Konferens i Herrljunga

Herrljunga är en tätort i Västergötland, mest känd som en viktig järnvägsknutpunkt, där det bor runt 4000 människor. Västra stambanan och Älvsborgsbanan möts i denna lilla stad, men trots de välanvända tågspåren så är det inte ett transportmedel som satt staden på kartan, utan en dryck. Cider. Herrljunga Cider är ett familjeägt företag som grundades 1911 och idag har 70 anställda och omsätter 200 miljoner. Det började som en religiös nödvändighet då frikyrkopastorn Oskar Svenberg behövde nattvardsvin och startade företaget. De säljer cider, sagt, källvatten och glögg. Samt nattvardsvin såklart! Fortfarande.

I Herrljunga kan både företag och föreningar känna sig som hemma. Att ha konferens i det här lugna lilla samhället är både prisvärt och gemytligt. Alla förnödenheter finns runt knuten, aktivitetsutbudet är stort och servicen topp.

Golfbanor i Herrljunga

Om det inte är en jobbresa som tar dig till Herrljunga kanske det kan vara av intresse att det faktiskt finns fina golfmöjligheter i samhället. Eller så är du på konferens i området, men behöver lite avkoppling, även då kan golfen vara bra att ha.
I vackra Hudene ligger Herrljunga Golfklubb. Klubbens populära 18-hålsbana invigdes 1990 och är dels en parkbana och dels en skogsbana. Genom hela området flyter den pittoreska Konungsbäcken som dämts upp med tio dammar. Banan är hyfsat plan och kan alltså också spelas av äldre spelare och andra som föredrar måttligt kuperad terräng. Efter nio hål passerar man den trevliga lilla restaurangen och kan ta en fika- eller matpaus.

Romantisk weekend i Herrljunga

För det förälskade paret är Herrljunga perfekt. Här finns möjlighet till avkoppling på en helt annan nivå. Inte nog med att det finns mysiga övernattningsmöjligheter i alla prisklasser, dessutom har ni en mängd mer eller mindre kulturella aktiviteter att välja mellan.
Ett vackert ställe är Guldsmedsgårdens Plantskola, känd för sina stora pion-odlingar. Här finns över 300 sorter, allt från hybrider, till buskpioner och luktpioner.
Den konstintresserade uppskattar troligtvis fina Ateljé Kreativa Rum i Hudene, en liten bit söder om Herrljunga. Här kan du och din partner strosa hand i hand längs med ån Nossan och kolla in både konst och blommor i växthuset. I ateljén visas en stående utställning där massor av olika tekniker presenteras och demonstreras. Naturligtvis kan ni också köpa med er en souvenir eller två hem, som minne av den mysiga dagen.
Det friluftsintresserade paret kan ta sig ut till Herrljungabygden där ett nätverk bestående av tretton mil vandringsleder breder ut sig. Ni väljer själv om ni vill promenera i skogsnatur eller gammalt kulturlandskap. Dessutom är det upp till er att bestämma hur långt ni vill gå, allt från 1,3 kilometer till 13 kilometer är möjligt. Vissa leder tar er förbi fornlämningar, andra förbi små sjöar mitt inne i skogen. Få saker är lika romantiska som att insupa naturen tillsammans med den man tycker om.
Naturligtvis måste ni inte göra något aktivt alls. Särskilt par med barn brukar uppskatta enormt att bara få sova ut i en fluffig hotellsäng, äta långfrukost tillsammans med en hel morgontidning och sen kanske ta ett dopp i hotellets bubbelpool. Det viktigaste för en romantisk weekend är ju onekligen att man är tillsammans.

SPA och hälsa i Herrljunga

Det finns inte många människor i världen som inte tycker om att koppla av. Man kanske njuter och låter axlarna sjunka ner på olika sätt, men att det är bra för kropp och själ är det inget snack om. I Herrljunga finns en mängd alternativ inom hälso- och spasektorn. Många av hotellen har egna små fitnesstudios, men du kan också skaffa dig ett dagskort på ett gym, till exempel Sportlife Träningscenter, för att bli riktigt svettig.
På sommaren är det härligt att bada. Herrljungas insjöar är populära tillhåll för både stora och små. Testa till exempel Ollestadsbadet, Sandsken som har flytbrygga eller Sämbadet vid Sämsjön. På vintern kan du bada inomhus, i Herrljunga simhall som har både vattenrutschkana, flera olika bassänger och bastu med ånga för avkoppling efteråt.
På Storgatan inne i stan hittar du Abrahamssons Massage, ett företag som erbjuder olika sorters massage, om det skulle vara så att du hellre ligger ner när du kopplar av. Även kinesiotape står till förfogande på denna lilla salong med proffsiga terapeuter och mysiga lokaler.

Konferensbokning i Herrljunga

För att vara säker på att du får precis det du och dina kollegor förväntar er av konferensen, är det smart att använda sig av internet eller Herrljunga turistbyrå för att ta reda på vilka olika alternativ som finns i området. När ni väl har lyckats komma fram till vilken anläggning som skulle kunna passa er bäst, är det dags att kontakta dem, antingen via telefon eller via mail. Tveka inte att höra av er i god tid. Bara för att Herrljunga är ett litet ställe, betyder det inte att det inte finns andra företag som också vill förlägga sina konferenser till denna gemytliga och trevliga plats. Dessutom är utbudet av hotell och konferenslokaler inte obegränsat, vilket också talar för att ett snabbt bokningsförfarande.

Konferensanläggningar i Herrljunga

Här följer ett par exempel på fina, professionella konferensanläggningar i eller precis utanför Herrljunga. De kan alla ta emot grupper och har både restaurang och övernattningsmöjligheter.

Trollabo Kvarn, mat & möten

Trollabo
524 92 HERRLJUNGA
Tel: 0513-23324
www.trollabokvarn.se

Trollabo Kvarn är en restaurang som även erbjuder konferenslokaler där maten naturligtvis är av hög kvalitet. Inte nog med att ni får ett förstklassigt arrangemang med smarrig bespisning, Trollabo kan dessutom hjälpa till att fixa olika aktiviteter för pauserna i mötet.

Herrljunga Hotell & Konferens

Järnvägsplatsen 4
524 30 HERRLJUNGA
Tel: 0513-22240
www.herrljungahotell.se

Här står gästvänlighet och god service i fokus, Herrljunga Hotell & Konferens har ett genuint kök där bara de bästa råvarorna används för att laga mat till konferensdeltagarna. Det finns ett gäng olika lokaler att välja mellan, den största sväljer uppemot 160 människor.

Mosslanda Pub & Konferens

Mosslanda Mellomgården 4
524 92 HERRLJUNGA
Tel: 0702-275748
www.mosslanda.se

Hos Mosslanda kan en grupp om 40 personer har möte eller konferens. Utsikten är otrolig och skänker lugn och koncentration till evenemanget. Naturligtvis har lokalen all modern utrustning ni behvöer och god mat för hjärna och hjärta ingår i priset.