Förekomsten av konferenser och möten i Göteborg har en lång historia. Staden är perfekt geografiskt belägen för handel och resor vilket påverkat utvecklingen i området som helhet. Under många år har Göteborgs hamn varit den viktigaste handelspunkten i Skandinavien och även om mycket förändrats, är hamnstaden en plats där mötestraditionen fortsätter. Detta är en presentation av mötesstaden och en presentation av konferensanläggningar, bokningsföretag och sevärdheter som gör er konferens till någonting utöver det vanliga.

Göteborgskonferens

Även om flertalet varit med på åtskilliga konferenser eller mötesresor, finns det ingen egentlig definition av vad en konferens eller ett möte är. I en bred definition handlar det om människor som interagerar i ett specifikt syfte och mer precis än så kan man svårligen rama in begreppet. Under senare år har konferensernas karaktär ändrats och breddats avsevärt! Det som tidigare var ett sätt för anställda att få komma iväg tillsammans med företagsledning och långväga kollegor, har blivit ett fenomen som kan handla om allt ifrån återhämtning till arbete, träning, hälsa eller upplevelser. De många konferensanläggningarna runt om i landet har alla sin unika personlighet och valet av anläggning, och geografi, är någonting som i stort kan påverka resultatet. Valet av konferensanläggning i Göteborgsregionen har därmed blivit viktigare, ironiskt nog i takt med att kundanpassningen ökat.

Effektiv konferens i Göteborg

Samling under konferens i Göteborg

Konferensmöten i Göteborg

Oavsett valet av konferensanläggning och vistelsens syfte, talas allt mer om att uppnå effekt och resultat. Den målsättning som finns vid varje konferens är naturligtvis individuell för respektive företag men en sund och modern förändring tycks ha kommit under senare tid. Det handlar sällan om att man skall få in så många mötestimmar som möjligt och jobba så intensivt det går.

Istället har man fokuserat på upplevelsen och relationerna i verksamheten. Detta är grunden till företagets resultat och med bra relationer minskar personalomsättning parallellt med att engagemanget ökar! Sett till de konferensanläggningar som nu frodas i Göteborg och övriga Sverige är detta uppenbart. God mat, trevlig atmosfär och möjlighet till fritid och socialisering är vanliga inslag i konferenser inte bara i Göteborg.

Hålla möten

Att hålla möten kan kännas enkelt vid en första anblick men att inspirera och entusiasmera kan vara en utmaning. Inte minst om det finns spänningar i personalen eller om man skall nå specifika resultat. Svenska Möten har sedan flera år tillbaks en unik roll i konferenssverige. För en tid sedan publicerade de en förteckning över mötesformer och koncept som kan ge energi och väcka intresse. Flera av dessa mötesformer praktiseras runt om i världen sedan lång tid tillbaks, och man kan finna en hel del inspiration när man skall organisera möten. Vi rekommenderar ytterligare läsning på deras hemsida.

Stora valmöjligheter

Någonting som kan understrykas i fråga om konferenser i Göteborg, är att det finns möjlighet att välja radikalt olika miljöer och teman för konferensen. För de flesta är skärgården en första association och för andra är det paradgatan, de pittoreska torgen och den salta vinden som drar in i staden. Skulle man hellre förlägga sina möten till lantliga miljöer med gröna fält och lummig omgivning, finns även denna möjlighet ett stenkast bort.

För de som vill uppleva Göteborg och som inte tidigare har en relation till staden, rekommenderas dock skärgårdskonferenser och möten bland salta vatten och karga granitklippor. Detta är i mångt och mycket nerven i Göteborg och en koppling till hamnstaden som utmärkt sig världen över. För konferenser på båt i hamnen, eller kontaktuppgifter till bokningsbolag som erbjuder konferensvistelser på ögrupperna utanför stadens stränder finns information längre ner.

Göteborg – En stad med historik

Det finns ett större antal historiska och arkeologiska fynd i Göteborg. De tidigaste bosättningarna man kunnat hitta dateras till 6000 år före Kristus. Havsnivån stod då 25 meter högre än idag. Det var dock först på 1200-talet som Göteborg blev svensk, även om namnet Göteborg kom flera år senare. Enligt böckerna skall de första Göteborgarna, som ville bebygga området ha varit Holländska. Bakgrunden till dessa fakta är ett brev som skickats till Karl IX under tidigt 1600-tal. Relationen till Holland omnämns också av reseskildrare Giuseppe Acerbi som reste genom Sverige mellan 1798-1799.

