Lerum har ett underbart läge precis vid sjön Aspen, cirka tjugo kilometer öster om storstaden Göteborg. Lerum ligger i Västergötland och har en befolkningsmängd på runt 17 000 personer. Trots att orten inte är så stor har man en fin liten stadskärna med allt som man kan tänkas behöva i aktivitets-, shopping och underhållningsväg. Det finns till exempel ett populärt äventyrsbad, en aktiv centralstation och ett centrum där det viktigaste ligger samlat. Konferensdeltagare bör också känna sig välkomna i lilla Lerum. Här finns alla sorters aktiviter och anläggningar så att ni säkert hittar något som passar för möten och utbildning.

Konferens Lerum - Mötesbranschen


Golfbanor i Lerum


Om konferensarrangörerna lämnar lite ledig tid medan du är på jobbresa i Lerum, kan det vara en bra idé att ge sig ut och röra på kroppen. Spela golf är ett bra exempel på en aktivitet som inkluderar både motion och frisk luft.
Nån mil utanför Lerum ligger fina Öijareds golfklubb, som inte bara är en golfbana utan en hel anläggning som ni faktiskt även kan förlägga hela mötet till. Det finns fyra olika banor att välja mellan, så att du själv kan bestämma vilken sorts runda du känner för. Gamla banan är den mest utmanande, nya banan har park- och skogskaraktär, Parkbanan har sjöutsikt från alla hål och Järnbanan är en korthålsbana där både nybörjare och rutinerade golfspelare kan träna loss.
Ett annat alternativ är Stora Lundby Golfklubb som ligger lite närmre, ungefär en kvart från Lerum. Deras driving range, korthålsbana och putting green håller alla hög klass. Här finns också en trevlig restaurang där du kan fira en lyckad runda med en bit mat och ett glas kall dryck, samt en golfshop med allt du behöver i golfväg.

Romantisk weekend i Lerum


Romantisk Weekend - LerumFör er som tar en helg i kärlekens tecken i Lerum finns det mycket mysigt att göra som par. För en utsökt brödig fika kan ni till exempel ta er till Aludden Providore, ett stenugnsbageri där ni kan avnjuta hett kaffe tillsammans med lyxig smörgås och ett gäng smarriga kondisbitar. Eller så följer ni tidigare besökares råd och smakar den populära kanelbullen med mandelmassa och muskovadosocker.
Ni kan också ta tillfället i akt och komma närmre varandra genom att pyssla tillsammans. På Nääs Slott kan man gå kurser i många olika sorters hantverk. Här kan ni spendera en vecka eller en dag med att lära er väva, binda kransar, tälja, tova eller måla med äggoljetempura. Få saker är lika romantiska och sensuella som att få jobba med händerna, och om ni dessutom kan göra det till en gemensam grej som par är det naturligtvis ännu bättre.

SPA och hälsa i Lerum


För en dag i hälsans tecken passar ortens äventyrsbad, Vattenpalatset, utmärkt. Här trivs såklart barnen utomordentligt, men även vuxna, och kanske särskilt utmattade konferensdeltagare, kan känna sig som fisken i vattnet. Vattenpalatset förfogar över tre vattenrutschkanor med olika längder och fall. Du kan även ta en tur med virvelkanalen som slutar i utepoolen. Anläggningen har vattenkaskader och gejsrar samt ett naturtroget vattenfall. Du som hellre vill bränna lite kalorier kan motionssimma i 25-metersbassängen eller träna i gymmet som ligger i anslutning till badet. Efter en heldag i plurret sitter det bra med ångbastu, torrbastu eller bubbelpool.
Dessutom finns det ett litet spa med olika kroppsbehandlingar och massage, allt under ett tak alltså. Mer praktiskt kan det inte bli.
På sommaren kan du naturligtvis även bada utomhus, kommunen har flera utmärkta badställen med bryggor och glassförsäljning, till exempel Nääs, Aspenbadet, Hyltorna eller Torskabotten.

Konferensbokning i Lerum


En konferens i Lerum bokas lättast av dig själv, antingen via telefon eller via mail. Om du har möjlighet så är det alltid en bra idé att göra ett personligt besök på det hotell eller den anläggning som du tror kommer att få äran att hjälpa till att arrangera ert möte. I Lerum finns flera alternativ för olika sorters upplägg, deltagarantal och bespisnings-önskningar.

Konferensanläggningar i Lerum
Se nedan för ett par exempel på ställen som har konferensmöjligheter i Lerum.

Aludden Providore
Aspenäsvägen 12

443 30 LERUM

Tel: 0302-17850

www.aludden.se

En trappa upp, ovanför det ekologiska stenugnsbageriet Aludden Providore, kan du och dina kollegor hålla konferens. Här finns plats för upp till 50 personer och naturligtvis kan ni tillsammans skräddarsy mat, utrustning och allt annat ni kan tänkas behöva.

Aspenäs Hotell & Konferens
Seatons allé

443 32 LERUM

Tel: 0302630000

www.aspenas-herrgard.se

På Aspenäs finns det plats för runt 240 personer och alla bör kunna känna sig inspirerade i den vackra miljön. Ni är välkomna att ta era diskussioner till en av de tolv konferenslokaler som finns eller varför inte till baren, vinkällaren, matsalen eller den frodande trädgården?

Lidagården Häst & Konferens
Östad Byväg 10

443 74 SJÖVIK

Tel: 0322-15110


Lidagården är perfekt för den lite annorlunda konferensen, kanske för er som kommer från storstaden och vill känna landets lugn på riktigt. Här kombineras god, hemlagad mat med djur, natur och stillhet i en underbar blandning.

Nääs Fabriker Hotell Restaurang
Spinnerivägen 1

448 51 TOLLERED

Tel: 031-799 63 00

www.naasfabrikerhotell.se

Coola Nääs Fabriker är ett snyggt ställe med historisk arkitektur och perfekt designade konferensrum. På detta hotellet som ligger lite utanför Lerum kan som mest hundra personer mötas samtidigt, och varje lokal har allt ni kan tänkas behöva från projektor till smågodis.

Restaurang Sjölyckan
Spinnerivägen 6

448 50 TOLLERED

Tel: 0302-323 63

www.sjolyckan.se

För en lyckad dagkonferens rekommenderas Sjölyckan varmt. I den ombonade miljön kan ni hålla konferens helt ostört, starta gärna med en frukost framför brasan och kör vidare med smarrig lunch och kaffe med dopp på eftermiddagen. Dessutom erbjuder Sjölyckan en uppsjö av roliga aktiviteter så snart ni tröttnat på möteslokalen och torra diskussioner.

Restaurang Öijared
Öijaredsvägen 59

448 92 ÖIJARED

Tel: 0302-315 25

www.oijared.se

Öijared kombinerar en förstklassig golfbana med moderna konferenslokaler och ett mysigt hotell. Här kan den lilla och den stora mötesgruppen hänga, diskutera, konferera och spela golf när syret i konferenslokalen tar slut. Öijared ligger cirka tjugo minuter utanför Lerum.