Hamburgsund används ofta som exempel på det typiska kustlandskapet som norra Bohuslän så gärna uppvisar. Här finns gott om kala berg med lersediment i dalbottnarna, men också cirka 800 invånare och rötter som fortfarande hör till industrier som fiske, fraktfart och stenhuggeri. En del av Hamburgsund ligger på fastlandet och en del ligger på andra sidan sundet, på ön som heter Hamburgö. Mellan de två går en färjeled som är 130 meter lång.

Nästan lika lång är kön med konferensdeltagare som är sugna på att hålla inspirerande och produktiva möten i trakterna runt Hamburgsund. Här lockar lugnet, vågorna som rullar in och de saltstänkta delikatesserna från havet.

Golf Hamburgsund

Golfbanor i Hamburgsund

Golfspelare som kommer till Hamburgsund behöver inte oroa sig över att de kommer att få tillbringa hela sin semester- eller jobbvistelse utan att gå en endaste runda golf. I Fjällbacka, drygt 6 kilometer bort, ligger nämligen fina Fjällbacka Golfklubb. Klubben förfogar över en vacker golfbana av semi seaside karaktär som löper längds med den fina Anråsälven. Golfen är lite lik linksgolf, eftersom man även här måste ta vinden med i beaktningen inför slag och puttar. Normalt öppnar banan i början av april och är sen öppen varje dag hela sommaren, för att sen stänga tidigast i slutet av oktober, allt beroende på vädret också såklart.

Till klubben hör också en uthyrning av golfbilar för de som föredrar att ta sig runt banan på det sättet, samt en härlig restaurang. Fjällbacka Golfkrog serverar både dagens rätt och a la carte och har dessutom smarriga kioskgrejer som godis, glass och läskande drycker.

Romantisk weekend i Hamburgsund

Ett förälskat par på besök i Hamburgsund måste nästan ta en tur med skepparen Stellan Johansson och hans fartyg M/S Nolhotten, som är en stor passagerarbåt som kör runt i vattnen och skärgården runt Fjällbackaskärgården. Han är känd för att berätta historier, skrönor och historiska fakta om området som båten cruisar runt i. Det Johansson inte vet om Hamburgsund är troligtvis inte tillräckligt intressant att veta alls.

Efter båtturen rekommenderas något smaskigt att äta, kanske kan en glass eller en fralla från Pipershuset sitta bra? Det mysiga glasscaféet erbjuder både hemmalagad så kallad ”Pipersglace”, men också ekologiska sorter från Engelholms Glass i Ängelholm. Här hittar man endast ekologiska, närproducerade, rättvisemärkta produkter som inte skadar människa eller natur. Tvärtom, de gör gott för själen!

SPA och hälsa i Hamburgsund

Du som är intresserad av att röra på kroppen när du kommer till Hamburgsund kan till exempel testa på dykning vid Väderöarnas kristallklara vatten. Här får man en annorlunda upplevelse i det svenska vattnet och lär känna västkustens skärgård från undersidan, med hjälp av proffsen på Dyk-Leif.
För njutning som är lite lugnare och mest innebär att du sitter och andas och kopplar av, kan du vända dig till Fothälsan Ulrika som har salong mitt inne i Hamburgsund. Ulrika är medicinsk fotterapeut och hjälper till med allt från medicinsk fotvård och pedikyr till manikyr och vaxning av allehanda kroppsdelar. Så får både kropp och själ sitt i Hamburgsund.

Hälsa Hamburgsund

Konferensbokning i Hamburgsund

De företag och föreningar som är intresserade av att åka på konferens i Hamburgsund bör genast bege sig ut på nätet för att undersöka vilket av alla hotell, möteslokaler och restauranger som bäst passar till deras önskemål. Det beror helt enkelt på hur många deltagare man räknar med, om övernattning och måltider också ska ingå, samt om man vill boka till aktiviteter för slutet av dagen då konferensen är avslutad.
För att göra själva bokningen är det lättast att kontakta lokalen direkt, antingen via telefon eller via email. Även om det är vanligt nu för tiden att man även kan skicka in ett formulär direkt online och boka den vägen, så är det oftast praktiskt att kunna diskutera detaljer och pris med en riktig människa innan man förbinder sig till något.

Konferensanläggningar i Hamburgsund

I Hamburgsund i Tanums kommun och dess fina omgivningar finns flera fina möjligheter för företag och föreningar som letar efter lokaler att anordna konferens i. Exakt vilken som passar er grupp bäst beror naturligtvis på vilka förutsättningar och krav ni som sällskap ställer på platsen. Här är några exempel på hotell och restauranger som tar emot konferensgäster runt Hamburgsund.

Väderoarnas Värdshus
Fjällbacka Fyren AB
Falkevägen 3
457 40 Fjällbacka
0525-320 01
www.vaderoarna.com

Konferensdeltagarna som är ute efter en väldigt speciell upplevelse kan ta sig till Väderöarnas Värdshus som, som namnet antyder, ligger på Väderöarna som i många år skänkt lugn och inspiration till de som behöver det. Här kan ni mötas i moderna lokaler och sen njuta av ett dop i badtunnan eller havet efter den hemmalagade middagen.

Kustnära B&B och Konferens
Heestrand, Rådalen 10
457 47 Hamburgsund
0523-53636
www.kustnara.com

Endast fem kilometer utanför Hamburgsund ligger Kustnära B&B och Konferens som lämpar sig perfekt för allt från bröllop till konferenser. De hjälper just er grupp att skräddarsy några dagars möte och kan ordna allt från smarriga läckerheter från havet till spännande aktiviter när möten är avslutade för dagen. Det finns plats för upp till 50 personer i möteslokalen och de kan alla naturligtvis sova över om det låter lockande.

Hamburgö Gamla Skola
Rödsvägen 2
457 46 Hamburgsund
0525-34500
www.hamburgogamlaskola.se

Den gamla skolan på Hamburgö ligger på andra sidan vattnet från Hamburgsund och tar sedan några år tillbaks emot gäster både för avslappnande semestrar och produktiva konferenser. Det finns en vandrarhemsdel och en del för Bed & Breakfast så att man själv kan välja den delen som passar en bäst. För er som är på konferens kan personalen hjälpa till att organisera både mat och aktiviteter.

Fjällbacka Valö Hotell & Vandrarhem
Fjällbacka Valö AB
Ejgdestämmen 34
450 70 Hamburgsund
0525-31234
www.fjallbackavalo.se

Konferenser ute på Valö blir något alldeles speciellt, tack vare personalens engagemang och den vackra naturen. Möteslokalen är utrustad med stor tv, ett blädderblock och en whitebord för anteckningar som alla kan se. Det finns plats för runt 15-25 personer. Som måltid serveras det bästa från havet på dignande skaldjursbuffébord, och vill man dessutom boka till aktivitet efteråt så erbjuds allt från ostronsafari till makrillfiske.