Det är lätt att tro att Kungsbacka bara är en liten förort till Göteborg. Men om du tar en tur i den lilla staden söder om Sveriges andra största stad, så får du säkerligen veta hur från dess invånare. Kungsbacka ligger visserligen bara cirka 30 kilometer från Göteborg, men har stark integritet och en anrik historia som en dansk gränshandelsplats under medeltiden. Dessutom har staden, trots ett antal bränder, den sista så sent som 2006 då många hus från 1800-talet förstördes, en stark positiv känsla och präglas av en närhet till djur, natur och kultur.
Att anordna konferens i Kungsbacka passar de allra flesta företag och föreningar, stora som små. Det finns massor av bra anläggningar och hotell där deltagare och gäster kan övernatta och mötas. Dessutom är utbudet av fritidsaktiviteter stort, om ni som arrangörer funderar på att ordna teambuilding-övningar och roliga happenings utanför konferensrummet.

Konferens Kungsbacka - Mötesbranschen

Golfbanor i Kungsbacka

En av Sveriges populäraste golfbanor, Forsgårdens Golfklubb, ligger i princip i mitten av Kungsbacka. Det är det perfekta stället för konferensdeltagare som har ont i huvudet och behöver sträcka på benen efter en lång dag av möten. Banan är både tuff och snäll på samma gång, och passar alltså både proffsen och de som är mer försiktiga. Anläggningen har 27 hål och både park- och seasidekaraktär. En hint om hur bra kvaliteten är kan vara att Scandinavian Masters genomfördes här under 1990-talet. Till golfklubben hör både restaurang och en golfshop där du kan fylla på både garderoben och golfbagen.
Klassikern Kungsbacka Golfklubb är även det ett bra alternativ. Denna klubb har skapat legender som Sophie Gustafson och Johan Edfors, som fortfarande är medlemmar i föreningen. Banan har en kombination av parkmiljö, skogsmiljö och havsmiljö och upplevs oftast som lättspelad. Det beror på att det inte är så lätt att slå bort en boll, men slutscoren säger ändå nästan alltid att den har sina utmaningar. Även Kungsbacka GK har golfshop och restaurang.

Romantisk weekend i Kungsbacka

Det förälskade paret kan komma till Kungsbacka antingen för att uppleva den västkustens pärla på tu man hand, eller för att helt enkelt fly stressen och stöket där hemma och få en andningspaus i vardagen. Det blir dessutom allt vanligare att semestra i sin egen stad, så även du som är Kungsbacka-bo kanske skulle vilja ta in på hotell en natt i dina krokar, sova på hotellakan och njuta av en smarrig frukost, där morgontidningen kan läsas från första sidan till sista.
För lite mer aktion finns det också möjligheter. Bland annat skulle du och din partner kunna ta er till vackra Tjolöholms slott som stod färdigt i början av 1900-talet och nu räknas som Nordens främsta så kallade Arts and Crafts-anläggning. Slottets extravaganta inredningar uppvisar massor av exempel på dåtidens moderniteter, som en dammsugare som väger över ett ton och duschar som går att spola.
Även det naturälskande paret kommer att trivas i Kungsbacka. Här finns det nämligen gott om fysiska aktiviteter som tar dig fram genom Hallands vackra natur. Ni kan välja att hyra cyklar, vandra på Hallandsleden, paddla kanot, rida islandshästar eller segla optimistjolle, för att bara nämna några exempel.

SPA och hälsa i Kungsbacka

SPA Avkoppling - Kungsbacka KonferensDen hälsointresserade har stor chans att få en fin vistelse i Kungsbacka. Oavsett om du är på rast från konferensen och behöver vårda kropp och själ innan ni kör vidare med kalkyler och personalreferenser, eller om du kommer enbart för att slippa disk och jäkt där hemma, så har staden mycket att erbjuda.
Här finns bland annat Färjås Yogaretreats där både nybörjare och erfarna yogis kan fördjupa sig i yogans mystik. Platsen ligger cirka 10 minuter från Kungsbacka, i närheten av ”Prästens källa” där hela Sverige hämtade läkande vatten på 1800-talet. Färjås erbjuder en uppsjö av utbildningar och testa-på yoga, tantra och meditation, och du bestämmer själv hur länge du vill stanna.
För en annorlunda upplevelse som inte så många testat än, kan du ta dig till Andrummets Massage & Floating. Det professionella företaget har sina lokaler på Kungsbacka Sportcenter och hos dem kan du få allt från traditionell kinesisk massage till klassisk svensk massage. Dessutom arrangerar de kurser i meditation och stresshantering. Och så floatingen ja. Hos Andrummet satsar man stenhårt på det allra senaste: att låta kroppen slappna av på djupet i en saltvattentank där både du och dina tankar kan flyta omkring. Floatingens hälsofrämjande egenskaper är vetenskapligt bevisade, och metoden har snabbt blivit populär i bland annat USA.

Konferensbokning i Kungsbacka

För att hitta rätt plats för just ditt företags möte eller konferens, rekommenderas du att gå in på nätet och läsa på. Det finns massor av underbara alternativ i småstaden Kungsbacka, men kanske ändå ett som passar era önskemål bättre än de andra. Alla anläggningar och hotell som kommer i fråga har hemsida fylld med information och prisuppgifter, och undrar du något särskilt får du maila eller ringa dem. Det gör du även för att boka när du väl har bestämt dig vart ni ska ta vägen.

Konferensanläggningar i Kungsbacka
Här följer några alternativ för hotell och konferensanläggningar i eller i närheten av Kungsbacka.

Best Western Hotell Halland
Storgatan 35
434 32 KUNGSBACKA
Tel: 0300-775 30
www.hotellhalland.se

Hotell Hallands läge, bara 100 meter från pendelstationen, är perfekt för inresande konferensdeltagare. Dessutom är lokalena moderna, ljusa och fräscha och personalen mån om att alla ska trivas och få ut så mycket som möjligt av mötet.

Forsgårdens Kvarterskrog
Gamla Forsvägen 1
434 47 KUNGSBACKA
Tel: 0300-56 63 50
www.forsgarden.se

Forsgården är en golfbaneanläggning där en konferens eller ett möte enkelt kan kombineras med golf. På restaurangen äter alla deltagare gott, och efter att beslut fattats och dagordningen gåtts igen, kan man alltså ge sig ut på banan för att få frisk luft.

Goda Gården
Ringlatorps vägen 31
434 99 KUNGSBACKA
Tel: 0300-567570
www.godagarden.se

På Goda Gården genomförs mötena i en hemtrevlig köksmiljö där alla slappnar av och vågar vara sig själva. Dessutom har man alltid nära till hemlagad god mat, nybryggt kaffe och konferensutrustning med hög standard.

Storgatan 1
434 30 KUNGSBACKA
Tel: 0300-154 36
www.storgatan1.se

Storgatan 1 passar den lilla gruppen perfekt! Mitt i stan ligger den omtyckta restaurangen där ni kan gå en trappa upp och hålla möte i en ombonad konferenslokal. Mat och dryck smakar fantastiskt i denna personliga och inspirerande miljö.