Mariestad är en vackert belägen sjöstad som ligger alldeles i närheten av Vänern. Här kan man ta vara på vacker natur och härliga omgivningar som verkar lugnande på kropp och själ. Trakten är känd för sin grönska och en vacker plats för konferenser och nöjen hela året. Mariestad har mycket att erbjuda sina besökare och förutom vacker natur med allt vad det innebär så har Mariestad även en mängd kulturskatter för alla kultur- och historieintresserade.

Mariestad grundades redan 1583 av Gustav Vasas son, Karl IX, och han döpte staden efter sin hustru Maria av Pfalz. Detta är med andra ord en gammal stad och den är ytterst välbevarad vilket gör staden till en välbesökt plats. Välbevarade stadskärnor finns det inte så många av och det är alltid trevligt att vandra omkring i städer med gamla anor av många olika skäl.

Konferens Mariestad - Mötesbranschen

Mariestad ligger i närheten av Hornborgasjön och är därför ett perfekt läge för en konferens eller weekendresa om man vill ta sig en titt på Trandansen som äger rum vid denna sjö årligen under våren. Också den örika skärgården runt Vänern lockar många besökare och man kan ta sig till öarna både via bro och via färjor beroende av vilken ö man vill besöka.

Sevärdheterna i Mariestad är många och man kan bland annat ta sig en titt i Domkyrkan som ligger vackert belägen mitt i Gamla Stan om man vill ta sig fram på kullerstensgator och andas lite historia för en stund. I Gamla Stan kan man ta sig ut på en guidad stadsvandring om man känner sig manad, eller sp kan man utforska denna härliga miljö på egen hand.

I Mariestad kan man även se till att ge sig ut på upptäcktsfärd bland kultur- och fornminnen som man finner längs en tre mil lång rundtur som man göra både med cykel och bil. Här finner man en av landets äldsta kyrkoplaster och en mängd gamla föremål som är förknippade med svenska sägner där övernaturlighet intar en betydande roll.

Golfkonferens Mariestad

Golfkonferens är både mycket vanligt och mycket uppskattat av många konferensdeltagare i Sverige och det finns massor av städer som erbjuder trevliga golfkonferenser. Mariestad är en av dessa städer och staden har dels en egen golfklubb när man kan spela och dels så finns det många trevliga plaster runt omkring Mariestad som lockar med fina golfbanor.

Golfbanan i Mariestad är välskött och ligger 4 kilometer från Mariestads centrum precis vid Vänerns strand vilket ger golfbanan ett alldeles utmärkt läge då man är omgiven av vacker natur under hela golfrundan. Detta är en bana som är känd inte bara för sina vackra omgivningar utan även för att vara av mycket hög kvalitet så att man kan räkna med att få en golfupplevelse som man blir mer än nöjd med.

Romantisk weekend Mariestad

Romantisk Weekend MariestadDet finns en mängd mysiga städer i Sverige som lämpar sig mycket bra för en romantisk weekend. Ofta glömmer vi dock bort de mindre städerna när det är dags att boka in en romantisk weekend och låter kosan styra mot de gamla beprövade större städerna. Att vara lite nytänkande och kolla upp vad resten av landet har att erbjuda är en ren vinst då du kommer att märka hur många vackra och trevliga platser det finns där ute i landet som bara väntar på ditt besök.

Vad som är romantiskt och vad som utmärker en romantisk weekend råder det delade meningar om, men att vara ifred med sin partner brukar vara någonting som de allra flesta anser vara en viktig del av konceptet. I Mariestad kan ni lätt vara med varandra utan något som stör. Lugnet och de vackra omgivningarna gör att ni får tid att koppla av och varva ner ihop så att ni kan samla nya krafter inför vardagen.

Mariestad är en stad som skapad för en weekend i romantikens tecken då staden har en mängd mysiga utflykter i lugn och vacker miljö att erbjuda sina besökare. Varför inte ta med dig din kära på en weekend till denna vackert belägna sjöstad och upptäcka kvarnstensgruvan i Lugnås, skärgården, gamla vackra kyrkor, Göta Kanal, härliga promenader i både Gamla Stan och i naturen tillsammans? Här finns det massor av mysiga aktiviteter för alla som vill ha en weekend i en fridfull och vacker miljö då Mariestad verkligen är en stad att trivas i.

SPA Mariestad

SPA är alltid ett vinnande koncept oavsett om det handlar om att boka en konferens eller om det handlar om att boka in en weekendresa. Mariestad med omnejd erbjuder många olika alternativ när det kommer till SPA och beroende av vad för slags behandlingar och känsla du vill åt under din vistelse så finns det olika alternativ att välja mellan.

Kanske vill du under exempelvis en konferens bo och hålla konferensen i Mariestad och sedan under den lediga tiden ta dig till ett SPA i en närliggande stad? Detta är vanligt då många tycker att det är trevligt att komma ifrån den plats där konferensen är för att komma till en ny miljö där man kan koppla av. Om man har både arbete och avkoppling på ett och samma ställe så kan det vara svårare att koppla av. Är du en av dem som håller med om detta så kan du enkelt leta upp ett SPA i närheten av Mariestad som du kan boka in dig på.

Konferensbokning Mariestad

Att göra en konferensbokning i Mariestad är lätt och smidigt. Man kan antingen välja att göra sin bokning via ett bokningsbolag eller så kan man själv göra bokningen via någon av anläggningarnas egna hemsidor. Beroende av vad just ni önskar få ut av er konferens och hur det ser ut med deltagarantal etcetera så lämpar sig det ena eller det andra alternativet bättre än det andra.

Konferensanläggningar Mariestad
I Mariestad med omnejd finns det ett flertal konferensanläggningar att välja mellan. Oavsett vart man väljer att hålla konferensen så är man garanterad vackra och rofyllda omgivningar när man gör valet att låta Mariestad stå som värd för konferensen. Här finns konferensanläggningar som passar både det större och det mindre sällskapet så oavsett om ni planerar en liten konferens eller en mindre så kan Mariestad ge er det ni är ute efter.