Konferens Ödeshög - Mötesbranschen

Ödeshög med sina runt 2 500 invånare är en gemytlig liten stad i Östergötland, precis vid Vätterns strand. Historiskt har orten en lång rad av bosättningar med fornlämningar från stenåldern, hällristningar från bronsåldern och ruiner från medeltiden.
För den moderna människan finns utmärkta restauranger och caféer, vacker sjöutsikt, en fantastisk golfbana, ett berg man kan klättra upp på och en småbåtshamn som lockar till sjöaktiviteter.

Här kan den stora eller lilla konferensgruppen garanterat känna sig välkommen och hitta något som passar dem som handen i handsken.

Konferensgolf i Ödeshög

Golf Konferens - Mötesbranschen ÖdeshögÖdeshög har något så pass ovanligt som en golfresort. I Florida, USA eller nere i Spanien kanske, förekommer dessa relativt ofta, men här i Sverige är det en svårfunnen lyx med en äkta golfresort. Ombergs Golf Resort ligger precis bredvid Vättern, i Stora Lund, endast tio minuter utanför Ödeshög. Här finns några av Sveriges finaste golfbanor som alla har utsikt över den glittrande sjön. Banan går förbi hedlandskap, djurhagar och stränder, vilket också är anledningen till att den utsetts till ”Östergötlands Bästa Bana”. De 18 hålen är svagt kuperade, fairwaysen är välskötta och greenerna likaså. På området finns dessutom ett övningsområde, driving tange, övningsgreen, bunkerspel och fyra övningshål.
Ombergs Golf Resort förfogar också över en restaurang, golfskola och så såklart det fina golfhotellet med 122 bäddar, som tar emot både konferensgäster och privatpersoner som bara vill spela golf. För dig som vill koppla av efter en svettig golfrunda finns det en lyxig relaxavdelning med bastu, terrass och bubbelpool.

Romantisk weekend i Ödeshög

För en helg på tu man hand passar fina Ödeshög perfekt. Här finns massor av saker att göra, men också mysiga hotell, om ni istället vill ha en helg då ni bara slappar, äter god mat och njuter av varandras sällskap.
Om ni är sugna på att hitta på något ovanligt, som får adrenalinet att pumpa, kan ni testa Ombergs Zipline. Där finns hela femton olika banor som går genom spännande barrskog och härlig bokskog. Inga förkunskaper krävs, ni kan bara koppla upp er och njuta av naturen via en vajer på tretton meters höjd.
Höjdrädda är troligtvis mer intresserade av något lugnare, till exempel Rökstenen. Denna fornlämning är från 800-talet och uppvisar Sveriges äldsta, längre bevarade skrift. Den vackra dikten på stenen blir extra stämningsfull i sällskap av den man älskar mest.

SPA och hälsa i Ödeshög

Stressen som dagens människor utsätts för är inte nyttig. Det är essentiellt att man kan ta en paus ibland och låta kropp och knopp vila.
Mitt i skogen en bit utanför Ödeshög ligger Spinkarp SPA. Det är helt enkelt omöjligt att inte slappna av och ta det lugnt i den rofyllda miljön på den här unika gården. Med förstklassiga produkter från Kerstin Florian utförs en uppsjö av behandlingar, från ansiktspeeling och kroppsinpackning till moor mud kurer och aroma-massage.
Dessutom erbjuds regelbundet olika kurser där deltagarna får använda händerna, sitta ner och verkligen koncentrera sig på det man gör för tillfället. Exempel på kurser är silversmide, fiske och mycket mer.

Boka konferens i Ödeshög

En konferensbokning i Ödeshög görs lättast på följande sätt: använd dig av internet för att undersöka de olika alternativen som finns. Bestäm vad du prioriterar: behöver ni sängplatser? Ska stället gå att nå med lokaltrafiken? Är matens kvalitet viktigt?
När dessa frågor är besvarade och du kommit fram till vilken anläggning som ska få äran att vara värd åt ert företag, kontaktar du dem direkt, antingen via telefon eller via mail. Då får du direkt reda på om de har möjlighet att ta emot er de aktuella dagarna och vad hela kalaset skulle kunna kosta.

Konferensanläggningar i Ödeshög

Ödeshög bjuder på många alternativ för dig som vill ordna konferens på orten. Här är några exempel:

Café & Restaurang Fyren
Hästholmens Hamn
MOTALA
Tel: 0144-33300
www.hastholmen.com

Den stolta fyren i Ödeshög byggdes 1897, men hyser numera ingen hamnvakt utan en strid ström lyckliga restauranggäster. Här kan man avnjuta både mat och kaffe och samtidigt se ut över Vättern. Dessutom ordnar den trevliga restaurangen dagkonferenser för både föreningar och företag.

Karlzons Restaurang

Stora torget 3
599 33 ÖDESHÖG
Tel: 0144-105 00
www.karlzons.se

För konferensgäster som uppskattar ett praktiskt läge som är lätt att ta sig till och från, finns Karlzons Restaurang, centralt belägen i närheten av E4an. Här serveras god mat och samtidigt finns det plats för ett gäng konferensgäster, om så önskar. Dessutom finns boende i närheten, Ödeshög Hotell & Vandrarhem.

Ombergs Golf Resort
Stora Lund
599 93 ÖDESHÖG
Tel: 0144 12160
www.ombergsgolfresort.se

Den golfintresserade konferensgästen har kommit rätt när hen anländer till Ombergs Golf Resort. Här finns allt man kan begära för en riktigt lyckad, aktiv, produktiv konferens. Restaurangen, lokalerna och golfbanorna håller alla hög standard och gör varje gäst till en lycklig gäst.

Ombergs Turisthotell
Alvastra
599 93 ÖDESHÖG
Tel: 0144-330 02
www.ombergsturisthotell.com

Med en restaurang som omnämnts i White Guide och som enbart lagar mat med ekologiska och närproducerade råvaror, är Ombergs Turisthotell för konferensgäster som uppskattar god mat, fantastisk natur och ett mysigt, undangömt smultronställe där hela företaget kommer att trivas.

Syllerstorpet
Syllerstorp 1
599 94 ÖDESHÖG
Tel: 0705164025
www.syllerstorpett.com

På Syllerstorpet erbjuder man den perfekta miljön för ett företag på konferens, som vill komma närmre varandra på ett lekfullt sätt. De har stor erfarenhet av att ta emot olika sorters mötesgrupper och kan erbjuda massor av roliga aktiviteter som vippbil, crosskart, skogskran, klättervägg, spjutkastning och trampbåt.

Trehörna Wärdshus
Trehörna Wärdshus
573 99 TRANÅS
Tel: 0140-14450
www.trehornawardshus.se

Några mil utanför Ödeshög ligger vackra Trehörna Wärdshus, en konferensgård med ett smörgåsbord av alternativ att erbjuda sina gäster. Här kan ni äta god mat, göra trevliga team-buildningaktiviteter tillsammans, övernatta om så önskas, samt naturligtvis ha en riktigt produktiv, inspirerande upplevelse.

Ur Natur HB
Sjögetorp 3
599 91 ÖDESHÖG
Tel: 0733702687
www.urnatur.se

För den lilla konferensen med cirka trettio deltagare, passar Ur Natur perfekt. Här övernattar ni i det mysiga Skogseremitaget, håller möten i naturen eller något av de proffsiga konferenslokalerna, äter underbar mat och badar badtunna tillsammans när solen går ner över Visjön.