Cirka femton kilometer öster om Göteborg ligger lilla Landvetter. Samhället är naturligtvis mest känt för den internationella flygplatsen, Göteborg-Landvetter Airport. Tätorten ligger i Härryda kommun och har omedelbar närhet till den fina Landvettersjön. Sjön är populär för fiske av bland annat abborre, lake och gädda. På sommaren kan man naturligtvis både doppa tår och resten av kroppen i det klara vattnet. Närheten till flygplatsen är såklart en av de största fördelarna med att anordna konferens i Landvetter. Deltagarna kan resa in från när och fjärran med flyg, men också med tåg, buss eller till och med taxi inifrån Göteborg. Men platsen har även andra fördelar och ett digert utbud av både restauranger, hotell och andra aktiviteter, som garanterat kommer att göra den mest kräsna kollegan imponerad och nöjd.

Trots sin ringa storlek har Landvetter lyckats sätta sig själv på kartan i internationella idrottssammanhang ett flertal gånger. Bland annat har Landvetter Konståkningsklubbs Team Surprise vunnit VM-guld i konståkning. Dessutom kommer den framgångsrika längdhopparen Erica Johansson från Landvetter. Andra kända människor som såg dagens ljus i Landvetter är bland annat sångaren Jocke Berg och bloggaren Clara Henry.

Konferens Landvetter - Mötesbranschen

Golfbanor i Landvetter


Den golfintresserade konferensdeltagaren och den konfererande golfaren kan båda känna sig nöjda med Landvetter som resmål. Strax öster om orten ligger den populära golfklubben Chalmers Golfklubb. Anläggningen ligger i ett naturskönt område nära den internationella flygplatsen. Banan har 18 hål och anses passa de flesta golfare, vare sig du är nybörjare eller har spelat länge. Deras driving range har 35 utslagsplatser. Av dessa är 18 stycken under tak och kan alltså användas utan problem även vid dåligt väder. Det finns två putting-greener och ett större övningsområde precis bredvid klubbstugen. Klubben förfogar även över en fräsch, modern träningsstudio där golfar-musklerna kan pumpas upp inför en runda. Det finns golfshop och restaurang som serverar allt från frukost till fika och middag. Dessutom kan ni hyra konferensrum direkt från golfklubben, för att få så mycket golf-känsla som möjligt under ert företagsmöte.

Romantisk weekend i Landvetter


Romantisk Weekend - Landvetter KonferensÄven om Landvetter kanske inte är det första stället som poppar upp i huvudet på dig, när du tänker på att åka iväg på en kärlekshelg tillsammans med din partner. Men man ska inte döma ut den lilla orten för snabbt. Ibland kan det tvärtom vara väldigt mysigt att åka till ett mindre ställe, där ni inte översköljs av alternativ, action och aktiviteter. Få saker är så underskattade som att sova ut på hotell. Att njuta av en säng som någon annan bäddat, ligga kvar länge och läsa tidningen från första sidan till sista, och sen kanske äta en stor frukost. Hinna med att ta våfflor två gånger och inte dricka kaffe som blivit kallt för att man måste göra annat först. Särskilt när man försöker koppla bort den stressiga vardagen och bara ladda batterierna.
Ett riktigt lyckat restaurangbesök kan absolut förhöja en sådan helg. Sushi Lounge i Landvetter är ett mysigt, romantiskt litet ställe där sushin är av absolut världsklass. Om ni hellre vill käka italienskt är Romas ett bra alternativ, där fokus ligger på färska råvaror och gästens välbefinnande.

SPA och hälsa i Landvetter


Få saker är så bra för kroppen som att röra på sig och svettas rejält. Särskilt de som spenderar en stor del av sin arbetsdag framför en datorskärm, stillasittande inne på ett kontor där färskt syre och normal rörelse är ovanligt. Efter en heldag på konferens där hetsiga diskussioner blandas med långa presentationer av siffror, statistik och fakta, kan det vara riktigt skönt att tänka på kroppen en liten stund efteråt.
Hälsans Hus är ett ställe i Landvetter där alla sorters hälsa och friskvård samsas. Active Landvetter har ett stort, fräscht gym där du kan bestämma exakt vad du själv känner för att göra. Antingen satsar du på att skaka loss tillsammans med andra i ett gruppträningspass, eller så lyfter du skrot, eller varför inte spendera nån halvtimme på löpbandet?
Det finns dessutom en simhall där du kan njuta av vattnets verkan på tyngdkraften, samt en massageterapeut som mjukar upp allt från trötta ryggar till krampande ben.

Konferensbokning i Landvetter


För att boka konferens i Landvetter kan du antingen gå online själv, göra din research och lokalisera vilket av alla alternativen som passar just dig och ditt företag eller förening bäst. När detta ställe är lokaliserat, är det dags att hämta prisuppgifter och bestämma detaljerna. Det gör du lättast via ett mail eller ett telefonsamtal till anläggningen som ska få äran att vara värd för er konferens.
Du kan också ta den lätta utvägen och anlita ett företag att göra all research åt dig. Då behöver du bara ge dem all information om vad du letar efter, och sen föreslår de ett gäng platser som skulle kunna fungera. Lätt som en plätt. Exempel på två sådana företag är Svenska Möten och Konferensguiden. Dessa finns båda online.

Konferensanläggningar i Landvetter

Även om Landvetter inte är en superstor stad, så finns det goda möjligheter att anordna konferens i denna lilla mysiga tätort utanför Göteborg. Nedan följer några exempel på ställen där både det stora och det lilla mötet kan arrangeras.

Hällsnäs Konferens & Affärsklubb
Hällsnäs, Långenäs
435 35 Mölnlycke
Tel: 031-916466
www.hallsnas.se

Hällsnäs har anor från förra sekelskiftet och arrangerar möten i en miljö med mysig hemkänsla. Maten smakar fantastiskt och aktiviteterna efter konferensen är annorlunda och spännande.

Hindåsgården Konferens & SPA
Ivar Bergers Väg 2
438 54 Hindås
Tel: 030-110530
www.hindasgarden.se

Tio kilometer från Landvetter ligger Hindåsgården, mitt i skogen omgiven av sjöar och ängar. Lokalerna är moderna och välutrustade och personalen gör sitt bästa för att alla ska trivas. Dessutom finns det en spaavdelning där du kan bada bubbelpool och få massage.

Landvetter Airport Conference
Göteborg Landvetter Airport
438 80 Landvetter
Tel: 010-1093100
www.swedavia.se

Här kan grupper som inte har så mycket tid arrangera konferenser. Ni är i princip kvar på flygplatsen och kan till och med boka service som hjälper er från gaten till mötesrummet. Rummen har alla nödvändigheter och maten cateras efter era önskemål.