Anders Tibbling framgång är att vara oberoende.Anders Tibbling är vad man kan kalla en sann entreprenör. Han kände redan i ung ålder att han inte passade in i samhällets normer och att ett 8-17 jobb inte skulle passa honom. Dels så säger han att han är morgontrött men även att han har svårt att passa tider. Det skapade givetvis problem för honom, både under skoltiden och senare i arbetslivet.

De här svagheterna ville han kunna göra om till styrkor istället och det fick honom att fundera mycket på hur han skulle kunna jobba utan att hans svagheter skulle vara just svagheter. Han ville hitta sätt att arbeta som kunde generera passiva inkomster, och det var så han kom in på datorer och internet.

Idag driver han flera internetbaserade företag och det är SEO, eller sökmotoroptimering som det står för, som han är mest känd för.

Datorer var räddningen

Anders trivdes varken med skolan eller de jobb han hade som ung vuxen. Han kände sig rastlös och hade svårt att prestera de resultat som förväntades. Därför gick han också ut gymnasiet utan fullständiga betyg, han hade svårt att vara där i tid och att koncentrera sig på lektionerna. Hans tankar var hela tiden någon annanstans.

Självförtroendet var det däremot inget fel på för han visste att han var duktig när han väl fick sitta med saker som han verkligen intresserade sig för, då kunde han känna kreativiteten flöda. Vändpunkten i livet kom när han började arbeta med datorer och internet. Internet upptäckte han redan 1993 men han minns att sidorna han besökte då var gråa och trista. Men där fann han en hel värld med kunskap och han kunde sitta i många timmar och bara läsa sig till olika saker och på så sätt både utvecklas mentalt och kunskapsmässigt. Drömmen var att på något sätt komma på ett arbete där han själv kunde bestämma när, var och hur han skulle arbeta.

Den största vändpunkten kom när han var 30 år gammal och kände att han behövde en förändring i sitt liv. Av en slump började han att lära sig mer om SEO och det var först då han insåg han att det var i denna nisch han hade sitt kall.

Drömmen blev att starta ett eget företag där han kunde jobba med SEO och på så sätt uppfylla drömmen om ett liv som var mer oberoende.

Drivkraften var aldrig att tjäna pengar

Det var inte idén om att tjäna stora pengar som gjorde att Anders ville starta eget företag utan den största drivkraften har alltid varit att få vara oberoende, att klara sig själv och att inte vara bunden till tid och rum eller andra för att kunna prestera. För honom är framgång att man har möjlighet att jobba var man vill. Att ha ett stort företag med många anställda och vara chef var därför aldrig något han strävade efter. Idag driver han (för att nämna några företag) Webbstream AB som erbjuder tjänster inom SEO och webbanalys, hittaminsida.se, alltomtv.se, Seopostbox samt Stockholm Web Industries AB.

Här kan du besöka Anders hemsida