Härryda är ett litet samhälle på den svenska västkusten, cirka två mil öster om Göteborg. I Härryda har industrin haft en viktig roll sen före första världskriget; här har bland annat tillverkats tofflor, cykelställ och rullbanor. I samhället bor det inte mer än runt tusen personer, men trots detta har orten ett levande centrum med gott om saker att göra för både ortsbefolkning, konferensbesökare och turister.
För föreningar och företagare som vill ordna konferens på ett lugnare ställe där servicen är på topp och maten utsökt, passar Härryda perfekt.

Konferens Härryda - Mötesbranschen

Golfbanor i Härryda

Golf Härryda - Konferens MötesbranschenOm du hör till en av dem som gärna smugglar med sig golfklubborna på konferensresan eller om du kommer till Härryda-trakten enbart för att gå en runda, så finns det en fin golfbana i närheten som säkert kommer falla dig i smaken. Chalmers Golfklubb ligger sju kilometer från Härryda i ett naturskönt område nära Landvetters flygplats. Golfbanan är en välvårdad bana med 18 hål som passar både nybörjare och mer erfarna spelare. I anslutning till golfbanan finns också en driving range med 35 utslagsplatser, av dessa är 18 under tak, så att du kan träna på din sving även när det är dåligt väder. Klubben har två putting greener och flera övningsområden bredvid klubbstugan. På anläggningen finns också ett toppmodernt gym, Studio Avancez, där du kan ta ut dig rejält innan eller efter en runda golf. Om du blir hungrig i samband med golfspelandet står klubbens restaurang redo med god mat och kylda drycker.

Romantisk weekend i Härryda


Alla förtjänar vi att ta en paus från vardagen ibland. Dessutom krävs det ofta inga storslagna utlandsresor till exotiska platser för att man ska kunna koppla av och glömma disken, tvätten och stressen. Ibland är det den lilla avkopplande helgen som gör det. Härryda passar perfekt för förälskade par som vill bo på hotell, äta god mat de inte måste laga själva och bara ägna sig åt varandra. Här finns mycket olika saker att göra för de som inte nöjer sig med att slappa på hotellet hela helgen.
Ni kan till exempel hyra cyklar och ta er runt i den västgötska naturen på det sättet. Från cykelsadeln susar träd, buskar och vilda djur förbi i lagom takt, och har ni med er fikakorg kan ni dessutom njuta av en kopp kaffe på en sten längs vägen.
De konstintresserade kanske vill göra ett besök på Gyllene Hinden, en fristad för konsthantverk och konst, som ligger lite utanför centrum. Här visas skiftande utställningar från olika konstnärer året om, och dessutom kan man handla konstnärernas alster i den lilla butiken som hör till.

SPA och hälsa i Härryda


I den gamla kurorten Hindås, en liten bit utanför Härryda, ligger Hindåsgården. Här finns ett mysigt spa, mitt ute i naturen, men också en professionell konferensanläggning för de som vill kombinera de två. Kanske kommer du dock bara för avkopplingens skull och inte för att jobba, och då passar naturligtvis ”Skogens källa”, som spaet heter, perfekt.
I de milsvida barrskogarna ligger spaet som förfogar över ett fullt utrustat gym med både fria vikter och konditionsmaskiner, och vill man ha frisk luft tillsammans med motionen rekommenderas promenadslingorna som går genom skogen, eller varför inte köra ett varv skidor på vintern.
Här finns också en pool som är utrustad med jetstream, massagestrålar och bubblor, allt för att få den där lugna atmosfären som gör så gott för kropp och själ. Efter gymandet och badandet och promenerande passar det kanske bra att ligga stilla och låta någon annan pyssla om dig. Spaets erfarna terapeuter erbjuder bland annat ansiktsbehandlingar med syra och portömning, massage, bodyscrub, alginpackningar, manikyr och pedikyr.

Boka konferens i Härryda


Du som är intresserad av att förlägga en konferens eller ett möte till Härryda är hjärtligt välkommen. För att boka en anläggning eller ett hotell rekommenderas du att först göra ordentliga efterforskningar online, för att hitta det ställe som har bäst förutsättningar utifrån era krav och önskemål. Bokning sköts sen smidigast via telefon eller email.

Konferensanläggningar i Härryda

Här följer ett par exempel på ställen i Härryda som kan hjälpa er att arrangera ert möte eller konferens.

Hindåsgården Konferens & Spa Svenska Möten
Ivar Bergers väg
2
430 63 HINDÅS

Tel: 0301-10530

www.hindasgarden.se

På Hindåsgården värdesätter man tydlig kommunikation och gör allt för att konferensdeltagaren ska känna sig inspirerad och effektiv. Här finns sju olika lokaler där både stora och små grupper kan mötas. Internetanslutningen är gratis, parkering finns det gott om och maten är vällagad och smarrig.

Hjortviken Konferens Svenska Möten
Hotellvägen
1
430 63 HINDÅS

Tel: 030122300

www.hjortviken.se

Hjortviken är ett renodlat konferenshotell med mötet i fokus. Här träffas ni med naturen runt knuten och konfererar i en stimulerande miljö. Alla konferenslokaler har sjöutsikt, och med fördelen att ha logi, mat, dryck och mötesplats under samma tak är ni garanterade en trevlig vistelse här.

Hällsnäs
Långenäs
435 35 Mölnlycke

Tel: 031-91 64 66

www.hallsnas.se

På härliga Hällsnäs har man tagit emot gäster från när och fjärran sen 1906. Här kan ert gäng konferera i lugn och ro och vara säkra på att få bästa tänkbara service. Dessutom är maten något alldeles speciellt, både frukost, lunch och middag kommer säkerligen inspirera er till stordåd i mötesväg.

Råda Säteri
Råda Säteri

435 32 MÖLNLYCKE

Tel: 031-884800

www.radasateri.se

På Råda Säteri, några kilometer utanför Härryda, finns en tjusig kulturmiljö som gjord för att hålla möten i. Här är det maten, servicen och miljön som gör att stämningen stämmer och att ni som konferensdeltagare kan utnyttja de fullt utrustade lokalerna ordentligt.

Rävgården
Smedstorp-Pl 636

438 97 RÄVLANDA

Tel: 0301-452 85

www.ravgarden.com

Rävgårdens motto är ”Rivigt roliga konferenser”, så är det något utöver det vanliga ni letar efter är denna restaurang kanske det rätta för er. Miljön är inspirerande och rogivande, lokalerna fräscha och moderna, och aktiviteterna inkluderar bland annat fotbollsgolf, yxkastning och bågskytte.

Flygplatshotellet
Prästgärdevägen 1
438 92 Härryda

031-88 88 00

www.flygplatshotellet.se

I den gamla telegrafstationen i Härryda ligger detta familjeägda lilla hotell, som visserligen kanske mest tar emot flygresenärer från Landvetter, men som också har utmärkta konferensmöjligheter för er som av praktiska skäl vill vara nära flygplatsen.

Letar du mer information om konferens i Göteborg?