

Kisa Wärdshus har ett centralt och praktiskt läge och flera bra konferenspaket för er, som är intresserade att ha ert möte på detta anrika ställe med väldigt gott rykte. Inkluderat i paketen är alla måltider från frukostbuffé till trerätters kvällsmeny. Det finns plats för upp till 150 personer i lokalerna och deltagarna kan sen övernatta i hotellets smakfullt inredda rum.

Vandrarhem Björkfors
Gamla Landsvägen 13
590 46 RIMFORSA
Tel: 049460047
www.bjorkfors.com

I Rimforsa, en liten bit utanför Kisa, ligger naturnära vandrarhemmet Björkfors. Här kan företag skapa minnesvärda konferenser med hjälp av ställets roliga aktiviteter, både för inomhus och utomhus. Vandrarhemmet har plats för 36 personer, maten kan ni antingen laga själva eller få caterad, och efter mötet kan ni paddla kajak, grilla eller köra mångkamp.

Swedish Power
Tiderrum Linneberg Villan
590 39 Kisa
Tel: 0494-40066
www.atvcenter.org

Hos Sveriges starkaste man, Magnus Samuelsson, finns en mängd coola grejer att göra, vilket bidrar till en annorlunda konferens med stort fokus på teambuildingaktiviteter. Anläggning erbjuder paket som inkluderar allt från mat till konferenslokal, och skräddarsyr dessutom gärna för just er grupp.

Öknehults Vandrarhem och Fritidscenter
Öknehult
590 39 Kisa
Tel: 0494-52016
www.oknehult.se

Detta mysiga vandrarhem har plats för 40 gäster samtidigt, och är också en kurs- och lägergård. Stugorna som ligger på området rymmer ytterligare 70 personer. Måltiderna sköts genom ett Bed & Breakfast och när ni är färdiga med konfererande, så kan ni kasta er i sjön, fiska kräftor, låna en roddbåt eller, varför inte, testa på ridning?

Café Vråken, Café och kök
Storgatan 12
590 38 Kisa
Tel: 0494-10150
www.cafevråken.se

Till fina Café Vråken kommer gäster från när och fjärran för det goda kaffet, de hembakade kakorna och de smarriga smörgåsarna. I den gamla bokhandeln där caféet håller till, ordnas också konferenser och möten för upp till 45 personer. Konferenslokalen är fullt utrustade och maten naturligtvis toppen!