”Vad angår det inre av staden liknar det i viss mån städerna i Holland med kanaler och rader av träd utmed kajerna, skurna eller klippta på holländskt sätt..” ”.. Flera personer har försäkrat mig att man kan leva behagligare i Göteborg än i Stockholm.”

Staden har en lång tradition av industri och handel vilket man än idag kan se vid en promenad längs hamnstråken i västra delarna av Göteborg eller inne i stan. Det är flera rederier som haft sin verksamhet i staden och en handfull är ännu aktiva. Under senare år har Ostindiefararen byggts upp och är nu ett monument för stadens grundval, havet.

Konferensanläggningar i Göteborg

Utbudet konferensanläggningar i Göteborg är stort och det finns åtskilliga områden och miljöer att utforska för den som vill. I Göteborg finns ett flertal hotell som jobbar engagerat för att attrahera företag och konferensbokningar. Konferensdeltagare i Göteborg lyssnarDet finns också konferensanläggningar som endast riktar sig till mötesgrupper och företagsbokningar. För de som inte har behov av övernattning utan som endast vill hitta lokaler för en halv eller heldag, är valmöjligheterna än större oavsett om det rör sig om skärgårdsmöten, konferensrum inne i stan eller dagkonferens med SPA utanför stan.

Här finns några konferensanläggningar i Göteborg med omnejd.

Novotel Göteborg

Konferens Göteborg NovotelEtt unikt och uppskattat konferenshotell vid hamninloppet till Göteborg. Här finns rustika gamla byggnader och toppmodern mötesteknik. Allt med utsikt över Göta älv och med vissa som blickar ut mot det klarblå havet. Konferensanläggningen har 11 mötesrum och erbjuder även exklusiva och ovanliga mötesrum som Pråmen. Här kan ni hålla möten ute på vattnet om än förtöjda vid porterkajen. Bland aktiviteterna finns möjlighet till provsmakning av porter vilket här tillverkats och skeppats. Området bjuder på en härlig atmosfär med Röda stens Kulturhus en kort promenad ifrån.

Novotel Göteborg
Klippan 1
414 51 Göteborg
Tel. 031-720 22 00
Fax. 031-720 22 99
info@novotel.se
Hemsida

Thorskogs Slott

Konferens Göteborg Thorskogs SlottBara 4 mil norr om Göteborg hittar ni ett av Sveriges bästa hotell och konferensanläggning. Slottet har synts i tv som värd för stjärnorna på slottet två år, 2009-2010. Dessutom vunnit ett större antal utmärkelser. Bland annat fick Thorskogs Slott 21 av 25 poäng i ranking för Sveriges bästa hotell/restauranger från Dagens Industri och blev Silverkrog i Sveriges Bästa bord. Konferensanläggningen bjuder på en helhetsupplevelse med vackra trädgårdar, sjöar, bastu och moderna konferenslokaler och mötesrum.

Thorskogs Slott
Thorskog 100
463 93 Västerlanda
Tel, 0520-66 10 00
Fax. 0520-66 09 18
info@thorskogsslott.se
Hemsida

Arken Hotel & Art Garden SPA

Konferens Göteborg Arken HotelVid havet bara 15 minuter från innerstan öppnar sig en värld av njutning och energi. Arken Hotel är vida känt för sin exklusiva atmosfär, förstklassiga SPA-behandlingar, fräscha mötesrum och helhetsupplevelse. Företag som kommer ut till konferensanläggningen kan ägna sig helt åt möten och affärer i bra utformade lokaler med vacker utsikt. Därefter väntar SPA, avkoppling och god mat. Hotellet har 149 rum varav ett flertal minisviter samt juniorsviter. Anläggningen har 28 möteslokaler och därtill hörsal och festvåning.

Detta är en konferensanläggning för den som uppskattar skönhet i alla dess former och som njuter av säsongsbetonad mat i vacker miljö som komplement till affärsmöten.

