Redan under den första sillperioden på 1500-talet bosatte sig fiskare i områdena runt Kungshamn som då tillhörde Norge och Danmark. Det var dock inte förrän på 1700-talet som ett mer permanent litet samhälle uppstod. I mitten av 1900-talet fanns det över 200 yrkesfiskare i området och auktionerna landade över 10 miljoner kilo fisk 1953. Fisket förblir en viktig bransch ekonomiskt, eftersom många av företagen som bildades under 1900-talet fortfarande finns kvar. Hit hör till exempel Abba, svensk livsmedelproducent med inriktning på skaldjur, som har sin produktion några kilometer utanför staden.

Nu för tiden är det inte bara fiskare och Abbor som trivs i Kungshamn. Här kan även konferenssugna arbetsmyror hitta inspiration, god mat från havets alla hörn och sköna sängar att koppla av i.

Golf Kungshamn

Golfbanor i Kungshamn

Drygt en mil utanför Kungshamn ligger det perfekta stället för dig som gärna kopplar av med en runda eller två på golfbanan. Här, i vacker miljö med både havsutsikt och skuggig skog, ligger Sotenäs Golfklubb. Den 27-håliga banan löper tillsammans med den bohuslänska naturen i och med att man har tagit hänsyn till både naturen och platsens kulturella historia. Här stör inget och inget har blivit förstört, utan allt smälter fint in i varandra.
Banan karaktäriseras som en blandning av skogs- och parkbana. Tack vare fint gräs och ordentlig skötsel kan man oftast gå en runda här från tidig vår till sen höst.

Anläggningen erbjuder även möjligheten att hyra golfbil för att få en ännu bekvämare dag på banan. Dessutom finns det fräscha omklädningsrum i anslutning till greenerna och en restaurang som dagligen serverar både dagens rätt och a la carte. Deras smarriga bakverk är hembakade!

Romantisk weekend i Kungshamn

Alla som kommer till Kungshamn för att spendera kärleksfull tid tillsammans med sin älskade, kommer inte att bli besvikna. För det första finns det gott om mysiga matställen, vare sig det är café med gott kaffe och hembakat, eller lyxig trerättersmiddag man är ute efter. Till exempel rekommenderas Café Skafferiet för det förstnämnda, och Skaldjurskrogen för det sistnämnda.
Men man vill kanske göra mer än att äta sig genom helgen. Man kan till exempel ge sig ut på en guidad vandring genom Kungshamn, turerna är arrangerade av hembygdsföreningen och mycket populära på sommaren.
Eller så tar man en båttur. Zitabåtarna kör till Smögen och är något av en klassiker, även Hållöexpressen som skeppar boende och turister till Hållö ute i skärgården är trevlig.

SPA och hälsa i Kungshamn

Du som känner att västkustens salta vindar och den vidunderliga havsutsikten som Kungshamn har att erbjuda inte är nog, kan naturligtvis förvänta dig ett proffsigt utbud av spa- och hälsoalternativ i och omkring staden. Till exempel finns Hrönns Massage & Qinopraktik som med hjälp av ett muskeltest direkt kan tala om för dig vad som inte stämmer i din kropp och vad du kan göra för att fixa till allt igen. Behandlingarna innefattar bland annat laserterapi och kinesiotape, som kan hjälpa till med allt från ryggskott och nackspärr till tennisarm och onormal trötthet.

Simones Skönhetsvård tar hand om det yttre åt dig. Här kan du köra laser i ansiktet för att bli av med rynkor och trött hud som stör. Det går att få kosmetisk tatuering, så kallad permanent makeup, eller förlänga ögonfransarna om det är en riktig Bambi-look du är ute efter.
Dessutom är man på Simones Skönhetsvård proffs på makeup och nagelbehandlingar för både händer och fötter. De erbjuder också riktiga spapaket där rengöring i olika steg, peeling, varma handdukar, ånga, brynplockning, massage av nacke och skalp och en hel del mer ingår. Bara att luta sig tillbaks och njuta alltså.

Konferens Kungshamn

Konferensbokning i Kungshamn

Det finns ingen central som hjälper till med konferensbokningar i Kungshamn specifikt, så det smartaste är att utse en ansvarig på företaget eller i föreningen som tar på sig att göra research. Vilket ställe som passar er grupp bäst beror nämligen på vad ni har för krav och önskemål. Vad är viktigt för just er och vad behöver ni för att ha ett lyckat möte. När detta är bestämt kommer ni snart att hitta rätt plats för er i Kungshamn. Sen är det bara att ta kontakt, antingen via mail eller via telefon och göra en bokning och diskutera detaljerna.

Konferensanläggningar i Kungshamn

I lilla staden Kungshamn och området omkring finns många möjligheter för stora och små företag som är sugna på en härlig, havsnära konferens. Här är några exempel:

Wiggersvik Camping & Stugor
Wiggersvik
456 34 Kungshamn
0523-32635
www.wiggersvik.se

Mysiga campingen i Kungshamn erbjuder inte bara stugor som konferensgästerna kan övernatta i, utan också finfina lokaler i olika storlekar där internet, högtalaranläggning och block och pennor ingår. Allt för att ni ska få ett så bra möte som möjligt. Dessutom kan personalen hjälpa er fixa både catering för alla måltider och roliga aktiviteter om det skulle vara intressant.

Hotell Kungshamn
Hotellgatan 6
456 31 Kungshamn
0523-652500
www.hotellkungshamn.se

Hotell Kungshamn kan ta emot grupper på upp till 50 personer för spännande konferenser, helt skräddarsydda efter era önskemål. Maten är närproducerad och smakrik, förmiddagskaffe, lunchbuffé, eftermiddagskaffe och eventuell trerätters supé på kvällen ingår i priset. Det finns dessutom möjlighet till häftiga aktiviteter som kräftfiske och spännande båtturer.

Hotell Fisketången AB
Tångenvägen 45
456 32 Kungshamn
0523-30200
www.hotellfisketangen.se

Nyrenoverade Hotell Fiskevången ligger bara några meter från havet och har en fantastisk utsikt över den fina bohuslänska skärgården. Här finns en badplats där man kan doppa sig både sommar och vinter, beroende på inställning och mod. Konferensdeltagare kan njuta av den vackra miljön och smarrig mat, samtidigt som man har ett inspirerande möte.

Sea Lodge
Nordmanshuvudet 1
456 51 Smögen
0523-70302
www.sealodge.se

På Sea Lodge, några kilometer utanför Kungshamn, kan den lilla och den mellanstora gruppen mötas. Här har ni havet runt knuten och kan njuta av allt som det har att erbjuda i form av mat, lugn och inspiration. Hotellet serverar förstklassiga måltider efter era önskemål – frukost, lunch, fika och middag. Dessutom kan de ordna spännande fisketurer för hela gruppen eller badtunna som avslappning om ni föredrar det.