Marstrand, som ligger i Bohuslän och breder ut sig på öarna Marstrandsön och Koön, har varit en favorit bland sommardyrkarna sen Oscar II gjorde täta besök här i slutet av 1800-talet. Nu för tiden har orten inte bara sol och bad att erbjuda, utan är också mysigt på vintern med sin vackra natur och närheten till havet.
Konferensgäster brukar också trivas här. Hotell och restauranger håller hög klass och service-inriktad personal ser till att ni får ett produktivt och inspirerande möte på Marstrand.

Golf Marstrand

Golfbanor i Marstrand

Alla som kommer till Marstrand och omedelbart blir sugna på att spela golf behöver inte misströsta. I Hålta, bara tio minuter utanför Marstrand, ligger Gullbringa Golf, en riktig country club där en anläggning med något för alla lockar till golfspel på fina banor. De erbjuder både en 18-hålsbana och en 9-hålsbana och växlar ständigt slingorna så att nya kombinationer av banor bildas. På hemsidan under www.gullbringagolf.se kan man se vilken bana som kan spelas.

På Gullbringa Golf finns, förutom de fina golfbanorna, också en pool, en djungelbana och ett proffsigt gym. Dessutom kan golfkrogen erbjuda både hamburgartallrik och bröllopsmiddag, beroende på vad ni är sugna på.

Romantisk weekend i Marstrand

Om ni är ett kärlekspar på semester i Marstrand så kommer ni garanterat att åka hem med ännu varmare känslor för varandra. De vackra miljöerna i den gamla badorten brukar ha den inverkan på människor. Förutom att sola, bada och äta god mat så kan man också hitta grejer att göra. Ett besök på Karlstens fästning, till exempel, rekommenderas varmt. Redan 1658 stod här en provisorisk trä-fästning som sen gjordes mer rejäl, i sten, 20 år senare. Den mest kända fången som suttit fängslad här var Lasse-Maja, förbrytaren som klädde ut sig till kvinna och åkte på stöldturné genom landet.

SPA och hälsa i Marstrand

Marstrands omgivningar uppmuntrar till att ta hand om sig själv, och den stressade nutidsmänniskan kan verkligen behöva lite själ- och kroppsvård. På Marstrands Havshotell finns ett spa som erbjuder både avkoppling och avslappning. Här kan du antingen ta ut dig med ett svettigt träningspass på det moderna gymmet, eller låta poolerna och basturna ta emot dig med varma armar. Duktiga spa-terapeuter erbjuder massage, ansiktsbehandlingar, pedikyr, aromainpackningar och mycket mer så att du kan lämna Marstrand som en ny människa.

Konferens Marstrand

Konferensbokning i Marstrand

För företag som är intresserade av att boka en konferens på Marstrand finns det två alternativ som är bra och som också verkar vara de vanligaste. Antingen så går den på företaget som är konferensansvarig ut på nätet och gör research. Kollar upp vilka ställen som finns, jämför priser och aktivitetsutbud och bestämmer vad som är viktigt för er grupp och vart ni kan hitta just det. När hen sen kommit fram till vart man vill åka, så ringer man eller mailar stället direkt och gör en bokning. Klart.
Alternativet är att man använder en av de många tjänsterna som finns på nätet, en samlingssida för konferenslokaler där man med hjälp av ett formulär anger sina önskemål och sen får man förslag på vad som skulle kunna passa. Efter att man fattat sitt beslut kan man också sköta själva bokningen genom någon av dessa siter.

Konferensanläggningar i Marstrand
Marstrand lämpar sig väl för konferenser och tillställningar av olika slag; nedan följer några exempel på ställen där olika stora grupper kan mötas.

Carlstens Fästning
Carlstens Fästning
440 30 MARSTRAND
0303-602 65
www.carlsten.se

Högst uppe på Marstrandsön tronar Carlstens Fästning, där sju olika konferenslokaler tar emot grupper på emot 200 personer. På sommaren, om det svenska sommarvädret tillåter det, kan man också ses under fredstaken. Man övernattar på Carlstens Soldathotell och äter läcker mat från den egna restaurangen. Som aktivititeter efter avslutat möte kan de erbjuda bland annat Fästningens Femkamp, Fästningsspel eller Mentometer-quiz.

Grand Hotell Marstrand
Rådhusgatan 2
440 30 MARSTRAND
0303-603 22
www.grandmarstrand.se

Sedan 1892 har tjusiga Grand Hotell i Marstrand tagit emot besökare från när och fjärran. Med ett kök i toppklass och otroligt bekväma sängar lockar Grand Hotell till sig konferensgrupper på som mest 22 personer. Dessa får mötas i en klassisk miljö med alla tänkbara moderna faciliteter och en personal som hjälper till att ordna ett lyckat möte.

Lökebergs Konferenshotell
Lökebergsvägen 21
442 95 HÅLTA
Tel: 0303-22 71 90
www.lokeberg.se

I Lökebergs välutrustade möteslokaler kan även riktigt stora grupper mötas. Stället, som ligger cirka 10 minuter utanför Marstrand, har också en hall som är 220 kvm stor och även kan användas som utställningshall. I anslutning till salarna finns sällskapsrum med bekväma möbler där man kan koppla av och hålla kaffepaus mellan diskussionerna. Även på kvällarna kan konferensdeltagarna hänga här för samkväm och gruppgemenskap.

Marstrands Havshotell
Varvskajen 2
442 66 MARSTRAND
0303-240 200
www.marstrands.se

Marstrands Havshotell kan det här med möten, event och tillställningar av olika slag. De har kunnig personal som gör sitt bästa för att just ni ska få en produktiv tid på hotellet. Deras största lokal har plats till 350 personer. De erbjuder olika konferenspaket, men kan också skräddarsy deals för varje företag. Ingår gör alltid en riklig frukostbuffé, lunch, tillgång till SPA och gym och mycket mer.

Societetshuset Marstrand
Långgatan 1
440 30 MARSTRAND
0303-606 00
www.societetshuset.se

1887 invigdes Societetshuset på Marstrand i Oscar IIs ära och har alltså människor festat och mötts i över 120 år. De nyrenoverade lokalerna passar perfekt för konferensgrupper; sällskap på upp till 500 personer är hjärtligt välkomna och erbjuds en uppsjö av olika rum och salar. Övernattar gör ni på något av hotellen i närheten dit bussresa också kan ordnas. Maten smakar förträffligt och den bohuslänska naturen är underbar – inte mycket att tveka på här.

Villa Maritime
442 67 Marstrand
0303-610 25
www.villa-maritime.se

Den pittoreska idyllen på Marstrand och servicen som Villa Maritime erbjuder drar varje år till sig massor av konferensdeltagare från företag och föreningar. Upp till 100 personer kan hänga här, låta modernt utrustade möteslokaler, restaurang med vacker utsikt över hamnen och stora bekväma lägenheter göra deras arbetshelg till ett trevligt minne, som förhoppningsvis också inspirerar till storverk på arbetssidan.