ARKEN HOTEL & ART GARDEN SPA
Nordatlanten 100
418 34 Göteborg
Tel. 031-726 25 00
Fax. 031-726 25 01
info@arkenhotel.com
Hemsida

Liseberg

Konferens Göteborg LisebergNöjesparken och tillika trädgårdsupplevelsen Liseberg kräver inte någon presentation. Denna plats är känd över hela världen! I närheten av nöjesparken finns dessutom möjlighet att boka konferens. Hotell Liseberg är ett uppskattat och finare hotell med en frukost och helgbrunch som är välbesökt. För konferensgäster finns också moderna konferensrum med tekniska förutsättningar för alla möten. Välj mellan konferens inne i stan på Hotell Liseberg, Naturskönt och grönt på Lisebergsbyn i naturreservatet
Delsjön, eller inne på Liseberg när parken är stängd för allmänheten.
Välj mellan flera intressanta konferensupplägg.

Liseberg AB
Sofierogatan 5
Box 5053, 402 22 GÖTEBORG
Tel. 031-400 100
b2b@liseberg.se
Hemsida

Dagkonferens Göteborg

Söker ni konferenslokaler för dagen utan behov av övernattning finns här några av Göteborgs bästa dagkonferenser. Utbudet är stort och dessa är endast ett smakprov. Via bokningsföretag eller direkt kontakt med de olika konferenslokalerna kan ni boka snabbt och enkelt för bättre möten!

Ostindiefararen

Konferens Göteborg OstindiefararenDetta skepp är världsunikt och har en berättelse som är värd att uppleva! Skeppet Götheborg förliste nära Göteborgs hamn 1745 och har studerats utförligt under flera år. Nu har skeppet helt utan ritningar byggts skalenligt och seglar världen över! Från dykningarna i hamnen tills dess att fartyget hissade segel för att åka till Kina fortlöpte 21 år av hårt slit där omkring 600 personer kämpade för att nå fram. Nu hålls bland annat företagsaktiviteter på skeppet och för intresserade erbjuds guidning och berättelse om fartyget.

Vid behov av övernattning finns samarbete med två hotell intill. För mat finns samarbete med några av Göteborgs bättre krögare. För den som vill uppleva Ostindiefararen men inte stanna över natt erbjuds halv eller heldagskonferens ombord.

Svenska Ostindiska Companiet AB
Eriksberg Pir Fyra 2
417 64 Göteborg
Tel. 031-779 34 50
Bokning. 0736-97 99 86
cecilia.bothorp@soic.se
Hemsida

Hagabadet

Konferens Göteborg HagabadetDet som nu är Hagabadet invigdes 1876 och är en unik del av Göteborgs historia. Nu är det ett centrum för träning, välmående, SPA och god mat. Vackra miljöer och rum för rekreation definierar mycket av Hagabadet. Samtidigt finns mötesrum för kreativa dagkonferenser mitt i stan. Enligt många är detta Göteborgs skönaste plats att besöka och därmed en utsökt lokal för möten.
De olika konferenslokalerna lämpar sig för sällskap i olika storlek. Modern mötesteknik och god mat i en vacker del av stan. I alla konferensbokningar ingår SPA entré och fri tillgång till träningslokalerna.

Hagabadet
Södra Allégatan 3
413 01 Göteborg
Tel. 031-600 600
Fax. 031-600 666
info@hagabadet.se
Hemsida

Konferensaktiviteter i Göteborg

I samband med företagets konferens är det viktigt att också ha roligt! Det är lätt att som konferensarrangör vilja få in så mycket som möjligt av föreläsningar, arbetsmoment, diskussioner eller förhandlingar. Det är bra att ha tydliga och konkreta mål vid konferensvistelsen men om man inte hinner skratta och umgås, tappar flertalet intresset ganska snabbt! För att hitta aktiviteter som verkligen ger den effekt ni är ute efter, är det viktigt att fundera igenom dessa ordentligt. Vill ni ha teambildning under er konferensvistelse i Göteborg, eller handlar det mer om att ni skall diskutera arbete och framtid?

