Konferens Gränna - Mötesbranschen

Bredvid Vättern i Småland ligger den mysiga staden Gränna. Den grundades 1652 av Per Brahe och har sen dess utvecklats från en feodalstad till en polkagrisstad. Amalia Eriksson fick på 1800-talet tillstånd att driva sockerbageri och karamelltillverkning i Gränna. Hennes verksamhet gick bra och drog så småningom med sig fler och fler sockerbagare, tills hela stan blomstrade av de söta, färggranna stängerna.

Godissugna konferensdeltagare kan också avnjuta Grännas härliga atmosfär och med fördel förlägga en konferens eller ett möte i den lilla orten vid Vätterns strand. Här finns ett stort utbud av allehanda möteslokaler, oavsett om du letar efter en kursgård på landet eller en trendig restaurang mitt i smeten.

Golfbanor i Gränna

Golf Konferens - Mötesbranschen GrännaNaturligtvis har coola lilla Gränna också sin egen golfbana. Gränna Golfklubb håller till i natursköna omgivningar utanför orten, och här välkomnar man utmattade konferensgäster med öppna armar. Både nybörjare och mer erfarna spelare brukar kunna njuta av en runda på den välskötta banan med både roliga och knepiga hål. Den har 18 hål, breda fairways, stora greener och en svår ruff. Hålen följer landskapets böljor och varje hål har en unik, naturlig karaktär. Inte nog med att golfklubben har en fantastiskt fin bana, det finns även en golfshop där man hittar allt som behövs för att bli en fullutrustad golfare. Allt från bollar och kepsar till bagar och skor från bra märken hänger härinne. Och blir du hungrig efter en runda eller vill ladda upp innan, så serverar restaurangen både dagens lunch och smarrig mat från en à la carte-meny.
Golfklubben har samarbeten med flera olika hotell i närheten och har tillsammans med dem satt ihop ett antal golfpaket för dig som vill kombinera boende med golf, eller varför inte konferens med golf.

Romantisk weekend i Gränna

Det går naturligtvis inte att åka till Gränna utan att äta en polkagris eller tre och samtidigt spana in en riktigt duktig polkagrisbagare i action. Är man dessutom i sällskap av den man tycker om mest i världen och njuter av varandras sällskap på tu man hand, så kan det inte bli fel. Hela staden är full av polkagrisbagerier, så det går inte att missa dessa små granna Gränna- institutioner.
När ni sen har tillfredsställt sockerbegäret kan ni köpa med er ett par polkagrisstänger i souvenirform och ta med dem upp på Grännaberget. Här uppe är utsikten fantastisk, med blick över både Gränna och Vättern.
Den som inte får nog av höjd efter vandringen upp till Grännaberget kan ta Holavedsleden och fortsätta bort till Skogstornet, eller Tegnértornet som det ibland kallas. Detta torn har en invändig spiraltrappa med 144 trappsteg, som leder upp till en platå som ligger 351 meter över havet. Härifrån kan man se fyra landskap på samma gång: Närke, Småland, Västergötland och Östergötland.

SPA och hälsa i Gränna

Två mil utanför Gränna ligger mysiga Spinkarp Gård & Spa. Denna anläggning passar dig som vill ta en paus från vardagen perfekt, här är du nämligen långt ifrån civilisationen och kan fokusera på att andas och låta axlarna sjunka ner till normal nivå igen.
Spaet använder bara produkter från det svenska märket Kerstin Florian, lyxiga krämer och serum som verkligen gör under för din hy. På Spinkarp sätter man också stort värde till den klassiska spakonceptet, som går tillbaks ända till antiken, och drar nytta av naturliga produkter som lera, mineralrikt vatten, alger och örter. Dessa gör under för välbefinnandet på ett enkelt sätt som inte överbelastar.
Bor gör man i någon av de små stugorna som hör till gården, och här är man nästan garanterad en god natts sömn. Det blir lätt så med skogen och stillheten runt knuten.

Boka konferens i Gränna

Att boka en lokal för konferens i Gränna är enkelt gjort. Efter att du har gjort din research online tar du helt enkelt kontakt med anläggningen eller hotellet som du antar kan passa just er grupp perfekt. När detaljerna som tillgänglighet, pris, matförslag med mera är klara, är det bara att boka. Detta görs lättast med ett telefonsamtal eller ett mail direkt till stället.

Konferensanläggningar i Gränna

Gränna och dess omgivningar passar perfekt för alla sorters konferenser. Här följer några exempel på ställen som gärna tar emot dig och ditt företag:

Grenna Hotell
Ribbagårdsgränd 11
563 31 Gränna
Tel: 0390-10821
www.grennahotell.se

På Grenna Hotell sätter man servicen i fokus och skräddarsyr alla konferenser och möten som äger rum på detta anrika ställe. Det finns tre flexibla lokaler, alla modernt utrustade och lämpliga för alla sorters möten. Dessutom smakar maten från hotellets restaurang fantastiskt och naturen utanför fönstret är superhärlig.

Gyllene Uttern
Hotel Gyllene Uttern
563 92 Gränna
Tel: 0390-10800
www.gylleneuttern.se

Den historiska atmosfären på Gyllene Uttern är anledningen till att stället är så populärt bland konferensdeltagare från hela Sverige. Här hålls mötena i vackra salonger som andas av historiens vingslag. Maten är fantastiskt god och personalen mån om att göra varje konferens unik och väldigt lyckad.

Hotel Amalias Hus
Brahegatan 2
563 32 Gränna
Tel: 0390-41323
www.amaliashus.se

Hotel Amalias Hus har anor ända från 1700-talet och det är också känslan som märks genom hela hotellet. Detta mysiga lilla ställe har fyra stjärnor och passar perfekt för en konferensgrupp som uppskattar omsorgsfullt inredda rum, klassisk miljö och en tidsenlig touch, som samtidigt har alla moderniteter som krävs för ett inspirerande möte.

Västanå Slott
Västanå 1
563 92 Gränna
Tel: 0390-10700
www.vastanaslott.se

Precis utanför Gränna ligger Västanå Slott dit alla sorters grupper kan komma för konferens. I de välbevarade slottsmiljöerna arrangeras unika möten, där personalen gör sitt bästa för att tillgodose just era önskningar om lokal, utrustning, mat och aktiviteter. Deltagarna kan dessutom övernatta på hotellet för ett så effektivt möte som möjligt.

Hotell Örenäsbaden
Örserum
563 91 Gränna
Tel: 0390-30001
www.hotell-orenasbaden.se

På detta gemytliga hotell kan konferensdeltagarna koncentrera sig på de ämnen som måste diskuteras och de beslut som ska fattas. Anläggningen har ett gäng smarta konferenspaket, men kan också sätta ihop ett eget åt just ert företag om det skulle behövas. I paketen ingår lunch, trerätters middagsbuffé, frukost, övernattning i dubbelrum och naturligtvis konferensrummet.