Anna Moore är beteendevetare, PR strateg och Artistcoach i det egna bolaget Moore To Be. Hon skapar möjligheter för artister och andra offentliga personer att nå igenom mediebruset. Anna har över 20 års erfarenhet från musikbranschen och arbetat med artister som Slash, Counting Crows, Emilia, Meja, Oh Laura, The Poodles, Ola och Sylvia Vrethammar för att nämna några.

Anna-Karin Lingham är civilekonom, varumärkesexpert, föreläsare och författare till boken Visa ditt rätta jag. Hon har lång bakgrund från ledande roller inom Axfoodkoncernen, Hästens sängar och Apotek Hjärtat. Idag utvecklar hon både hårda och mjuka varumärken i det egna bolaget Lingham Enterprise.

Time To Shine!

Vi lever i en turbulent tid. Varje enskild individ är viktig och har ett ansvar för hur vår värld utvecklas. Vi är alla en del i helheten. Hur vi väljer att förhålla oss till händelser och människor kommer att påverka både vår egen och andras framtid, men också vårt samhälle i stort. Ensam är inte stark. Vi tror på positiva sammanhang och samarbeten. De kan finnas runt hörnet när man minst anar det.

Våra vägar möttes av en tillfällighet och vi valde att skriva en nyårskrönika tillsammans. Våra olika bakgrunder och erfarenheter smälts samman i vår gemensamma önskan om spännande utveckling, fruktbara samarbeten och ett öppet, nyfiket och generöst förhållningssätt under det år som kommer.

Vi läser citat ur Marianne Williamsons bok Return to Love och gör följande reflektioner.

Anna

Du tittar tillbaka på året som varit och värderar. Kanske var 2014 ett av de bästa åren någonsin, då allt föll på plats, du nådde dina mål och känner dig nöjd. Eller så var det året då inget gick som du hade tänkt dig och som du helst vill glömma? Brukar det bli så?

Oavsett värdering och sammanfattning så har en ny tid börjat. Nu är det ny energi, nya tag och nya målbilder som gäller. Det finns alltid möjlighet att börja om, göra om och göra rätt för att lyckas med det du vill.

”It is our light, not our darkness that most frightens us.”

Tänk om din rädsla inte handlar om att misslyckas utan om att lyckas?

Min erfarenhet av de artister och andra offentliga personer som jag arbetat med är att de ständigt tar risken att bli kritiserade och bedömda, för deras kraft att lyckas och nå ut med sin sanning och sitt budskap är större än rädslan av att misslyckas. När jag ser på det ur detta perspektiv, inser jag hur modiga är. De väljer ständigt sin passion, sin kraft och sin strålglans för att nå ut via mediebruset och nå sin publik.

Vi har alla en historia som präglar oss på ett eller annat sätt. Modet att våga kan komma som en motkraft ur utsatthet och många hämtar kraft ur ett revanschperspektiv. Alla har vi olika anledningar till varför vi vill synas och visa våra rätta jag. Jag beundrar och fascineras av mina klienter som alla har gemensamt att de vågar och vill skina.

Tänk om artister inte skulle våga stråla och ta sin plats på scen med rädslan att skrämma andra med sin kraftfullhet och talang. Tänk vad mycket musik och kreativitet vi skulle gå miste om då.

Så låt oss inspireras av artister att låta vårt eget ljus skina, för då ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

Om 2015 är året det är dags för dig att skina, vad blir ditt första steg då?

Mitt steg blir att skriva klart boken jag prioriterat bort alldeles för länge. Syftet är att den skall inspirera i sitt innehåll. Bara att få den skriven blir en inspiration i sig.

Anna-Karin

  1. Nya dagar ska fyllas med händelser, människor, arbete, liv. Det kan bli ett år som liknar de tidigare. Det kan också se helt annorlunda ut. Året då vi kliver ut på nya arenor och skapar helt andra resultat.

”We are all meant to shine, as children do.”

Både privat och professionellt har vi samlat på oss värdefulla erfarenheter och lärdomar som har tagit oss ända hit. Vi har alla en unik bakgrund och perspektiv som inte går att hitta hos någon annan. Har du fram till idag tagit vara på din kraft och potential, den som ständigt finns där men inte alltid syns? Har du en stadig inre kompass och tydliga mål eller drömmar som leder dig framåt? Har du ömsesidigt stärkande samarbeten?

Kanske kallar vi oss inte artister, men vi har alla vår egen arena, tusentals övningstimmar, våra egna noter och en orkester fylld av medmusikanter. Vi har en publik att beröra och inspirera. Vi har alla en passion för något när vi släpper loss den. Vi har det som krävs för att kliva fram. Att vänta längre på rätt tid kan vara bortkastad tid. Att hoppas på andras initiativ kan vara bortkastad kraft.

”Your playing small does not serve the world”

Hur ser din arena ut? Är du ledare? Specialist? Egen företagare? Student? Dina utmaningar finns där oavsett din roll, men du behöver bestämma dig. Våga. Lämna bekvämlighetszonen då och då. Utsätt dig för okända hinder för att utvecklas. Gläns hela vägen fram, genom fysiska ansträngningar, svåra förhandlingar, mentala utmaningar, relationsdippar och strålande dagar. När målet finns framför ögonen blir även en skumpig resa meningsfull.

”As we let our own light shine, we unconsciously give others permission to do the same”

Vi har alltid påverkat människor omkring oss på olika sätt, precis som vi påverkats av dem. Några har sett vår potential, andra har ännu inte förstått. Vi behöver se varandra kliva fram. Vi har glädje av varandra som förebilder.

Vi behöver inte oroa oss för konkurrens. Det finns tillräcklig plats för alla att ta nya steg, när det sker med en god intention. Var generös och bana väg för andra. Arenan växer i takt med vår gemensamma utveckling. De steg vi tar tillsammans med andra – över och förbi de hinder vi möter – leder inte bakåt. De leder framåt mot nya möjligheter och arenor.

Så våga glänsa, det hjälper andra att skina också!

Gott Nytt År!

Anna Moore och Anna-Karin Lingham