Hisingen i Göteborg är Sveriges femte största ö och den som är näst mest befolkad. Med sin storlek utgör ön ungefär hälften av Göteborgs yta, medan cirka en fjärdedel av befolkningen bor här. Historiskt sett har ön befolkats av både norska hälleristare, holländska köpmän, svenska Volvo-skapare och båtbyggare från hela världen. Dessutom är det idealt att förlägga konferenser och möten till den vackra ö, där alla förnödenheter är inom räckhåll, samtidigt som man har havet och skogen runt hörnet.

Konferens Hisingen - Mötesbranschen

Nu för tiden är Hisingen ett sprudlande område, populärt hos både turister och lokalbefolkning. Här finns allt man kan tänkas behöva, från IT-gymnasium och Sveriges Televisions Göteborgskontor till Hisingspark med Slätta Damm och Aeroseum.
Golfbanor på Hisingen
Efter en lång dag inne i konferensrummet finns det få saker som känns bättre än lite rörelse och frisk luft. En runda golf är ett perfekt sätt att komma ut i naturen och få jobba lite med kroppen, istället för hjärnan. Nu för tiden finns det dessutom många golfklubbar och anläggningar som arrangerar rena golfkonferenser, där man träffas på banan för att diskutera budget och personalnedskärningar och sen kör en runda golf som avslutning på dagen. På Hisingen ligger Hisingens Golf & Friskvårdscenter, som är en träningsanläggning som är öppen för alla. Här finns det mesta man som golfspelare, oavsett nivå av erfarenhet, kan tänkas behöva: drivingrange, golfsimulator, pay & play och till och med ett golfgym. Deras 18-håliga golfbana är en vacker, grön upplevelse med utmaningar som passar både nybörjare och mer erfarna spelare. 
Dessutom finns det ett mysigt café i anslutning till golfbanan. Här kan ni fylla på energidepåerna med både varm mat som lasagne, men också smörgåsar och saftiga kanelbullar.

Romantisk weekend på Hisingen

Romantisk Weekend - Hisingen - MötesbranschenDet är inte svårt att spendera en romantisk helg på Hisingen i Göteborg. Här kan förälskade par som vill slippa ifrån vardagen antingen spendera hela dagen i sängen, äta långa frukostar och titta på massor av film. Eller så ger ni er ut för att hitta på äventyr tillsammans, kanske lockar ett besök på coola Aeroseum? Denna världsunika anläggning är ett museum under marken, i en gammal hangar som tillhört flygvapnet. Här finns imponerande flygsimulatorer, utställningar om Kalla kriget, spioner med mera, och dessutom kan man testa allt från helikoptervinschning till cockpiten i en Viggen.
Om inte spännande militärhistoria lockar, kan ni istället ta en promenad i mysiga Färjenäs, den äldsta delen av Göteborg som grundlades av holländare i början av 1600-talet. Hand i hand kan ni strosa omkring, titta på de gamla byggnaderna och fika eller njuta av en god måltid på ett av de populära matställena här.

SPA och hälsa på Hisingen

Den stressiga vardagen, som de flesta kämpar sig fram genom, ger också samma människor rätten att unna sig lite avkoppling ibland. Särskilt efter en stressig konferens med hetsiga, utdragna diskussioner kan det vara guld värt att få sjunka ner i en varm pool eller låta musklerna knådas igenom.
Sankt Jörgen Park är ett prisbelönt spa på Hisingen som erbjuder en mängd olika alternativ för dig som vill vila upp dig och bara njuta. Innan det är dags att koppla bort omvärlden, kanske du vill ta ut dig rejält med ett svettigt gympass? Det kan du göra i det moderna, fräscha gymmet som alla hotellets gäster får träna gratis i.
Här kan du bland annat testa olika bastur med olika temperamentzoner och dofter, tvättrum i marmor, och såklart personliga behandlingar. Det finns allt från ansikte till fötter här.
Ett alternativ är Arken Hotel & Art Garden Spa, också på Hisingen. Hela hotellet är designat för att du ska kunna slappna av, med vackra bilder på väggarna och harmoniska färgskalor. Spaet har bland annat varma källor, vattenmassage, och massor av behandlingar.

Boka konferens på Hisingen

För att boka konferens på Hisingen kan du antingen göra allt själv: undersök vilka möjligheter det finns, hur tillgängligheten ser ut, vilka parkeringsplatser som kostar vad, vilka måltider ingår och så vidare. Det är naturligtvis lite jobb involverat, men å andra sidan är du säker på att ha vänt på varje sten och hittat ert bästa alternativ.
Eller så låter du proffsen sköta allt. Det vill säga, du anlitar ett företag som gör researchen åt dig så att du i slutändan bara behöver kolla genom deras förslag snabbt och sen boka. Och det är klart. Sådana företag som hjälper till i Hisingen är till exempel Konferenspoolen (www.konferenspoolen.se) och Bokningsbolaget (www.bokningsbolaget.se). Du har inte samma överblick, men spar mycket arbete. Här finner du även en bra sammanställning över kontorshotell i Göteborg.

Konferensanläggningar på Hisingen

Om du är intresserad av att ordna konferens för kollegor eller föreningsmedlemmar på Hisingen, så följer nedan ett par förslag på lokaler.

Nolvik Restaurang & Konferens
Säve Flygplatsväg 25
423 73 Säve
Tel: 031-926464
www.nolvikkonferens.se

Tack vare det utmärkta läget bara tjugo minuter från Göteborg City Aiport, kan denna trevliga anläggning erbjuda snabb service för både nationella och internationella sällskap. Här är konferensrummen välutrustade, stämningen kreativ och maten utsökt.

Arken Hotel & Art Garden Spa
Nordatlanten 100
418 34 Göteborg
Tel: 031-7262500
www.arkenhotel.com

Naturen utanför konferenslokalens fönster är så vacker att det är omöjligt att inte bli inspirerad när man är på konferens på Arken Hotel & Art Garden Spa. Här finns allt från grupprum till kongressal, beroende på hur många ni är. Det finns dessutom gott om andra utrymme för utbyte av tankar och förslag; matsalen, pergolan eller spaet till exempel.

Elisero Hotell
Lillhagsvägen 127
422 49 Hisings Backa
Tel: 031-553981
www.eliserohotell.se

Lite utanför den hektiska smeten ligger det fina familjehotellet Elisero Hotell. Deras konferenslokal har plats för upp till 25 personer och är utrustade med den nyaste tekniken. Här skräddarsys paketen efter just era önskemål, men smarrig mat, härliga rum och roliga teambuilding-aktviteter är ett måste.

Studio Stora Holm
Stora Holm Säteri 5
417 46 Göteborg
Tel: 0707-874957
www.studiostoraholm.se

Studio Stora Holm ligger på Stora Holms Säteri och erbjuder en unik miljö bara en mil utanför centrala Göteborg. Här har du naturen utanför konferenslokalens fönster, och naturligtvis ingår allt från fika och lunch till anteckningsmaterial och trådlöst nätverk.