Den lilla småländska orten Mullsjö, 25 kilometer utanför Jönköping, är så pittoreskt det blir i Sverige. Orten ligger precis vid sjön Mullsjön och har vacker natur precis inpå. Det finns en liten stadskärna där folk träffas på ett naturligt sätt och där den mesta affärsverksamheten är samlad. I Mullsjö finns allt man som modern människa behöver; pizzerior, frisörer, konditori, apotek och en simhall som kan användas både för sport och för avkoppling.
Dessutom passar det lilla samhället utmärkt för konferenser av alla de slag. Man har möjlighet att skapa det perfekta mötet för kollegor eller föreningskompisar. Omgärdade av vacker natur, den rogivande sjön och samtidigt nära alla bekvämligheter och rese-knutpunkter. Här finns det möjlighet att satsa både på golf och hälsa, eller varför inte göra något romantiskt av det hela?

Konferens Mullsjö - Mötesbranschen

På golfbanan i Mullsjö

Golffantaster kan verkligen känna sig som hemma i Mullsjö. Alldeles i närheten ligger nämligen Ryfors Golfbana som är Sveriges allra första. Här har man spelat golf sen 1888 och det var faktiskt en kvinna som fick äran att slå första slaget, Ida Sager, fru till Edward Sager som var med och byggde banan. Här kan du njuta av en modern 18-hålsbana med breda fairways.
Det finns dessutom ett andra alternativ för dig som kanske inte är super-insatt i golfens värld, än. Banan heter Skinnarebo Golf & CC och är även det en 18-hålsbana, men här finns också en kortbana med 9 hål som passar perfekt när man bara vill prova på som icke-golfare. Kanske en perfekt teambuilding-aktivitet för konferensdeltagarna?

Romantisk weekend i Mullsjö

Du kan naturligtvis också besöka Mullsjö utan dina kollegor, det kan till och med bli trevligare så. Om du är sugen på en romantisk weekend går det finfint i mysiga Mullsjö. Beroende på vad du och din älskade känner för att göra finns det många alternativ. Ni kan antingen ta in på ett av Mullsjös fina hotell och bara spendera helgen med att slappa och ta det lugnt. Sova länge på morgonen, äta smarrig, ekologisk frukost med morgontidningarna, färskpressad apelsinjuice och varandra. Eller så gör ni något tillsammans, kanske något sportigt? Mullsjö har många vandringsleder, över stock och sten, längs med sjön och upp till olika utkiksplatser.
Skulle ni inte vilja gå själv, erbjuder Stora Bråareds Ridcenter turridning på turistvana hästar ute i naturen. Få saker är mer romantiska än att spendera ett par timmar på hästryggen tillsammans med den man tycker om mest i världen. På vintern är skidbacken i Sandhem öppen och ni kan spendera en dag i backen och sen mysa framför brasan på kvällen med röda kinder och utmattade ben.

Spa och hälsa i Mullsjö

Vare sig du vill åka på en renodlad spa-resa till Mullsjö eller bara ta en paus från möten och powerpoint-presentationer tillsammans med kollegorna på konferens, så finns det massor av alternativ. Du har dels de aktiva alternativen som hör till en hälsoresa. Du kan åka skidor när det finns snö, rida på tur, spela golf på proffsiga banor, hyra cyklar, vandra i naturen eller bara ta lagom ansträngande promenader genom stadskärnan.
Efteråt passar en tur till ett spa eller relaxavdelning perfekt som belöning för dina trötta muskler. Eller så struntar du i den fysiska aktiviteten och satsar enbart på det som gör gott för kropp och själ. Flera av de större hotellen i Mullsjö erbjuder olika former av relax. Bland annat har Hotell Björkhaga en härlig avdelning med bubbelpool, bastu och sköna soffor för avslappnande eftermiddagar. Hotell Mullsjö har också en pool, den har utsikt över skogen och sjön. Det finns också bastu, solarier och massagebehandlingar. Efteråt är det väldigt populärt att koppla av på brittiskt vis och dricka Afternoon Tea.
Skogsro Spa är ett mysigt litet spa utanför Mullsjö som ligger mitt i naturen och tar emot mindre grupper eller par. Deras utbud inkluderar bland annat massager, ansiktsbehandlingar, samt makeup- och hårstyling.

Boka konferens i Mullsjö

För att boka konferens i Mullsjö är det lättast att du kontaktar de olika anläggningarna direkt. Det kan löna sig att göra ett besök på Mullsjö tätorts egen hemsida för att få en bra överblick över vad som finns och vilket ställe som erbjuder vad. De flesta inrättningar har dessutom mycket professionella hemsidor med bra information och prisuppgifter. Men för att få reda på exakt vad varje hotell eller plats kan göra för dig och dina konferensplaner, är det ändå vettigt att kontakta dem personligen och snacka igenom detaljer och erbjudande.

Konferensanläggningar i Mullsjö

Det finns ett antal olika alternativ att välja på om du är intresserad av att arrangera konferens i Mullsjö. Du kan alltså välja den anläggning som passar dig och din grupp bäst, oavsett om ni är många eller få, vill stanna bara över dagen eller övernatta några nätter. Nedan följer ett par olika tips.

Björkhaga Hotell & Konferens
Bosebygdsvägen 13
565 31 MULLSJÖ
Tel: 0392-120 50
Webbplats: www.hotellbjorkhaga.se

Björkhaga Hotell & Konferens har moderna konferenslokaler som är ljusa och fräscha. De innehåller all utrustning som ni kan tänkas behöva, från PC-kanon till block och pennor. Här kan du låta skräddarsy ett konferenspaket där allting ingår: mat, fika, dryck och så vidare.

Engelska Villan i Ryfors
Ryfors
565 91 MULLSJÖ
Tel: 0392-130 40
Webbplats: www.engelskavillan.se

Engelska Villan är ett mindre pensionat byggt i engelsk cottage-stil. Det ligger precis bredvid Ryfors golfbana som nämndes tidigare. Detta ställe passar den lilla gruppen utmärkt. Det finns tio hotellrum som ligger i de gamla tjänstebostäderna och en frukostrestaurang som även serverar lunch.

Hotel Mullsjö
Sjövägen 90
565 32 MULLSJÖ
Tel: 0392-494 00
Webbplats: www.mullsjohotell.se

Hotel Mullsjö är ett mysigt hotell och pensionat med både konferenslokaler, 54 rum och närhet till sjön, vandringslederna och skidspåren. Hotellets restaurang utfodrar hungriga konferensdeltagare och personalen hjälper er få ett utvecklande möte på avstånd från stadens brus.

Mullsjö Folkhögskola
Björsätersvägen 4-8
565 32 Mullsjö
Tel: 0392-374 00
Webbplats: www.mullsjofolkhogskola.nu

Mullsjö Folkhögskola är ett budgetvänligt alternativ som även det ligger precis bredvid den pittoreska Mullsjön. De har utmärka konferenslokaler för både stora och små grupper och kan dessutom fixa både boende på vandrarhemmet i närheten och all mat som ni behöver.