1985 nämns Bovallstrand i text för första gången, i samband med att fiskeindustrin diskuterades. Sen dess har det gått framåt och nu för tiden är orten också känd för sin vackra natur precis vid Bottnafjorden.

Konferensgäster finner i Bovallstrand, en härlig plats med både fartfyllda aktiviteter och mer stillsamma sådana, god mat och duktig personal som hjälper till att skapa ett lyckat möte.

Golf Bovallstrand

Golfbanor i Bovallstrand

Bara tio minuter utanför Bovallstrand ligger det perfekta stället för dig som gillar att koppla av och motionera samtidigt, med en runda eller två på golfbana. Här finns Sotenäs Golfklubb som bryr sig så mycket om banans kvalitet och gräs att de anställt en professionell skotte som course manager. Han heter Steven Balfour och tar mycket god hand om banan.

Banan har 27 hål och är tjusigt belägen i Bohusläns natur, där den inte tar upp mer plats än nödvändigt och fint smälter in tillsammans med både resten av naturen och de kulturhistoriska minnena vid platsen. Banan karaktäriseras som en klassisk blandning av skogs- och parkbana och går oftast att spela på från tidig vår till sen höst, lite beroende på vädrets nycker, såklart.

Till Sotenäs Golfklubb hör också en välutrustad golfshop med allt en golfspelare behöver från kläder och skor till klubbor och andra tillbehör. Det finns också en restaurang som serverar härliga luncher, men också a la carte, smarriga mackor och hembakade kakor och bullar. Här finns något för alla som behöver fylla på energiförrådet före eller efter en golfrunda.

Hälsa Bovallstrand

Romantisk weekend i Bovallstrand

Om du och din partner kommer till Bovallstrand på sommaren, eller om ni inte är badkrukor och kan bada när som helst på året, så är Badholmarna i just Bovallstrand värt ett besök. De ligger i Bottnafjorden vid små, barnvänliga sandstränder fyllda med klippor, hopptorn, trampoliner, badstegar, bryggor, simbana och massa annat. Dessutom finns det både badhytter att byta om i, en kiosk som säljer glass och smårätter och alltihop är alldeles gratis. Inte mycket att tveka på där.

Om ni istället kommer till Bovallstrand mitt i vintern och inte känner för att frysa rumporna av er, så kan ni istället ägna er åt till exempel shopping. Området runt det lilla samhället är fullt med små mysiga butiker som säljer allt från husgeråd och presenter till blommor och inredning. Bland annat rekommenderas Tid och Lust, samt Huset Brevé.

SPA och hälsa i Bovallstrand

I Bovallstrand och dess omgivning finns nämligen många alternativ för dig som är sugen på att hålla igång kroppen, åtminstone litegrann, även när du är på resande fot.

Eftersom läget precis bredvid havet och den fina västkustska skärgården lockar med ett besök, kan det vara bra att gå på tur till fots längs med orten. Man bestämmer själv om det ska bli en powerwalk eller en mer själslig vandring där man stannar upp och lyssnar på både vågor och fågelsång med jämna mellanrum. Norr om fritidslokalen i Bovallstrand finns det tre motionsspår att följa. Antingen tar man det långa som är på 7,8 km, eller det som är mellan långt och innefattar 4,7 km, eller om man har bråttom eller är trött i benen så passar det korta bäst, 2,7 km.

Om man föredrar att inte röra på sig så mycket, utan istället låta någon med van hand jobba genom musklerna, kan man ta sig några kilometer utanför Bovallstrand, till Massageenheten i Väst. Här jobbar erfarna terapeuter med att hjälpa dig som har specifika problem med kroppen, men också med dig som bara vill koppla av.

Konferensbokning i Bovallstrand

Att boka konferens i Bovallstrand är lika lätt som att beställa en bok på nätet. Man går helt enkelt in och letar upp den lokal som passar ens grupp och önskemål bäst, och sen är det bara att kontakta stället direkt för att diskutera alla detaljer som mat, husrum och vad exakt som ingår. När detta är avklarat kan man boka, antingen direkt på nätet, vilket många hotell och konferensanläggningar numera erbjuder, eller så skickar man iväg ett mail. Man kan naturligtvis också ringa, om man föredrar det.

Konferensanläggningar i Bovallstrand

I lilla Bovallstrand och området runt omkring finns flera fina alternativ för dig som vill ordna konferens där närheten till havet och det vackra ljuset spelar roll. Här är några exempel på ställen som passar för många olika sorters grupper:

Nordens Ark

Åby Säteri
456 93 Hunnebostrand
0523-79546

www.nordensark.se

Precis bredvid Nordens Arks djurpark ligger Hotell Nordens Ark. Vackert beläget vid Åbyfjorden, en bit utanför Bovallstrand, kan stora och små grupper samlas för att ha konferens med djurtema. I priset ingår sköna sängar, frukost och entré till parken både på ankomst- och avresedagen. Konferenslokalerna ligger inne i parken där man alltså kan diskutera med sina kollegor och sen ta en bensträckare ute bland djuren.

Hotel Kaprifol

Hunnebovägen 60
456 61 Hunnebostrand
0523-55215

www.kaprifol.com

Med efter-konferensaktiviter som hummersafari och fisketurer med båt är det svårt att motstå fina Hotel Kaprifol som ligger i Hunnebostrand, strax söder om Bovallstrand. Det började som en liten lanthandel och har nu växt till ett hotell med hög standard som erbjuder både sköna sängar, god mat och moderna möteslokaler med all utrustning som krävs för en lyckad sammankomst.

Ramsvik Stugby & Camping

456 92 Hunnebostrand
0523-50303

www.ramsvik.nu

Ramsvik kör på mottot ”Saltstänkta äventyr”, något som de håller fast vid även när de ordnar konferenser för upp mot 100 personer. Maten är hemlagad och närproducerad och övernattningsmöjligheterna mysiga. På sommaren lever stället upp med campare, husvagnstokiga och stugboende, men även på vintern finns det gott om saker att göra för konferensgruppen som söker en stunds avkoppling efter en lång dag i möteslokalen.

Hotell Kungshamn

Hotellgatan 6
456 31 Kungshamn
0523-652500

www.hotellkungshamn.se

Hotell Kungshamn hävdar att man från deras terrass har Bohusläns bästa havsutsikt och det ligger nog något i det. Här kan konferensgrupper övernatta i bekväma övernattningslägenheter och mötas i moderna lokaler med både projektor, ljudanläggning och allt annat som man behöver för en produktiv sammankomst. Alla måltider från frukost till kvällssupé ingår och hjälper också till att göra vistelsen här riktigt lyckad.