Kosteröarna, eller bara Koster, är en ögrupp en liten bit utanför Strömstad och Sveriges västligaste bebodda plats. De två största öarna heter Nordkoster och Sydkoster och separeras bara av ett smalt sund. Mycket av öarna är naturreservat och även vattnet runt om tillhör Kosterhavets nationalpark.

De fina Kosteröarna passar konferensgäster som vill ha en lugn och stillsam miljö där kreativiteten kan flöda fritt och där efter-mötes-aktiviteter bland annat kan inkludera cykelturer i det vackra landskapet.

Golfbanor i Koster

Människor som kommer till Koster med golfintresse lär inte bli besvikna. Bara en kort båtresa bort ligger nämligen fina Strömstad Golfklubb med sin 18-hålsbana som också inkluderar tre träningshål. Både erfarna golfspelare och nybörjare kan uppskatta den fina banan som bjuder på många spännande utmaningar, och som bitvis går mellan branta klippor med fantastiska vyer.
Det finns dessutom en trevlig restaurang som serverar både a la carte och dagens rätt, en golfshop med massor av märkeskläder, skor och golftillbehör, samt möjlighet att hyra både golfbil och golfproffs för privatlektioner.

Romantisk weekend i Koster

Det förälskade paret som kommer till Kosteröarna för att återuppliva kärleken eller bara njuta av varandras sällskap och slippa den tråkiga, stressiga vardagen, kommer definitivt inte bli besvikna. Här finns det gott om möjligheter att hitta på roliga grejer tillsammans.
Ett exempel är Ursholmens Fyrplats som är värd ett besök. En gång i tiden var den Sveriges västligaste bebodda plats, men nu bor det bara sälar i vattnet runt fyren. Ursholmen består av två öar som bara ligger cirka 40 meter ifrån varandra. Det finns två fyrtorn här och ett litet museum som är inhyst i en av stugorna. Dessutom kan man se massor av unikt fågelliv här.
Ett alternativ med mer action är sälsafari i Kosterhavets nationalpark. Då åker man med M/S Sara och hennes erfarna skeppare och får lära sig mer om knubbsälen, Bohusläns landskapsdjur. I sälkolonin där ute bor över hundra nyfikna sälar som gärna visar upp sig för nyfikna turister.

Hälsa Koster

SPA och hälsa i Koster

Även om man är på semester eller konferens kan det vara skönt att hålla igång kroppen, eftersom det också motionerar knoppen. På Kosteröarna kan man med fördel ta sig fram genom naturen på cykel. Särskilt Sydkoster, som är den största av öarna, har ett bra nätverk av cykelvägar som passar olika nivåer av kondition och olika åldrar. Man cyklar mest på bilfria grusvägar där trafiken mest består av flakmopeder och andra cyklar. Man bör inte missa utsikten från Valfjäll, Kosters Trädgårdar med sin upplevelseträdgård, lilla hamnen Brevik och såklart alla glasskioskar längs vägen.

Efter cykelturen kan det kännas välgörande med en proffsig sparitual, till exempel den från Strömstad Spa och som inkluderar både olika sorters bastur, aromabad och olika kurer för ansikte och kropp. Man kan dessutom boka till en behandling som utförs av spaets erfarna terapeuter, allt från massage och fotvård till ansiktsbehandling och peeling finns att få.

Konferensbokning i Koster

Konferensguiden kan hjälpa till att boka konferens på Koster, om man inte har tid eller energi att gå igenom research-processen på egen hand. Då meddelar man bara dem via deras hemsida exakt vad det är man letar efter och behöver. Det är viktigt att vara tydlig med hur många som kommer, om övernattning önskas och vad som behöver finnas för att mötet ska bli lyckat. Då kommer företaget att föreslå ett par alternativ som skulle kunna passa, och sen bestämmer du dig och bokar.
Eller så tar du saken i egna händer och letar upp, lättast med hjälp av nätet, ert önskeställe och bokar direkt hos dem.

Konferens Koster

Konferensanläggningar i Koster

Vackra Koster med syd- och nordön har flera fina möjligheter att ta emot konferensdeltagare. Här finns lämpliga lokaler för både små och stora grupper. Se nedan för ett par exempel:

Kosters Trädgårdar
452 05 Sydkoster
0526-20588
www.kosterstradgardar.se

I Kosters Trädgårdar tas upp till 24 personer emot för konferenser, där hög kvalitet och gott värdskap står i fokus. Man får tillgång till både sjöbod och växthus och dessutom ordnas det gärna båtturer ut till öarna i skärgården. Maten är lokal och vällagad, och aktiviteterna som ordnas på ön innebär allt från minitriathlon till kajaktur, eller varför inte testa era överlevnadskunskaper på en öde ö?

Pensionat Bergdalen
Bergdalen 1
452 05 Sydkoster
0702-408000
www.bergdalen.com

Med anor från 1800-talet har Pensionat Bergdalen verkligen nog med erfarenhet för att ta emot konferensgrupper med höga förväntningar. Här erbjuds effektiva möten som är skräddarsydda för just er. Vill man sova över så blir det i sköna sängar i lägenheter som hör till anläggningen. Som gäster på Bergdalen har man dessutom hela stället för sig själv!

Hotel Koster
Hamnevägen 41
452 05 Sydkoster
0526-20250
www.hotellkoster.se

Det här klassiska skärgårdshotellet ligger på Sydkoster, precis bredvid vattnet. Här har man nära till storslagen natur och kan mötas i en kreativ miljö – dessutom passar Hotel Koster fint alla tider på året, inte bara sommaren. Det får plats upp till 450 personer, då i tält, och helpension med rum och mat ingår alltid. Roliga aktiviteter som belöning efter en lång dag i möteslokal kan också trollas fram.

Vårt Hus
Galejen, Nordkoster
0707-432107
www.kosteroarna.com/bb-pa-nordkoster

I det nybyggda huset med direkt kontakt till Kostersundet finns ett stort kök, där den lilla gruppen kan gona in sig och hålla intim och avslappnad konferens med självförsörjning. Man har tillgång till sjöbod och brygga och kan alltså varva möten med dopp i havet på sommaren eller bastubad på vintern. Ägarna till stugan hjälper till att ordna både aktiviter och catering om ni inte vill laga maten själv.

Kostergården
Kyrkosundsvägen 1
452 05 Sydkoster
0526-20123
www.kostergarden.com

Med inriktning på teambuilding och härliga aktiviteter i den andan tar Kostergården emot konferensgäster ifrån hela Sverige. Här kan upp till 100 personer mötas och ha möten i någon av lokalerna som står till ert förfogande. Teknisk utrustning finns på plats, precis som personal som är mån om att göra er tid på gården så produktiv som möjligt. För avkoppling efter avslutad arbetsdag kan man göra någon av aktiviteterna som finns; hummerfiske, femkamp, kosterkampen eller köra segway.