Området runt Havstenssund nämns för första gången i text i gamla norska kungasagor runt år 1100. Redan då, och än idag, är fisket viktigt för orten och dess numera runt 150 invånare. På våren fångas makrill och på hösten är det hummer som gäller.

Konferensgäster fångas året om; det är till och med så att de flesta kommer frivilligt för att njuta av stillheten i lilla Havstenssund, dra in havsluften i näsan och låta god mat och moderna lokaler göra möten och sammankomster produktiva och givande.

Golf Havstenssund

Golfbanor i Havstenssund

Golftokiga på semester eller jobbresa i Havstenssund behöver inte misströsta. Det finns nämligen flera fina alternativ om man vill svinga klubborna i närheten. Allra närmst ligger Fjällbacka Golfklubb. Här finns en utmanande bana med semi-seaside-karaktär som påminner om linksgolf, eftersom närheten till havet gör att man måste ta havsvindarna med i beräkningen då man gör utslag. Elva av hålen är extra fina då de spelas längs med Anråsälven. Till anläggningen hör också fräscha omklädningsrum och en bra golfkrog med både lunch, middag och fika.
Lite längre bort ligger Dynekilens Golfklubb som har en vacker 18-hålsbana med par 71 och en korthålsbana med 6 par 3 hål. Här får både de erfarna spelarna och nybörjarna en härlig runda med gott om utmaningar längs vägen. Hos Dynegolf finner man också en proffsig driving range, en restaurang som håller hög klass och dessutom en välsorterad golfshop med konkurrenskraftiga priser och massor av fynd att hitta.

Romantisk weekend i Havstenssund

Det är lätt att vardagen tar över och att man hamnar i en lunk som varken är bra för humöret eller för relationen. Därför rekommenderas alla par, som en gång var kära i varandra, att då och då försöka bryta av tristessen med små eller större utflykter. Ett bra exempel på en sådan är en tur till Havstenssund. Här gör lugnet att man slappnar av och verkligen har tid att bara ägna sig åt varandra.
I Havstenssund är allt koncentrerat till hamnen. Där kan man strosa omkring i timmar, titta på alla båtarna, smaka pinfärska skaldjur som kom från havet bara en liten stund före de hamnade på is i fiskarens lilla försäljningsbod. Här finns också mysiga caféer, några som är inriktade på havets läckerheter, men också några som faktiskt säljer kaffe och bullar också. Man kan titta på konst, också den inspirerad av havet, handla antikviteter eller båttillbehör om man är på jakt efter något sådant.

SPA och hälsa i Havstenssund

Även den som är hälsomedveten och gillar att hålla igång kommer att trivas i Havstenssund. På sommaren, i alla fall de dagar då vädret tillåter det, kan man göra just detta genom att ta en simtur med fiskarna i havet. Det finns flera fina badplatser runt Havstenssund med både bryggor och glasskiosk. Den kommunala badplatsen är dessutom lämplig även för barn med sitt långgrunda vatten. Här finns sandstrand, gräsytor för de som vill lira fotboll i badpauserna, brygga och till och med en trampolin. Man kan ta en promenad längs med berget för att komma till ett trevligt café och en servicebutik.

Föredrar man att hålla sig på torra land så rekommenderas man att hyra en cykel. Då går det att ta sig fram ganska snabbt längs med de olika öarna, hela tiden med utsikt över skärgården och med havsbrisen i håret. Samma väg kan man naturligtvis också promenera om man tycker mer om att ta det lugnt och lunka fram i sin egen takt.

Konferens Havstenssund

Konferensbokning i Havstenssund

Eftersom Havstenssund är ett relativt litet samhälle är det ingen som har tagit på sig att öppna en övergripande konferensbyrå i trakten. Det betyder att företag och föreningar som är intresserade av att ordna konferens här bör ge sig ut på nätet för att hitta information om vilka ställe som finns i närheten och vilken anläggning och plats som skulle passa just deras behov bäst. När den här platsen är fastställd är det bara ett telefonsamtal eller ett mail kvar, direkt till anläggningen, och sen, när detaljerna är färdigdiskuterade, är konferensen bokad. Kollegorna kan se framemot en härlig sammankomst i fin västkust-miljö.

Konferensanläggningar i Havstenssund
Omgivningarna runt Havstenssund är perfekta för en konferensgrupp som söker ett lugn ställe där man kan andas in den friska luften och samtidigt njuta av en modern anläggning med allt som ett lyckat möte kräver. Nedan följer några exempel på exakt sådana platser:

Grebys Hotell & Restaurang
Strandvägen 1
457 72 GREBBESTAD
0525-14000
www.grebys.se

Vill man ha nyrenoverade, fräscha rum med karaktär och dessutom utomordentligt god mat ska man ta med sig konferensgruppen till Grebys i Grebbestad en bit utanför Havstenssund. Här erbjuds nämligen allt det plus lite till av personal som brinner för service. Det finns även gott om möjligheter för roliga upptåg efter att mötena är avklarade.

Hotel Tanums Gestgifveri
Apoteksvägen 7
457 32 TANUMSHEDE
0525-290 10
www.hoteltanum.se

Bara cirka en kvart utanför Havstenssund ligger Tanums Gestgifveri, ett anrikt ställe dit kungligheter och pöbel vallfärdat sen mitten av 1600-talet. Här hjälper personalen gärna till att ordna proffsiga och trevliga konferenser för grupper av olika storlek. En modern möteslokal, vällagad mat och bekväma rum lockar företag och föreningar från hela Sverige.

Stora Hotellet
Galärbacken 115
457 40 FJÄLLBACKA
0525-31003
www.storahotellet-fjallbacka.se

I vackra och, tack vare Camilla Läckbergs böcker, numera välbekanta Fjällbacka ligger Stora Hotellet som tar emot konferensgrupper året om. Här möts man av personlighet och flexibilitet och en personal som gör allt för att ni ska få ett så lyckat möte som möjligt. Man konfererar i välutrustade rum och äter fantastisk mat i pauserna. Dessutom erbjuds aktiviteter som makrillfiske eller ridturer.

TanumStrand
Tanumstrand
457 95 GREBBESTAD
0525-190 00
www.tanumstrand.se

TanumStrand har alla förutsättningar för att ta emot den riktigt stora gruppen på upp till 800 personer. I imponerande stora eventhallen Skagerak kan man också arrangera mässa, hålla kongress eller hyra in kändisar som underhåller dagen lång. Till konferensen hör naturligtvis också spännande aktiviteter, sköna sängar och underbar mat, direkt från havet runt knuten.