Konferens Alingsås - Mötesbranschen
Utanför Göteborg, på den svenska västkusten, i Västergötland, ligger den mysiga staden Alingsås. Orten är omgärdad av vatten, dels sjöarna Mjörn och Gerdsken, men också Säveån, Gerdska ström och Färgen, åar som flyter genom staden. Alingsås är dels känt för sina många och omtyckta caféer, men kanske ändå mest för Jonas Alströmer, potatiskungen. Jonas Alströmer var förgrundsfigur för den industriella revolutionen i Sverige och var bland annat med och grundade Kungliga Vetenskapsakademien. Alströmer hjälpte till att göra potatisen populär i Sverige i mitten av 1700-talet och eftersom han bodde i Alingsås, är det just där man varje år firar en potatisfestival.
Även om ni som företag inte är intresserade av att medverka i potatisfestivalens digra program eller ens ta en simtur i någon av stadens åar, kan Alingsås ändå passa bra som huvudsäte för en konferens tillsammans med företaget eller föreningen. Här finns ett stort utbud av aktiviteter och anläggningar som tar emot både stora och små mötesgrupper.

Golfbanor i Alingsås

Mötesbranschen - Golf AlingåsAntingen så är det en utmattad konferensdeltagare som vill gå en runda golf, för att få ner axlarna och göra av med lite fysisk energi. Eller så är det en sportintresserad människa som gillar att uppleva naturen via en hålig gräsmatta i den stad hen kommer till. Alingsås Golfklubb erbjuder en välskött 18-hålsbana som räknas som en så kallad svagt kuperad inlandsbana. Här finns verksamhet för alla golfare, oavsett vilken nivå de spelar på. Förutom den fina golfbanan erbjuder klubben både restaurang, där du kan köpa mat och fika, en golfshop med allt de senaste inom retail-världen, plus såklart omklädningsrum och duschar. Andra golfbanor i närheten av Alingsås är bland annat Öijareds golfbana och Vårgårda Golfklubb. Har du en bil är det inget problem att testa någon av de nämnda golfbanorna, en fin dag på greenen är du i varje fall garanterad.

Romantisk weekend i Alingsås

Kanske det är dags för dig och din partner att ta en liten paus från vardagen. För en mysig helg på tu man hand passar Alingsås som tur perfekt.
Alingsås är ju inte bara potatisens stad utan också caféernas stad. I kommunen finns nästan trettio stycken caféer, alla med olika inriktningar: i gammal stil, med frukost redan klockan fem på morgonen, liveband på kvällen, mormors kakbuffé och så vidare. Så kanske är det ett bra tips, att ta din käresta i handen och ge dig ut på en personlig tur genom Alingsås caféutbud. Vill ni ha experthjälp finns det även turer som ni kan ge er ut på. Då får ni med er en guide som berättar om de olika caféerna och deras betydelse genom historien.

SPA och hälsa i Alingsås

Vi stressade nutidsmänniskor kan verkligen förtjäna en paus ibland. Oavsett om du är i Alingsås tillsammans med jobbet på konferens och diskuterar eventuella nedskärningar dagarna i ända, eller om du bara känner för att låta alla måsten vila och unna dig något som gör kroppen och själen glada. I Alingsås finns ett gäng ställen som kan hjälpa dig att nå det där lugnet vi alla behöver känna ibland. Till exempel kan du ta dig till Stilla. Det är precis som namnet antyder en stilla plats, mitt i stan, där du kan få en massage av en terapeut som vet precis vart det ska tryckas för att göra så stor nytta som möjligt. Stillas medarbetare erbjuder även kostrådgivning, kurser i mindfullness och yoga, samt kinesiologi.

Boka konferens i Alingsås

Företagets planerade konferens i Alingsås kan bokas på två sätt. Antingen går du online med hjälp av datorn och tar dig runt på de olika anläggningarnas hemsidor, läser på om övernattningsmöjligheter, vilka olika aktiviteter som finns, hur läget ser ut och hur lätt det är att ta sig dit, vilken sorts mat som ingår och så vidare. När du väl kommit fram till vilket ställe som passar er bäst, kan du antingen skriva dem ett mail med dina önskemål och specifikationer. Eller så ringer du upp dem och diskuterar möjligheter direkt över telefonen.
Om du föredrar att låta någon annan göra grovarbetet, kan du använda dig av ett företag som sysslar med att leta fram rätt konferenslokal åt dig. Ett sådant är Svenska Möten (www.svenskamoten.se). Då har du fördelen att du bara behöver beskriva dina önskemål en gång och sen väntar du på att Svenska Möten hör av sig med en lista med förslag på konferenslokaler som skulle kunna passa er. Sen är det bara att boka och börja packa jobbväskan.

Konferensanläggningar i Alingsås

Alingsås kommun har flera fina anläggningar där en konferens eller ett möte med fördel kan hållas. Nedan följer några exempel på ställen som kanske kan passa dig och dina kollegor.

First Hotel Grand Alingsås
Bankgatan 1
441 30 ALINGSÅS
Tel: 0322-67 01 00
www.grandhotel-alingsas.se

På anrika First Hotel Grand Alingsås används ståtliga festvåningar som konferenslokaler, vilket ger en viss flair till mötet. Inredningen är modern och de tekniska förutsättningarna utmärkta. De tar emot allt från konferenser till mässor och utställningar, för upp till 220 personer.

Nolhaga Slott
Nolhaga Allé 14
441 45 ALINGSÅS
Tel: 0322-61 73 00
www.nolhagaslott.se

Nolhaga Slott är ett elegant ställe där man kombinerar den historiska arkitekturen med modernt utrustade konferenslokaler som uppmuntrar till kreativitet och nya lösningar. Både slottets vackra omgivningar och den goda maten bidrar till ett lyckat möte.

Saga Bio
Nygatan 21
441 30 ALINGSÅS
Tel: 0322-611210
www.sagabio.nu

Sagabiografen räknas som en av Alingsås bekvämaste konferensanläggningar. I de gamla biosalongerna, som fortfarande visar filmer också, kan ditt företag dra nytta av akustiken, perfekt ljud och bild, samt bekväma stolar där man gärna sitter länge. Mat och övernattningen har du direkt utanför dörren eftersom bion ligger mitt i smeten.

Stationen i Norsesund
Norsesundsvägen 112
44163 ALINGSÅS
Tel: 0322-509 49
www.stationennorsesund.com

Stationen i Noresund är en trevlig restaurang, som förutom smarrig mat även arrangerar musikevenemang och konferenser. I deras populära mötespaket ingår både frukost, middag och eftermiddagsfika, samt dryck, frukt och godis under hela dagen. Naturligtvis kan ni tillsammans sätta ihop ett erbjudande som passar ditt företags önskemål perfekt.