För teambildning finns en oerhörd flora aktiviteter att välja bland. Allt ifrån lagsporter till problemlösning. Skulle ni å andra sidan ha ambitionen att lära er någonting tillsammans eller kanske jobba för att ändra i arbetsmiljön, är det andra sysslor som kanske kan fungera bättre.

Tänk på att varje aktivitet skall vara utformad så alla kan vara delaktiga! Om ni skall laga mat tillsammans är det viktigt att noga känna till kostönskemål och anpassa det hela så även en vegetarian eller någon som inte äter fläsk kan vara med. Vid träningsaktiviteter är det på samma sätt viktigt att inte välja någonting som förhindrar vissa deltagare att vara med i gänget! Det finns många aktiviteter där alla kan trivas och ha roligt tillsammans. Tänk bara igenom vilka förutsättningar gruppen har innan ni planerar in någonting.

Boka din konferens via ett bokningsbolag

Det kan vara komplicerat att hitta rätt konferensanläggning om man inte redan innan känner till vad som finns tillgängligt i Göteborg med omnejd. Därför finns här kontaktuppgifter till några av de bokningsbolag som jobbar med Göteborg som område. Naturligtvis finns det flera konferensanläggningar som inte hanteras av dessa bokningsföretag och ni kan alltid leta själva för att hitta vad som känns rätt för ert företag! Om ni vill komma snabbt framåt och vill ha hjälp av någon med erfarenhet kan dock ett bokningsbolag vara smidigt.

Bokningsbolaget

Konferens Göteborg BokningsbolagetStort bokningsbolag med över 500 anläggningar i Göteborg och övriga Sverige. Bra service och goda möjligheter att hitta vad ni söker.

Bokningsbolaget
Mölndalsvägen 24
412 63 Göteborg
Tel. 031-701 01 10
Fax. 031-40 15 85
gbg@bokningsbolaget.se
Hemsida

Svensk Mötesdesign

Konferens Göteborg Svensk MötesdesignEtt personligt och erfaret bokningsbolag som jobbar med anläggningar i flera städer. Däribland Göteborg. Här kan ni få hjälp med att utforma er konferens som ni vill ha den!

Svensk Mötesdesign AB
Box 272
746 26 Bålsta
Tel. 08-540 233 90
info@svenskmotesdesign.se
Hemsida

Konferens idé

Konferens Göteborg Konferens idéErfaret och oberoende bokningsbolag som regelbundet besöker konferensanläggningar i Göteborg och övriga Sverige för att hitta rätt för sina kunder.

Konferens idé
Sköldvägen 9,
746 50 Bålsta
Tel. 08-582 482 80
bokning@konferenside.se
Hemsida

Konferensbolaget

Konferens Göteborg KonferensbolagetEtt bokningsbolag som varit med i branschen sedan 1993. Utifrån bra lokalkännedom kan de hitta rätt anläggning i Göteborg för er konferensvistelse.

Konferensbolaget
Östra Promenaden 1
211 28 Malmö
Tel. 031 – 48 81 70
Fax. 040 97 32 80
info@konferensbolaget.se
Hemsida

Svenska Möten

Konferens Göteborg Svenska MötenEtt av de mest välkända bokningsföretagen i branschen med 130 utvalda anläggningar. Hög nivå och bra service vid konferensbokning i Göteborg.

Svenska Möten
Johanneslundsvägen 2,
194 61 Upplands Väsby
Tel. 0770-18 86 95
bokning@svenskamoten.se
Hemsida

Uppföljning av er konferens

Det finns mycket att tänka på när man skall boka företagets konferens och en hel del att göra efteråt. Om ni skall få ut så mycket som möjligt av er vistelse i Göteborg, är det bra med tydliga mål som kan följas upp när ni väl kommer tillbaks. Utan dessa avgränsade målbilder är det svårt att veta vad man uppnått och inte, vilket behövs för att kunna utveckla sitt konferensupplägg.

Varje möte innebär en möjlighet att hitta vad som fungerar bra och vad som behöver ändras för att nå dit ni vill. Över tid kan ni hitta ert unika upplägg och koncept för att nå konferensresultat! Att noga boka, välja aktiviteter och sätta mål är en början på någonting som kan göra skillnad för er verksamhet!

Vi önskar er en underbar Konferens i Göteborg!