Att åka på konferens till Borås är någonting som främjar kreativiteten och bygger relationer. Borås-borna gillar att kalla sin hemstad för den lilla storstaden. Borås är fjortonde störst i Sverige och har drygt 65 000 invånare i själva staden. Staden är kanske mest känd för sina postorderföretag som också gett staden smeknamnet ”textilstaden”. Genom historien har Borås alltid varit centrum för textilindustrin i Sverige, en bransch som exploderade på 1900-talet. Postorderföretagen skulle man kunna säga är efterföljare till de kringresande handelsmän som sålde sina varor direkt till kunden tidigare, ”knallarna”. Man kan dock inte bara beställa kläder från Borås; staden har mer än så. Här finns flera fina parker med skulpturer, lekplatser och andningshål för stadsmänniskorna. För den kulturintresserade rekommenderas både Borås Stadsteater, Borås Konstmuseum, Konstnärernas Verkstäder och Galleri och coola musikscener som Rockborgen och Kulturhuset.

Konferens Borås - Mötesbranschen

Borås är en vacker plats mitt i Sverige, där konferensdeltagare från både företag och föreningar garanterat kan känna sig inspirerade och motiverade. Här finns många möjligheter för den stora och den lilla gruppen människor, vare sig ni är ute efter en dagskonferens med bara möten, eller en hel weekend med övernattning och aktiviteter. 

Affärsgolf i Borås
Den golfintresserade har två stora möjligheter i närheten av Borås: Borås GK och Bredared GK. Borås Golfklubb har två natursköna 18-hålsbanor, Södra Banan och Norra banan, och en korthålsbana av hög klass. Till klubben hör också en inomhusträningsinläggning, Pulsen Golfcenter. Här kan du hänga om det är dåligt väder eller om du vill träna upp golfmusklerna innan du ger dig ut på banan igen. Borås GK välkomnar gäster på alla nivåer och kan bistå med både hotellinformation, transportalternativ och restaurangbesök. Då slipper du tänka på särskilt mycket mer än att packa ner golfskorna och lasta klubborna i bagaget.
Hos Bredared GK, som ligger lite utanför stan, kan du också rasta dina kollegor i en runda golf. Även här finns övernattningsmöjligheter både i mysiga stugor eller i medhavd husvagn om du föredrar det. Banan är en skogsbana i varierande terräng, ganska kuperad och med en elbelyst drivingrange, som brukar uppskattas särskilt mycket. Det finns naturligtvis också en putting-green, chiping-green och en bunker för att du som gäst ska kunna lämna Bredared som en bättre golfspelare än du var innan du kom dit.

Romantisk weekend i Borås


Om du kommer till Borås med en partner och är sugen på att tillbringa tid tillsammans, kanske pussas lite och bara ha ögon för varandra, så finns det stora chanser att lyckas med just detta.
Flera av hotellen i staden gör det lätt för er att få till den där romantiska helgen. Till exempel har Best Western i Borås ett paket som passar er som vill fly vardagen tillsammans perfekt. Hotellrummet är utrustat med mousserande vin, färsk frukt och choklad. Ni får dessutom varsin gosig morgonrock att såsa omkring i hela helgen.
För att få den rätta känslan av avkoppling och verkligen inte tänka på den tråkiga vardagen, är ett bra knep att göra sådant som ni kanske inte gör så ofta i vanliga fall. I Borås kan ni till exempel gå på teater. Borås Stadsteater är en samhällsägd liten teater mitt i stan. Där kan du och din älskade kliva in i en annan värld för en liten stund och tillsammans uppleva något utöver det vanligt.
Även naturupplevelser finns det gott om för de förälskade par som hellre vill röra på sig i den friska luften. Ni kan till exempel ta en tur i någon av de vackra parkerna som Borås stoltserar med. En kopp kaffe smakar dubbelt så gott efter en rask promenad bland klorofyll och fågelsång.

Hälsa och SPA i Borås

SPA Borås - MötesbranschenEn konferensdeltagare som gärna vill kombinera sin tid på konferens med kollegorna i Borås med att unna sig själv, sin kropp och sin själ lite avkoppling har kommit helt rätt. Staden erbjuder en hel uppsjö av olika alternativ, beroende på vad ni är sugna på och vad tid och budget tillåter. För den som tycker det är skönt att låta stela mötes-muskler slappna av i ett bad, finns det möjlighet att doppa sig både på vintern och på sommaren. Populära badplatser utomhus inkluderar bland annat Almenäs badplats, som är den största i stan där det finns både brygga, sandstrand och härliga grönytor. Stadsparksbadet är öppet året om för de som är frusna på sommaren eller besöker staden när snön ligger djup ute. Där finns hopptorn, rutschkanor, bubbelpooler och bastu. Perfekt för en sliten arbetsmyra som vill koppla av några timmar. 
För dig som är ute efter en mer intensiv spa-upplevelse rekommenderas Aroma Spa mitt i stan. Allt från kroppsbehandlingar, massage, ansiktsbehandlingar och fotbehandlingar erbjuds på detta fräscha ställe utrustad med den senaste teknologin och erfarna, utbildade terapeuter.

Konferensbokning i Borås


För att boka in din konferens i Textilstaden Borås finns det ett par vägar att gå. Du kan antingen göra din research online efter dina personliga önskemål. I princip varje anläggning och hotell har nu för tiden sin egen hemsida med all information du behöver. Dessutom kan du enkelt slänga iväg ett mail eller slå dem en signal för att ställa frågorna du inte hittar svar på online. När det sen är dags att boka tar du lättast ungefär samma tur. Ring eller maila det ställe du kommit fram till passar er bäst.
Du kan också använda dig av ett företag som hjälper till med konferensbokning av alla det slag. Då slipper du mycket av efterforskandet och kan lita på att någon annan hittar det perfekta stället. Västra Götalandsregionens regionservice är ett bra exempel på en sådan tjänst. Du hittar dem under www.boka.vgregion.se/sv/Regionservice.

Konferensanläggningar i Borås

Nedan följer ett par exempel på omtyckta anordnare av konferenser i Borås.

Annelundsvillan

Annelunds Parkväg 6

503 42 BORÅS

Tel: 033-10 61 18
www.annelundsvillan.se

Maten står i fokus på anrika Annelundsvillan där man lagar husmanskost till den stora eller lilla gruppen, på perfekt läge mitt i Annelundsparken.

Ellagården

Gamla Ryssnäsvägen 1

504 64 BORÅS

Tel: 033-430 70 00
www.ellagarden.se

På harmoniska Ellagården kan man ta emot grupper på upp till 114 personer. De har olika konferensrum beroende på vilken sorts möte ni är ute efter.

Hofsnäs Herrgård
Tel: 0325 – 403 21

www.hofsnas.se

Hofsnäs Herrgård är perfekt för dagskonferens, det ligger naturskönt beläget och maten är kravmärkt och supersmarrig.