Konferens Loftahammar - Mötesbranschen

Lilla Loftahammar med sina 200 invånare är en idyllisk plats på den svenska östkusten, norr om Västervik i Småland. Platsen återfinns för första gången i historien i Valdemar Atterdags Jordebok från 1231. Loftahammar är populärt för vattenälskare som kommer för att njuta av naturen, paddla kajak, cykla, fiska och bada.

För företag som letar efter en lugn och stillsam konferensplats passar Loftahammar perfekt. Här kan man arrangera ett naturnära möte med fokus på inspiration och produktivitet.

Golfbanor i Loftahammar

Golf Konferens - Mötesbranschen LoftahammarTro det eller ej, men Loftahammar har faktiskt en egen golfklubb: Loftahammars Golfklubb.
Banan som ligger mitt ute i naturen har 9 stycken hål med olika svårighetsgrad. Här kan både de som är nybörjare och de som har spelat lite längre känna sig som hemma och få till fina rundor. Klubben är gemytlig och välkomnande och lägger stort värde i att vara schyssta mot alla sorters spelare, hemmaspelare och gäster.
De erbjuder dessutom ett smidigt golfpaket för gäster från när och fjärran som vill ha mer golf medan de är i Loftahammar. Paketet inkluderar nämligen övernattningar på det mysiga vandrarhemmet Charlottenlunds bed & breakfast, som ligger alldeles i närheten av golfbanan. Här startar man dagen med en näringsrik frukost, innan man tar med sig golfklubborna och beger sig mot banan för en runda golf tillsammans med en vän, eller ensam, om man föredrar det.

Romantisk weekend i Loftahammar

De som är på minisemester tillsammans med sin partner i Loftahammar, kan antingen välja att mysa på ett bed & breakfast, äta god mat och läsa böcker, eller så väljer man lite mer ös och hyr sig en kajak.
Tjust Sport & Kayak hjälper er att uppleva skärgårdens alla småöar och klara, grunda vatten. Under dessa säkra förhållanden vågar även nybörjare sig ut på en paddeltur, och skulle det behövas så får ni naturligtvis några tips på vägen när ni lånar kajaken. Stället är öppet året runt, så klä er efter väder!
Landkrabbor som inte vill paddla kan istället besöka den lilla härliga butiken Birgittaboden, som också ligger i Loftahammar. Här kan man verkligen fynda, det finns både nya saker och gamla prylar. Antikt, nytt och kuriosa i en salig blandning. Ni är alltså garanterade en unik souvenir om ni köper den i Birgittas bod.

SPA och hälsa i Loftahammar

Att tänka på hälsan är viktig, särskilt om man har en stressig vardag i övrigt. Loftahammar är det rätta stället att koppla av och låta kroppen njuta av naturen, till exempel på en cykeltur. Längs med kusten finns många fina, välutmärkta cykelleder som man kan följa. Hos Sweeds kostar en lånecykel inte skjortan, och du bestämmer själv om du vill ha en tuff mountainbike eller en långsammare fritidscykel.
När du svettats färdigt kanske du vill ge dina muskler lite kärlek. Då passar en massage bra, gärna en från professionell Hellners Friskvårdsmassage, som ligger lite utanför Loftahammar, i Edsbruk. Här finns möjlighet till både helkroppsmassage och en som är specialiserad på ditt favoritområde. Allt för att du ska kunna koppla av och njuta av livet lite extra.

Boka konferens i Loftahammar

Om du är på jakt efter en fin anläggning, ett hotell eller en restaurang att ha konferens i i
närheten av Loftahammar, så gör du rätt i att ta hand om hela processen själv. Nu för tiden är det enklast att utnyttja det fiffiga internet för att undersöka möjligheterna som finns, söka bland hotell och vandrarhem, kolla på kartor och läsa om aktiviteter som de olika ställena erbjuder. Vilket du väljer beror naturligtvis på vilka önskemål och krav som ni har på företaget. Saker som deltagarantal, matpreferenser och budget spelar också in i valet av rätt plats.

Konferensanläggningar i Loftahammar

I trakterna kring Loftahammar ligger flera fina anläggningar och restauranger som tar emot konferensgrupper och hjälper företag och föreningar att arrangera lyckade konferenser. Här följer några exempel:

STF Hostel Loftahammar
Trillinvägen 3
590 95 Loftahammar
Tel: 0493-61110
www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-loftahammar-vandrarhem/

I den gamla korsettfabriken i Loftahammar ligger detta mysiga vandrarhem, nära både naturen och vattnet. Alla rummen är individuellt inredda med charm och personlig prägel. På morgonen serveras en smarrig frukostbuffé som kan avnjutas på balkongen på sommaren. Konferensgästerna kan mötas i en proffsig lokal med allt som behövs för ett lyckat möte.

Sjökrogen
Varvsvägen 10
590 95 Loftahammar
Tel: 0493-61910
www.sjokrogen.net

Här kan företaget fixa konferens för grupper på upp till 70 personer. Lokalerna är ljusa och rymliga och personalen hjälpsam och flexibel för att alla ska trivas. Maten är dessutom något av det bästa med det här stället. Menyn är full av utsökta fisk- och skaldjursrätter som fiskats utanför fönstret. Naturligtvis finns det också fiskfria alternativ för de som föredrar det.

Sjömännens Gästgiveri
Skeppsgården 4
61592 Valdemarsvik
Tel: 0120-10722
www.swedishcoast.nl

I Östra Ed, en bit utanför Loftahammar, ligger Sjömännens Gästgiveri. Det ligger granne med skärgården i Tjust, precis vid Östersjön. Här övernattar man väldigt nära två vackra naturreservat och ändå ha lyxen av alla nödvändiga moderniteter. Rummen är fint inredda och moderna med gratis wifi. Det finns också en stor trädgård att luta sig tillbaks i och man kan låna en båt att åka ut på vattnet med om man gillar sjölivet.

Laxboa
St. Grindö
590 95 Loftahammar
Tel: 0493-61432
www.laxboa.com

På Grindö, i närheten av Loftahammar, hittar man coola Laxboa, en fiskrestaurang, rökeri och fiskodling. Här ordnas konferenser som är enkla, men rejäla och där ni som deltagare kan koncentrera er på att få gjort det som ska göras.
Övernattning sker på Lerglo gård, där finns 18 bäddar i tre hus och naturligtvis sover man gott i den vackra kustmiljön.

Hotell Park
Norra Järnvägsgatan 8
593 30 Västervik
Tel: 0490-10806
www.hotellpark.se

Några mil utanför Loftahammar ligger Hotell Park, ett litet hotell med totalt 11 rum. Konferensdeltagarna kan äta och dricka gott här, samt mötas i en proffsig lokal med all utrustning som krävs för ett produktivt möte. Vid bra väder kan man också umgås ute i trädgården, och skulle det regna är matsalen lika trevlig den.