Västkustpärlan Hunnebostrand ligger i Sotenäs kommun i norra Bohuslän och bebos av cirka 2000 människor. Här finns allt som man räknar med i en mysig liten småstad, samtidigt som närheten till havet och Smögen årligen lockar till sig tusentals turister.
Att åka på konferens i Hunnebostrand innebär att man kommer att få ett givande möte, oavsett var man väljer att arrangera konferensen, med mycket havsvindar, skaldjur och inspiration.

Golf Hunnebostrand

Golfbanor i Hunnebostrand

Utanför Hunnebostrand ligger ett idealt ställe för alla som gillar att koppla av med en dag eller två på golfbanan. Här ligger Sotenäs Golfklubb omgiven av fin natur och skog som skuggar och skänker känsla till platsen. Banan har 27 hål och känns inte malplacerad i Bohusläns natur, utan samarbetar fint med både kulturhistorian som platsen har och dess vackra natur.
Banan anses vara en blandning mellan skogs- och parkbana och fungerar bra för både nybörjare och erfarna spelare. Den brukar gå att spela på från tidig vår till sen höst.

Om man blir hungrig efter golfrundan eller är sugen på att ta en bit mat innan, så finns det även en restaurang som tillhör klubben och serverar god mat veckans alla dagar. Deras kakor och mackor är dessutom hembakade och mycket smaskiga. Man kan också hyra golfbil och duscha och varva ner i omklädningsrummet.

Romantisk weekend i Hunnebostrand

Förälskade människor som vill komma bort från vardagen och återupptäcka varandra och försöka fördjupa kärleken, kan absolut göra just det i Hunnebostrand. Här finns det gott om saker att göra tillsammans, men inte hetsen och pressen som man ofta känner i en större stad.
Ett mysigt utflyktsmål i Hunnebostrand är stenhuggerimuséet. Detta gemytliga ställe har funnits sen 1993 och hit kommer besökare från när och fjärran för att lära sig mer om hur man har brutit bohuslänsk granit i området sen 1930-talet. I smedjan, utställningslokalerna och huggarskjulet får man veta allt om detta yrke och kan också pröva på själv hur slitigt det var att hacka fram sten för 90 år sen.
Ett annat alternativ är att ni sticker till Nordens Ark som är en djurpark, uppförd för att försöka rädda så många utrotningshotade djur som möjligt. Här kan man strosa omkring hand i hand och skratta åt de fina djuren som vandrar omkring i sina hägn.

SPA och hälsa i Hunnebostrand

För att koppla bort vardagen och bara fokusera på att ta hand om kropp och själ, kan det vara nyttigt att ibland unna sig själv lite lugn och ro och kanske till och med någon lyxig spabehandling. För besökare i Hunnebostrand finns det fina möjligheter att hitta balansen igen och koppla av med friskvård och god mat. Man kan till exempel ta sig till Smögens Hafvsbad, som ligger en mil utanför Hunnebostrand, men på en väldigt vacker plats precis bredvid havet.
Här kan man köra en heldag på spaet som då bland annat kan inkludera tvagningsritualer på gamla traditionella vis, behandlingar som olika sorters massage, lerinpackningar, ansiktsbehandlingar, fotmassage och fotvård, samt saltskrubbar av olika slag. Dessutom erbjuder hotellet både yoga och vattengymnastik om man känner för att röra på sig och bli lite varm innanför kläderna innan man låter sig knådas och pysslas om.

Konferens Hunnebostrand

Konferensbokning i Hunnebostrand

Om du och ditt företag kommer fram till att det är en bra idé att ordna konferens i Hunnebostrand, så är det bästa ni kan göra är att använda internet för att göra research och försöka komma fram till exakt vilket ställe som passar er bäst.
När det är dags att boka, kan detta ofta också göras över internet, men ibland kanske man har specifika önskemål och vill diskutera detaljer personligt med personalen. Då är ett telefonsamtal smidigt, eftersom man får alla svar direkt, eller så skriver man ett mail och har information i skriven form som kan mailas vidare inom företaget.
När allt är klart är det bara att packa väskan och ladda jobbdatorn.

Konferensanläggningar i Hunnebostrand

I och runt omkring Hunnebostrand finns många fina anläggningar som passar de flesta konferensgrupper utmärkt. Så snart ni vet hur många ni blir och vad ni har för önskemål på ert möte, kan ni börja kolla runt och hittar kanske det perfekta stället bland kandidaterna nedan:

Hunnebo Bio
Parkgatan 1
456 61 HUNNEBOSTRAND
0738-363388
www.hunnebobio.se

Mysiga biografen i Hunnebostrand blir en speciell och stämningsfull möteslokal för upp till 175 personer. Det finns flera olika lokaler att välja på, beroende på hur många ni är. Tekniken finns tillgänglig, precis som hjälpsam personal som kan ordna både catering och skojiga aktiviter om ni är intresserade av att koppla av efter lyckat möte. Ett alternativ är också att ordna konferens i samband med en filmvisning eller ett teaterstycke.

Hunnebostrands Hotel Kaprifol
Hunnebovägen
456 61 HUNNEBOSTRAND
0523-55215
www.kaprifol.com

Fina Hotell Kaprifol erbjuder supermysiga rum för övernattande konferensgäster och samarbetar med Hummerkrogen där möteslokalerna också finns. Här har ni allt från projektor till blädderblock och pennor, papper och tippex för de som föredrar att anteckna på det gamla hederliga sättet. Maten tenderar att innehålla skaldjur från regionen och som efter-mötesaktivitet kan man till exempel fiska hummer eller lajva stenhuggare.

Nordens Ark, Sodexo
Åby Säteri
456 93 HUNNEBOSTRAND
0523-795 90
www.nordensark.se

Nordens ark är en ideell stiftelse som ständigt är i behov av människors donationer för att kunna fortsätta ge utrotningshotade djur en framtid. En konferens här kommer alltså djuren till nytta och ni får ett ovanligt möte, varvat med bensträckare i parken. Avslutningsvis kan ni till exempel äta med tigrar eller köra vargmiddag. Konferenslokalerna är proffsiga och maten fantastisk. Alla förutsättningar finns alltså här.

Sea Lodge Smögen
Nordmandshuvud 1
450 43 SMÖGEN
0523-703 02
www.sealodge.se

Tjusiga Sea Lodge, som ligger lite utanför Hunnebostrand ordnar välplanerade konferenser för grupper av olika storlekar. Havet ligger precis utanför fönstren och skänker lugn och kreativitet till er som behöver diskutera viktiga frågor. Maten som serveras i hotellets matsal håller hög klass och ingår som frukost, fika, lunch och middag, allt efter era önskningar. Och vill ni koppla av efter konferensen finns det bland annat en het badtunna att hoppa i.