Konferens Orust

Konferens Orust - Mötesbranschen

Sveriges tredje största naturligt skapade ö heter Orust och ligger på västkusten, i landskapet Bohuslän. Orust, tillsammans med ett antal andra mindre öar som Gullholmen, Flatön, Malö och Lyrön, bildar Orust kommun. Denna ö, Orust, är verkligen perfekt för en konferens. En vackrare, mer rofylld miljö är svår att hitta, och att man dessutom har alla tänkbara moderniteter och förnödenheter runt hörnet är naturligtvis ett stort plus.

Orust är båtbyggarnas ö. Ända sen människor först vistades på ön för 11 000 år sedan, har fiske varit viktigt för Orust. Efter att den stora sillperioden var över i början av 1800-talet, utvecklades också jordbruket, men tillverkandet av båtar fortsatte. Runt 1950 började varven på ön tillverka plastbåtar, och än idag är denna industri stor och viktig.
Konferensgolf på Orust
Det kan vara bra för både kropp och själ att ta en paus från budgetplanering och statistikgenomgångar och få lite frisk luft. Kanske med en runda golf? Både golfspelare med låga handikapp och nyfikna nybörjare har något att hämta på Orust. På öns västra del vid Malö Strömmar ligger Orust GK. De har en otroligt fin bana precis bredvid havet, där ni har havsutsikt från nästan varje hål. Banans varierande miljö är både spännande och utmanande på samma gång och några av teesen ligger precis vid strandkanten.

Romantisk weekend på Orust

Om du lämnar kvar kollegorna på kontoret och istället tar dig till Orust med den i världen du gillar bäst, så finns det en stor chans att ni får en underbar tid tillsammans. Ön är full av mysiga smultronställen där ni kan umgås på tu man hand, äta gott, sova gott och bara koppla av i varandras sällskap.
Ett bra exempel på en romantisk aktivitet är en promenad bland alla vackra blommor på Morlanda Säteri, en nästan 700 år gammal herrgård som består av ett gäng väl bevarade byggnader. Trädgårdsanläggningarna runt om husen är dock ännu mer speciella. De är anpassade till olika tider och visar upp en blomsterprakt som är svår att toppa. På sommaren finns det guidade turer där ni får lära er allt om de gamla träden, rosorna, perennerna och dammarna. Ni kan också ta er upp på utsiktsberget Vimpelborg och njuta av utsikten därifrån.
För lite mer action kan ni hyra en cykel och utforska Orust till pedals. Ni väljer själva om ni vill utforska caféer, klippor och stränder på egen hand eller om ni vill cykla tillsammans med en erfaren guide. Den guidade turen tar er förbi bland annat Storehamns dalgång, kustsamhället Hällevikstrand och dess speciella träkyrka. Sista delen av rundan går genom skogen där ni kan lyssna på fåglarna sjunga.

SPA och hälsa på Orust

SPA & Hälsa på OrustAlla som varit på konferens vet hur intensivt det kan bli och hur hjärnan gärna känns som mos efter en dag med möten, diskussioner och workshops. Om du är på Orust finns det dock hjälp att få, i form av olika spaupplevelser till exempel.
Hotellet Stenungsbaden Yacht Club har en av de bästa spaavdelningarna på ön, Spa Bluewater. Här kan du först ta slut på musklerna i det moderna gymmet med alla tänkbara redskap och maskiner. Det finns också olika sorters pass om du hellre tränar i grupp, på sommaren går dessa av stapeln i solen utomhus.
Sen bokar du naturligtvis in en behandling. Eller tre. Det finns allt från ansiktsbehandlingar med hudanalys till olika sorters massage från professionella massageterapeuter. Dessutom kan både händer, fötter och oönskad hårväxt få sig en omgång i form av fotvård, pedikyr och vaxning. Har du mer tid än så på dig rekommenderas en av de längre behandlingarna som innehåller hela kittet: från avkopplande helkroppspeeling till återfuktande inpackning. Du kommer att känna dig som en ny människa efteråt.

Boka konferens på Orust

Med hjälp av internet kan du själv leta reda på det stället på Orust som du tror passar er planerade konferens bäst. Här finns något för alla smaker och gruppstorlekar, och de allra flesta har idag hemsidor med all information du behöver. Har du möjlighet så skadar det såklart inte att personligen kika förbi den anläggning du gillar bäst. Bokar gör du sen lätt via telefon eller mail.

Konferensanläggningar på Orust

I princip alla hotell och restauranger som har möjlighet att arrangera konferens på Orust har den rätta bohusländska charmen, som är så unika för detta vackra ställe. Nedan följer ett par exempel på lämpliga platser att ha möte på.

Hotell Käringön
Skeppersholme
474 74 KÄRINGÖN
Tel: 0739878120

www.handelshuset.cc

På Hotell Käringö konfererar ni precis bredvid havet. Det mysiga hotellet har en utmärkt restaurang och rum som är både snygga och bekväma. Här kan grupper på upp till femtio personer mötas och få saker gjorda, allt med en vacker havskuliss i bakgrunden.

Mollösunds Wärdshus
Kyrkvägen 9
474 70 MOLLÖSUND
Tel: 0304-211 08
www.mwhus.se

Om ni är ett badsuget sällskap kan en konferens på Mollösunds hotell & Wärdshus passa perfekt. Här blandas utsökt mat med personligt planerade möten och en uppsjö av badmöjligheter för den bästa avslutningen på dagen: Badtunna, bubbelpooler eller i havet.

Nösunds Värdshus och Orangeri
Boxviksvägen 3
474 96 NÖSUND
Tel: 0304-209 25

www.nosundsvardshus.se

På Nösunds Havshotell finns en omfattande konferensservice som är med er under hela mötet. De kan också hjälpa till att fixa bra extra-aktiviteter. Alla konferenslokaler har en underbar havsutsikt och högt i tak, för att ge ert möte den rätta känslan.

Slussen Pensionat
Box 100
473 23 HENÅN
Tel: 0304-375 25

www.slussenspensionat.se

Endast en timme från Göteborg ligger Slussens pensionat där konferensdeltagarna kan njuta av ställets personliga charm. Rummen är bekväma och möteslokalerna funktionella, dessutom smakar maten gott, och efter att ni är klara med diskussionerna kan ni kasta er i vattnet för ett sommardopp.

Tofta Gård
Stockenvägen
474 92 ELLÖS
Tel: 0304-503 80
www.toftagard.se

På mysiga Tofta Gård i Ellös erbjuds möjligheten att anordna en konferens som är mysig, ombonad och familjär. Här bor ni tillsammans i naturnära miljö och väljer själva om ni vill ha helpension eller självhushåll. Dessutom finns det roliga teambuilding-aktivteter för efter de viktiga mötena.