Mötesbranschen guidar dig till trevliga konferensanläggningar och möteslokaler i Eskilstuna. Vid Mälardalens västligare del, med Mälaren som som främsta avskiljare från Västerås, ligger industristaden Eskilstuna. Stadens industriella prägel märks inte minst på konferensanläggningar som Munktellmuseet och Lokomotivet men idag går staden istället mer mot en hållbar utveckling och gröna möten på miljöcertifierade mötesanläggningar.

Konferensanläggningar i Eskilstuna

Best Western Plaza Hotel

Av Best Western Plaza Hotels fem konferensrum är det största Röda Salen, som kan fyllas med 180 personer i biosittning och på hotellet finns även ett sjätte mötesrum i form av ett styrelserum med plats för upp till 12 mötesdeltagare. Då hotellet ligger i samma byggnad som restaurangen Calles Kök, finns här inte bara bra förutsättningar för lyckade möten utan också utmärkta möjligheter till en god måltid!

Comfort Hotel Eskilstuna

Konferens Eskilstuna - Comfort Hotel

Konferenser och möteslokaler i Eskilstuna – Comfort Hotel

Comfort Hotel i Eskilstuna har dels ett konferensrum som rymmer 50 personer i biosittning eller 36 personer i skolsittning och dels två mötesrum som rymmer åtta personer vardera i styrelsesittning. Lokalerna har den tekniska utrustning man förväntar sig av en modern konferensarrangör, som till exempel projektorer, ljudsystem och whiteboard. När det blir dags för fikapaus bjuds konferensdeltagarna på förfriskningar i form av snacks av det lite nyttigare slaget och under hela mötestiden erbjuds vatten, frukt och nötter. Hotellgäster som vill röra på sig kan träna i hotellets gym eller ta en promenad längs Eskilstunaån.

Munktellmuseet och Lokomotivet

På Munktellmuseet kan du ta del av svensk industrihistoria men byggnaden är också en konferensanläggning vars aula har en maxkapacitet på 350 personer i biosittning. Till det tillkommer en hörsal som rymmer upp till 100 personer, ett antal grupprum och ett styrelserum för 12 personer. Styrelserummet är utsmyckat med möbler och föremål som har ett historiskt värde, vilket ger rummet en speciell atmosfär. För större grupper som behöver mer utrymme finns Lokomotivet, en arena som går att anpassa för olika typer av event. I biosittning rymmer salen 739 personer fördelat parkett och två läktare, och i konsertsittning rymmer lokalen hela 1 280 personer! Lokomotivet ligger i Munktellstaden, alldeles i närheten av Munktellmuseet.

Vilsta Sporthotell konferens & evenemang

Vilsta Sporthotell erbjuder förutom sportsliga evenemang också möjligheter att anordna konferens. All utrustning som vanligtvis återfinns i en konferenslokal finns på plats, såsom trådlöst internet, projektor med mera. Sporthotellets största konferensrum hyser upp till 140 personer men det finns också rum för mindre grupper. Boende finns i form av hotell, vandrarhem och stugcamping och sportcaféets restaurang har öppet året runt.

Pingvinen på Parken Zoo

Att Eskilstunas berömda djurpark heter Parken Zoo vet de flesta men inte alla känner till att djurparken har en konferenslokal, kallad Pingvinen, som kan ta emot 600 gäster i biosittning. Det är en väldigt modern möteslokal i en speciell miljö och all teknisk utrustning som kan tänkas behöva finns tillgänglig. Parken har också två mindre möteslokaler vid namn Kejsarrummet och Victoriarummet som i biosittning rymmer 60 respektive 30 personer.

Konferens Eskilstuna - Mötesbranschen

Konferenser och möteslokaler i Eskilstuna

Boka konferens i Eskilstuna

Du kan antingen boka konferens i Eskilstuna via de enskilda arrangörernas hemsidor, där kontaktuppgifter finns och kanske även bokningsmöjligheter direkt via nätet, eller använda dig av Eskilstuna Convention Bureaus eller Konferenspoolens webbplats för att göra din bokning på nätet. Vill du ha hjälp med att planera din konferens kan du vända dig till Eventool eller Profeel för att säkerställa ett professionellt arrangemang.

Romantisk weekend i Eskilstuna

Romantik på Elite Hotell

Elite Hotell i Eskilstuna erbjuder det romantiska Love-paketet för par som önskar sätta guldkant på tillvaron. Med blommor, frukt, choklad och champagne på rummet att avnjuta, bekväma morgonrockar och tofflor och också varandra att njuta av, får det älskande paret alla ingredienser som behövs för en romantisk helg på hotellet!

Romantisk slotts- och herrgårdsweekend på Sundbyholms Slott

På Sundbyholms Slott har romantiken alltid bestått under årens lopp och med dess natursköna läge vid Mälarens strand, är det än idag en plats för romantik och passion. Slottet erbjuder därför flera olika romantiska paket för par som vill lyxa till sin helg i en historisk miljö att välja mellan. Förutom logi är fyrarättersmiddag, frukostbuffé och andra trevligheter gemensamma nämnare för dessa paket.

Golf i Eskilstuna

Strand Konferens

Strand Konferens ligger mitt i Mälardalen och har såväl mindre konferenslokaler för små grupper som toppmoderna konferenslokaler som rymmer 100 personer i biosittning. Konferensmiljön är rofylld och inbjuder till effektiva möten som ger goda resultat. På ägorna finns en golfbana med 18 hål, en restaurang och ett hotell med 57 bäddar. Efter golfrundan kan du koppla av i den vedeldade bastun eller bada i vedeldad badtunna. För de som kräver mer fysiska aktiviteter finns också möjlighet att paddla kanot, göra upp i femkamp eller spela paintball.