Friiberghs Herrgård vid Mälaren är en av Sveriges första uttalade konferensgårdar och har anor från medeltiden. Det tidigaste kända namnet för godset var Mysingen. 1658 antogs Friibergh som namn och bakgrunden till namnbytet syftade på frihet till beskattning. Ägare var då Arvid Forbus. En av flera ägare genom historien. Det finns stor kunskap om händelser och förändringar som skett på Friibergh och vid ett besök kan gäster förkovra sig i de intressanta händelseförlopp som lett fram till dagens konferensanläggning.

[metaslider id=2830]

De som kommer till Friiberghs Herrgård möts av sagolik omgivning, vacker arkitektur och ett stort lugn. Här kan man andas ut och insupa den svala kvällsbrisen som omger anläggningen. Den långa mötestraditionen avspeglar sig i allt ifrån koncept till service och anläggningen har namn om sig milsvida från trakten. Flera byggnader hör till Friibergh och valmöjligheterna är stora för hur ni kan utforma era möten vid ett besök. Avskildhet i eget hus vid stranden, eller stora mötesrum och traditionell sittning.

Konferenslokaler

De många konferens- och mötesrum som finns på Friiberghs Herrgård fyller alla behov ni kan tänkas ha för er vistelse. Större lokaler för upp till 100 personer, eller alternativa lokaler, som Friiberghs golfvilla, stenkök eller kanske rentav i den sjöbastu som finns på godset. I direkt anslutning till alla större möteslokaler finns grupprum för överläggningar i mindre grupper. De 14 konferensrummen i huvudbyggnaden har all teknisk utrustning för era möten och flertalet vetter mot vattnet och släpper in omgivningen som ramar in er konferens.

Kundservice är en stor del av Friiberghs koncept och ni kan räkna med personlig omtanke, ombonade lokaler och bästa förutsättningar för effektiva möten och resultat!

Restaurangen

Vid konferensvistelsen är mat och dryck två viktiga komponenter som sätter tonen för helhetsupplevelsen. På Friibergh är all mat lagad från grunden och flertalet råvaror hämtas från närområdet! Köket arbetat gärna med moderna tolkningar av traditionella rätter och menyn anpassas regelbundet för att inkorporera de råvaror som finns tillgängliga. Att följa säsongen och hitta intressanta råvaror är självklarheter. Samtidigt hålls en dörr alltid på glänt för kökets inspiration och spontanitet! Här serveras utsökt komponerad mat som lagas med glädje!

Välkommen till Friiberghs Herrgård

Det är nära till såväl Stockholm som till kontinenten från Friiberghs Herrgård! Med Arlanda inom 40- och Stockholm 65 km, kan även långväga besökare snabbt ta sig ut till konferenshotellet. Från Bålsta tågstation ordnar anläggningen med hämtning för gäster med övernattning.