Konferens Gamleby - Mötesbranschen

Fina Gamleby utanför Västervik i Småland är en mysig liten ort med lång historia och ett aktivt föreningsliv, mycket tack vare den vackra naturen som bjuder in till allt från vandringar till kajakpaddling. I Gamleby centrum kan man beskåda heliga fornminnesplatser, man kan besöka den unika Trollskogen, äta och dricka gott på någon av restaurangerna, shoppa i Nya Gamleby Köpcentrum eller bara mysa på ett av traktens bed & breakfasts.
Föreningar och företag som är sugna på att ordna konferens i Gamleby har även de många möjligheter att få till ett lyckat arrangemang.

Golfbanor i Gamleby

Golf Konferens - Mötesbranschen GamlebyÄven golfintresserade konferensdeltagare och deltagare som vill åka på golfkonferens gör rätt i att komma till Gamleby. Det natursköna området mitt i Småland rymmer flera fina golfbanor, men för besökare till Gamleby kan kanske ändå den i Västervik passa bäst.
En halvtimme utanför Gamleby ligger Västerviks GK som har en välskött bana med 18 hål, precis bredvid Tjust skärgård. Banan erbjuder variationsrikt spel som är omväxlande och underhållande för både nybörjare och de som spelat längre. Banan går genom en miljö som är både park-, skog- och seaside-influerad.
Restaurangen är stor och ljus och bjuder in till både fika och trerätters. Dessutom har man här fullständiga rättigheter, så att en lyckad golfrunda kan firas ordentligt med både vin och snaps. Även för catering-behov står golfrestaurangen till förfogande så att för födelsedagar, konferenser, dop med mera kan erbjudas ordentlig, smarrig mat.
I golfklubbens klubbhus finns en shop med ett brett och spännande sortiment med allt som en golfare kan tänkas behöva. Den kunniga personalen guidar dig genom golfutrustning och kläder så att du alltid har de bästa förutsättningarna.

Romantisk weekend i Gamleby

Om du och din partner funderar på att ta en paus från vardagen och bara göra något tillsammans, utan stress och press och disk och städ, kan en tripp till gemytliga Gamleby varmt rekommenderas. Här kan ni ta in på ett mysigt bed & breakfast, sova ut i bekväma sängar som bäddas av någon annan och äta en lång frukost, tillsammans med morgontidningen och varandra. Efter att ni vaknat till liv och är redo att ta er an dagen, finns det mycket aktiviteter att välja på.
De som är intresserade av historia och gamla byggnader kan till exempel göra ett besök på Casimirsborg. Detta unika ställe ligger söder om Gamleby och innehåller många olika byggnader och verksamheter. Det finns bland annat möjlighet att ta en guidad tur på slottet, inrett i Tjustempire, eller hälsa på i den läskiga fängelsehålan, studera lämningar från bronsåldern eller kolla in det kända skutvarvet.
Om något med lite mer action önskas, så rekommenderas Himmelsrum, en hästgård med islandshästar som man kan ta på en tur eller två. Man får börja i stallet och hjälpa till att göra i ordning sin ridkamrat, efter det får man lära sig baskunskaperna och sen rider man ut i den fina naturen och njuter av stillheten tillsammans med en härlig häst och sin älskade livspartner.

SPA och hälsa i Gamleby

Fler och fler börjar inse fördelarna med att ta hand om kropp och själ på bästa sätt. Samtidigt som man är mer stressad än någonsin och använder all vaken tid till antingen jobb eller mobiltelefon, så är det alltså vettigt att försöka koppla av ibland, och på samma gång koppla ner.
På Harmoni & Hälsa i Gamleby hjälper Liselotte Johansson sina kunder att göra just detta. Hon är en duktig och klok kvinna som har många års erfarenhet av branschen och erbjuder en uppsjö av olika behandlingar, konsultationer och kurser. Det unika med Harmoni & Hälsa är att man här använder sig av delvis alternativa vägar för att nå optimala resultat. Med helande krafter och mediala förmågor kan människor här bli både friskare och gladare. Till exempel erbjuds bonitologi, kanalisering, djurkommunikation, healing, meditation och regndroppsterapi. Alla borde testa, trots att man kanske är skeptisk till en början, vad finns det att förlora?

Boka konferens i Gamleby

För att boka konferens i eller i trakterna kring Gamleby är det bäst att själv gå online och göra research som ett första steg. En bra sammanfattning av de platser på orten som erbjuder övernattning och konferensmöjligheter hittar man på samhällets hemsida: www.gamleby.se.
När du väl kommit fram till vilken plats som passar era önskemål och krav, går du in på deras hemsida eller ringer dem via telefonen för att höra hur det ser till med tillgängligheten och prislistan.

Konferensanläggningar i Gamleby

I Gamleby och runt omkring ligger många bra alternativ för stora och små grupper som är intresserade av att ordna konferens. Här följer några exempel på anläggningar som kanske skulle kunna passa.

Gamleby Folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby
Tel: 0493-13100
www.gamlebyfolkhogskola.se

Folkhögskolan erbjuder en stimulerande miljö mitt i naturen som passar företag som vill fokusera på att få saker och ting gjorda. Här möts ni i moderna lokaler med utrustningen som krävs för att kunna visa presentationer och spela upp ljud. Maten är dessutom av toppklass och priserna är överkomliga.

Gamleby Hotell
Storgatan 4
59431 Gamleby
Tel: 0493-120 50
www.gamlebyhotell.com

Det anrika gamla hotellet mitt i Gamleby är nyligen renoverat och har tretton smakfullt inredda rum. Här finns utmärkta mötesmöjligheter och en personal som gärna hjälper till att skräddarsy ett konferenspaket för just er grupp. Lokalen är modern och har all utrustning ni kan tänkas behöva. Middagen kan ni mer än gärna inta på den smarriga thailändska restaurangen vid Gamla Torget.

Åby Herrgård
Åby Herrgård
594 30 Gamleby
Tel: 0490-254000
www.vastervik.se

Intill den pittoreska Gamlebyån ligger den här kombinerade fritids- och konferensgården. Lokalerna är grandiosa och kan ta emot upp till 150 personer. Här finns modern utrustning som projektor, internetanslutning och högtalare, men också en gammeldags atmosfär som ger känsla och inspiration.

Pensionat Ullevi
Linnéavägen 4
594 31Gamleby
Tel: 0493-51545
www.pensionatullevi.se

För den lilla konferensen på upp till 12 personer passar Pensionat Ullevi utmärkt. Här konfererar ni i en lugn miljö ute på landet, men fortfarande nära till alla bekvämligheter.
Här kan ni njuta av fantastiska måltider i den vackra herrgårdsrestaurangen, dricka kaffe i lusthuset och bada bastu med pooldopp och solarium.