Det har gått ett antal år sedan Mel Robbins intog scenen och dagligen bidrar hon till att förändra människors liv. Enligt egen utsago är hon inte intresserad av hur hennes klienter känner sig. Det viktiga är vad de vill!

Med utgångspunkt i en karriär som brottmålsadvokat och sedermera i ledarroller för uppstartsprojekt, fortsatte hon sin karriär som executive coach i eget företag. Trebarnsmamman och kommunikationsexperten fick snabbt uppmärksamhet för sina framgångar och har sedan dess figurerat i tv, radio, som kommentator och på scen i egenskap av föreläsare. Hennes approach är rättfram och enkel. Genomgående talar hon om vikten av att göra någonting av sina visioner och idéer, vilket flertalet inte gör i den utsträckning de skulle kunna.

En viktig del i arbetet med att nå sina mål, enligt Mel Robbins, är att sluta acceptera nuläget! Frasen: stop saying you are fine, är en röd tråd i hennes metodik och förändringspedagogik. Hennes direkta råd är att kalla saker för vad de är! Att, (fritt översatt), säga att ”det är ok” innebär att man nöjer sig och därmed släpper möjligheten att förändra någonting. Säg att du mår dåligt eller att du känner dig euforisk!

Agera nu

Den som lyssnar på en föreläsning av Mel Robbins kommer snabbt att känna igen sig i vad hon beskriver. Precis som man kan välja att trycka på ”snooze-knappen” för att ligga kvar i sängen en stund till, kan man göra detsamma också när det gäller idéer om att förändra vardagen. Man flyr möjligheten att lyckas till förmån för invanda mönster. Det är inte komplicerat att nå sina drömmar. Tvärtom är det logiskt och lättbegripligt. Däremot är det inte nödvändigtvis enkelt.

Utanför boxen

Att stanna i det som är välbekant och inövat kan kännas utmärkt. Samtidigt innebär det att man nöjer sig och avfärdar sin högst uppnåbara potential! Mel Robbins rekommenderar att ställa väckarklockan en halvtimme tidigare än vanligt och att gå upp så fort som möjligt. Det kommer förmodligen att ta emot och kännas obekvämt men det är ett tillfälle att bryta mönster och att göra någonting som i stunden känns motigt! Oavsett förändring kommer det nästan aldrig kännas kul att gå emot sina vanor och rutiner. Därför behöver man släppa hur man känner och agera för att nå målet!

Våga gå utanför ramarna och nå drömmen! Se Mel Robbins TEDx viudeo som setts över 950 000 gånger

Bild: MelRobbins.com