Konferens Tranås - Mötesbranschen

Tranås vid sjön Sommen i norra Småland är en vacker småstad med cirka 14 000 invånare. Här har människor fiskat lax, malt mjöl, stått på marknad, tillverkat möbler, spelat jazz och åkt båt från medeltiden och framåt. I staden finns massor att göra, allt från bad och bandy till konst och musik, helt enkelt något för alla.

Dessutom kan företag och föreningar känna sig välkomna i Tranås, som har bra alternativ för alla sorters möten och konferenser.

Golfbanor i Tranås

Golf Konferens - Mötesbranschen TranåsHar man en gång börjat spela golf så kan det vara svårt att koppla bort detta fritidsintresse, och som tur är så finns det ju ofta möjlighet att spela golf på de mest otippade ställen. Det kan vara en härlig utmaning att ta sig an en ny bana i en ny stad, kanske i samband med en jobbresa eller konferens.
Tranås GK har en fin, välskött anläggning bredvid sjön Sommen, utanför Tranås. Här finns en 18-hålsbana i skogs- och parkmiljö samt en lika trevlig korthålsbana. Dessutom finns det en restaurang av rang på området, Norraby Hotell & Krog, som både serverar dagens lunch och kan ordna catering för större sällskap. Hos dem kan man också övernatta, för att få så mycket golf som möjligt under sin vistelse i Tranås.

Romantisk weekend i Tranås

Ett förälskat par på äventyr i Tranås har en uppsjö av aktiviteter att välja på. De kan bland annat ta en tur med populära S/S Boxholm II som är ett av Sveriges sista vedeldade ångfartyg. Hon kan ta upp till 70 passagerare på en tur runt Sommen, njut av naturen från den vackra gamla båten.
Skulle vädret vara dåligt eller om man har problem med sjösjuka, så kan man istället besöka något av Tranås museum. Det lite annorlunda Päls muséet ligger inhyst i Eriksbergs Museum och visar dels processen för att bereda en päls, men också en inblick i historien om pälsens storhetstid i just Tranås.

SPA och hälsa i Tranås

Den stressade nutidsmänniskan glömmer ofta bort att ta hand om sig själv. Hen spenderar allt för mycket tid stillasittande framför datorn eller med telefonen i handen och fokuserar inte på att hålla kroppen i trim. På Badhotellet i Tranås läggs fokus på både insida och utsida. Här kan man dels boka in ett par nätters hotellvistelse, njuta av maten och bara slappa i sängen med morgontidningen. Eller så passar man på att utnyttja hotellets utmärka utbud av aktiviteter som gör gott för hela kroppen.
Det finns ett fullt utrustat gym som är gratis för alla hotellgäster att använda. Här finns både traditionella maskiner för kondition och viktlyftning, hantlar, andra fria vikter, pilatesbollar och vibrationsplattor. För en extra push kan man också boka träningstid med en personlig tränare och jobba igenom kroppen tillsammans.
För boende i närheten kan man också köpa vanligt gymkort för att få köra i denna fitnesstudio.
När träningspasset sen är avklarat är det dags att krypa upp på britsen och ligga helt stilla för en professionell knådning av musklerna. Badhotellet erbjuder flera olika sorters massage, med varma stenar, NBE-massage, aroma-massage och klassisk massage för att nämna några. Det finns även ansiktsbehandlingar, pedikyr och manikyr, fotkurer och sparitualer som du kan köra ensam. Allt för att komma ner i varv och låta hjärnan vila och kroppen njuta.

Konferensbokning i Tranås

En konferensbokning blir ingen stor grej med hjälp av internet och ett par timmars ostörd research. Det är nämligen lättast att gå online och själv kolla genom utbudet av alternativ utifrån just ert företags önskemål och krav. När det rätta stället väl är hittat är det bäst att slå en signal för att försäkra sig om att även tillgänglighet, pris och övriga detaljer stämmer. Sen är det bara att packa väskan och sammanställa powerpoint-presentationen.

Konferensanläggningar i Tranås

Runt trevliga Tranås ligger flera anläggningar och hotell som lämpar sig för att arrangera konferens på. Här kommer några exempel:

Badhotellet
Ågatan 16
573 31 TRANÅS
Tel: 0140-462 00
www.badhotellet.com

Härliga Badhotellet i Tranås har en uppsjö av alternativ för företag och andra grupper som vill ordna konferens med hög servicenivå och god mat. Här erbjuds olika paket som inkluderar bland annat dygnskonferens, dagskonferens och spakonferens. Lokalerna är moderna, ljusa och fräscha och den största har plats för upp till 250 konferensgäster.

Best Western Hotel Tranås Statt
Storgatan 22
573 32 TRANÅS
Tel: 0140-566 00
www.tranasstatt.se

Den klassiska hotellkedjan Best Western har ett fint hotell i Tranås, Hotel Tranås Statt. Här hjälper den professionella personalen till att arrangera konferenser och möten i ett av sex olika konferensrum. Det största rymmer hela 300 personer och är 400 kvadratmeter stort. Måltiderna avnjuts i hotellets förstklassiga restaurang och dessutom kan personalen hjälpa till att ordna aktiviteter när man vill pausa från mötet.

Lugnalandet Hotell & Konferens
Lugnavägen 4
573 61 SOMMEN
Tel: 0140-300 00
www.lugnalandet.se

I Sommen, en liten bit utanför Tranås, ligger Lugnalandet där konferenserna som ordnas blir just lugna. Stället ligger ute i naturen och möten och diskussioner kan med fördel kombineras med trevliga aktiviteter utomhus. Här serveras god mat, rummen är bekväma och konferenslokalerna fullt utrustade med den modernaste tekniken. Isvatten och godis ingår hela dagen!

Sjöarps Gård
Sjöarp 3
573 97 TRANÅS
Tel: 0705730650
www.sjoarpsrokeri.com

I båthuset på Sjöarps Gård kan människor mötas och hålla konferens. Gården är en jord- och skogsbruksfastighet som ligger mitt i naturen med hela tre sjöar precis runt knuten. Båthuset ligger avskilt från gården och här kan man koncentrera sig på det som göras skall, samt njuta av braskaminen på vintern och bastubad på sommaren.
På väg hem kan gäster köpa med sig rökt fisk från gårdsbutiken, som även den ligger på gården.

Spinkarps Gård & Spa
Spinkarp 1
573 97 TRANÅS
Tel: 014052073
www.spinkarp.nu

På Spinkarps gård sätts konferensdeltagarnas psykiska och fysiska välbefinnande i främsta rummet. Konferenslokalerna är ombonade och moderna med all teknik som krävs för ett lyckat möte. Efter att diskussionerna avslutas kan hela sällskapet njuta av aktiviteter som vandringar, kräftfiske, handarbetskurser eller cykelturer. Anläggningens spa är också populärt, där kan man få massage, en ansiktsbehandling eller kanske en pedikyr.