Konferens Åtvidaberg

Konferens Åtvidaberg - Mötesbranschen

Lokalt kallas orten lite slarvigt Åtvid och är en tätort i Östergötland. I den här gamla kopparstaden bor nästan 7000 människor som drar nytta av det fina läget bredvid en mängd sjöar och en vacker skog med flera naturreservat.

Här kan företag och föreningar med fördel arrangera konferenser och möten. Det finns massor av olika anläggningar som erbjuder allt från galna aktiviteter och dignande frukostbufféer till moderna konferenslokaler och lyxiga hotellsängar.

Golfbanor i Åtvidaberg

Golf Konferens - Mötesbransch ÅtvidabergI Åtvidaberg går det jättebra att kombinera konferenser och möten med golfspelande, tack vare väletablerade Åtvidabergs Golfklubb. Deras fina bana har 18 hål med par som ligger på 71. Banan går längs med vackra Bysjön och har fin utsikt från nästan alla hål. På anläggningen finns också en restaurang med lika bra utsikt över sjön som från golfbanan; här serveras dagens rätt, barnmeny och hemmabakade kaffebröd. Om du saknar något i utrustningsväg finns det en välutrustad golfshop som hör till klubben. Där kan man köpa klubbor, kläder med mera av hög kvalitet.
Om du dessutom vill ha ännu mer golf så ligger Trädgårdshotellet precis bredvid banan och erbjuder boende för både privatpersoner och grupper som kommer för konferens. Golfklubben har ett gäng olika golfpaket som inkluderar måltider, boende och greenfee. Kolla in deras hemsida under www.atvidabergsgk.se för mer information.

Romantisk weekend i Åtvidaberg

Alla behöver varva ner och bara ta det lugnt ibland. Oavsett om du är en stressad småbarnsförälder, har massor av plugg hela tiden på högskolan, ett jobb som kör med dig dygnet runt eller bara har allmänt svårt för att ta hand om dig själv, så kan det vara skönt att komma bort. Och såklart helst tillsammans med den du tycker om mest i världen. Ett eller flera dygn i Åtvidaberg kan göra under för kropp och själ. Här finns saker att göra både för det sportintresserade paret och för de som hellre vill ta det lugnt och uppleva saker med hjärnan.
Till exempel kan ni ta en vandring i naturreservatet Ekhultebergen som ligger både i Östergötlands och Kalmars län. Här finns branter, skogsområden, höjdplatåer och karga hällmarker. Här finns en massa små, ovanliga djur som trivs under de trollska träden, och en vandring här, hand i hand med din partner, kan både vara bra för kroppen, förhållandet och den stressiga vardagen.
Eller så stannar ni kvar inomhus och gör ett besök på Åtvidabergs Bruks & Facitmuseum. Här får ni en snabb lektion i ortens historia, från medeltiden och framåt. Det går att se hur man har tillverkat allt från skrivmaskiner till kontorsmaskiner genom tiden.

SPA och hälsa i Åtvidaberg

Eftersom Åtvidaberg har så många fina sjöar i närheten, finns det gott om badmöjligheter på sommaren där man kan ta igen sig eller motionssimma. Bysjöbadet ligger inne i tätorten och har både lekplats för barn, stora gräsplaner och restaurang som serverar mat. Mindre badplatser är bland annat Domarviksbadet som är mer avskilt, Lundbybadet med hopptorn och Fåfallasjön där man också kan grilla.
Vill du hellre ha en hälsoaktivitet där du inte behöver simma så kan du alltid boka in en massage eller en annan kroppsbehandling. Populära Nalinthips Massage & Spa erbjuder en mängd olika sorters massage, bland annat med heta stenar eller en specialare för fötterna. Här kan du dessutom boka in en avslappnande manikyr eller ett spännande paraffinbad.

Boka konferens i Åtvidaberg

För att boka in en konferens för ditt företag eller din förening är det snabbaste sättet att ta saken i egna händer, gå online och kolla upp vilka alternativ som finns. När du hittat anläggningen som passar just era förutsättningar bäst, kan du kontakta dem direkt via mail eller telefon och göra din bokning.

Konferensanläggningar i Åtvidaberg

De natursköna trakterna kring Åtvidaberg erbjuder en mängd alternativ för alla sorters konferenser. Här är några exempel på anläggningar som kan hjälpa dig vidare:

Missmyra
Missmyra
597 94 Åtvidaberg
Tel: 0120-500 49
www.missmyra.se

Vid sjön Risten ligger Missmyra som är en gigantisk anläggning med något för alla. Hela stället är handikappanpassat så att alla ska kunna trivas och njuta av utbudet på lika villkor. De stora grönområdena och den fina naturen passar perfekt för konferenser av olika storlekar och med olika syften.

Åtvidabergs Hotell & Restaurang
Stenhusgatan 7
597 30 Åtvidaberg
Tel: 0120-10090
www.klintsfastigheter.se

I över femtio år har detta mysiga hotell funnits i Åtvidaberg. Det finns gott om trevliga rum och en bra restaurang som serverar både frukost och lunch. Dessutom gör läget nära till centrum, bad, golfbana och så vidare, att hotellet passar perfekt för konferensdeltagare som kommit med tåg och vill vara mitt i smeten.

Yxnerum Hotel & Conference AB
Yxnerum
597 95 Åtvidaberg
Tel: 0120-61022
www.yxnerum.se

På den fina naturgården ute på landet utanför Åtvidaberg finns härliga övernattningsmöjligheter och en restaurang som serverar hemmalagad, smarrig mat. Här finns massa olika rum i olika prisklasser och dessutom ett stort utbud av aktiviteter (utomhuspool, minigolf, biljard med mera) för att kunna varva ner efter en stressig konferens.

Nysjöns Fiske & Konferens
Ånestad Önhult
59791 Åtvidaberg
Tel: 0120-23017
www.nysjonsfiske.com

På Nysjöns Fiske & Konferens skräddarsys varje konferens efter behoven och önskningarna som företagare och föreningar har. Restaurangen som hör till är av hög klass, och under säsong kan man som aktivitet bland annat sticka ut och fiska kräftor åt kvällens middag. Konferenslokalerna är moderna och utrustade med allt ni behöver.

Hotell Villan
Kammarbovägen 16
597 41 Åtvidaberg
Tel: 0120-12008
www.villanatvidaberg.se

Hotell Villan ligger precis vid den fina Bysjön, i närheten av Kopparvallen. Detta hotell passar konferensgruppen som vill ha mycket action, i närheten finns nämligen utmärka möjlighet för en mängd sportiga aktiviteter som golf, bandy, fotboll, vandring och bad. Dock går det att bara koppla av och njuta av lugnet utanför knuten också.

Trädgårdshotellet
Västantorp
597 24 Åtvidaberg
Tel: 0120-84440
www.tradgardshotellet.se

Vid sjön Bysjön ligger Trädgårdshotellet som passar perfekt för konferenser och möten av alla de slag. Golfintresserade mötesdeltagare kan också dra nytta av det faktum att hotellet ligger precis bredvid Åtvidabergs Golfbana. Det går nämligen väldigt bra att kombinera golfspelande med produktiva konferenser.