Villa Aske är unik mötesplats som förenar två världar. Den Svenska paviljongen och Italienska renässansvillan har mötesrum för både stora och små grupper. Utöver de många konferenslokalerna som rymmer upp till 150 personer, finns anläggningens Fiskarstuga med sjöbastu och fristående vedeldad badtunna i direkt anslutning. För de som vill hålla sin mötessammankomst i avskildhet, finns här allt som krävs för en rik vistelse! Villa Aske och området som helhet går att spåra ända till 1200 talet. I dessa trakter har man observerat några av Sveriges äldsta stadsbildningar och den rika historien präglar atmosfären vid denna unika mötesplats ett stenkast från Sigtuna.

En konferensanläggning med närhet till kontinenten

Till Villa Aske kommer människor från hela världen. Närheten till Stockholm och Arlanda öppnar stora möjligheter för konferenser med deltagare från olika ställen och den unika inramningen ger minnen för lång tid framöver!

[metaslider id=2861]

Arkitekten bakom den florentinskt inspirerade renässansvillan är Carlo Bassi, senare stadsarkitekt i Åbo. Villa Aske var den enda byggnad han ritade i Sverige och spänningen mellan det Svenska och Italienska bidrar till en intressant bredd som få andra konferensanläggningar. Även i köket förenas dessa två delar till en enhet. Den välkomponerade menyn bär inspiration från medelhavet, tillreds med Svenska råvaror och får guldkant genom brödet från anläggningens eget bageri. Allt ifrån matbröd till biscotti gräddas dagligen och ger ett rustikt skimmer till konferensens måltider.

Hotellrum

Varje hotellrum på Villa Aske skall kännas som hemma! De 88 rummen är personligt inredda och anläggningen klassas som fyrstjärnigt hotell. Atmosfären och helhetsupplevelsen har varit i fokus vid inredning av hotellrummen som går i skandinavisk stil med ljusa och lugna färger.

Konferensaktiviteter

Att göra saker tillsammans bidrar till bättre relationer, mer energi och en roligare helhet. Oavsett om ni kommer till Villa Aske för teambildning eller för styrelsedagar finns aktiviteter som förstärker upplevelsen! Det Italienska konceptet finns med i flera av de gastronomiskt orienterade aktiviteterna och så även vid tävlingar och frågesporter. Vill ni ägna er åt fysiska aktiviteter erbjuds såväl katapultbygge som mountainbiketurer. Anläggningens gym med omklädningsrum och bastu är alltid tillgängligt för besökare. Kontakta Villa Aske eller besök hemsidan för mer information om utbud.