Konferens Österbymo

Konferens Österbymo - Mötesbranschen

Ydres centralort Österbymo, i Östergötland, är en gemytlig småstad som trots sin ringa storlek erbjuder besökare och ortsbefolkning en uppsjö av mysiga caféer, spännande naturupplevelser, roliga sportaktiviter och mycket mer.

Här kan konferensgäster från när och fjärran med säkerhet hitta en plats för kreativt utbyte av idéer och inspiration.

Golfbanor i Österbymo

Golf Konferens - Mötesbranschen ÖsterbymoDe som gillar att koppla av med en runda golf efter en ansträngande dag i konferensrummet, eller de som kanske bara har det som hobby att spela sig runt Sveriges golfbanor, kan utöva sin hobby även när de är på resande fot i Österbymo.
Trots att orten inte har en egen golfbana så finns det fina möjligheter runt omkring. Till exempel kan man gå en runda på Tranås GK som ligger en halvtimme norr om Österbymo. Här finns en komplett 18-hålsbana med sjöutsikt som är omväxlande skogs- och parkbana. Eller så tar man sig till Kinda GK, även den ligger 30 minuter utanför Österbymo, men i östlig riktning. Deras bana har 9 hål med dubbla utslagsplatser på varje hål, så kan man köra en 18-hålsrunda med variation.
Om man föredrar att stanna i Österbymo så kan man här spela både fotbollsgolf och minigolf – lite mer ovanliga varianter av den klassiska golfen, men minst lika underhållande!

Romantisk weekend i Österbymo

Förälskade par som befinner sig i Österby kanske inte vill göra något alls, förutom att njuta av lugnet i varandras sällskap på ett mysigt bed & breakfast. Eller så kräver man mer stimulans och satsar på att besöka ett museum. Ydre kommun har många sådana, ett av de mer spännande är utställningen om Andrew Peterson, som finns i Asby. Peterson var emigrant och förebild till Vilhelm Mobergs Karl Oskar.
För att få röra på kroppen kan du och din partner testa höghöjdsbanan som finns på Torpön. På åtta meters höjd löper en bana upp i träden där man kan klättra omkring och uppleva naturen på trädtopps-nivå tillsammans med den man älskar.

SPA och hälsa i Österbymo

För de flesta snurrar vardagen på ett i ett allt högre tempo, vi jobbar och tar hand om våra familjer och sliter och stressar som aldrig förr. Fler och fler blir utmattade, går in i väggen och drabbas av depressioner. Dagens människor måste bli bättre på att ta hand om sig själva, till exempel genom att då och då koppla ner och bara tänka på att andas och göra sådant som kropp och själ mår bra av.
Trollmarker Spa & Äventyr är ett företag som satsar på att låta naturen göra under för människor. På landet i Österbymo ligger detta familjeägda ställe där både företagsgruppen, familjen, kompisgänget och det gifta paret kan göra ett besök. Gårdens spa erbjuder olika paket, beroende på vad ni vill få ut av er vistelse. I dessa ingår bland annat guidade morgonpromenader i naturen, dopp i den vedeldade badtunnan, skogsridning på gårdens hästar och olika kroppsbehandlingar. Professionella terapeuter tar hand om de stressade nutidskropparna och erbjuder till exempel bodyscrub, en peeling som tar bort döda hudceller och massage för både hela kroppen och ansiktet. Man kan också testa någon av de lite mer ovanliga massagestilarna som erbjuds: energy magnet massage, koppningsmassage, ler- och massagekur och hot stone massage. Allt för att du ska kunna koppla av och ta hand om dig själv på bästa sätt.

Konferensbokning i Österbymo

Om du och ditt företag är intresserade av att ordna konferens i Österbymo har ni en spännande tid framför er. För att hitta den rätta konferenslokalen som passar era behov och önskemål bäst, kan ni till exempel använda internet för att göra research. Det kan också vara klokt att höra av sig till Ydre Kommun som säkerligen har förslag på olika anläggningar som kan vara av intresse. När det väl blivit dags att boka, kontaktar ni hotellet eller restaurangen direkt för att göra en prisförfrågan, diskutera detaljplaneringen och slutligen göra en definitiv bokning. Sen är det bara till att ladda datorbatteriet, packa kostymen och ge sig av mot Österbymo.

Konferensanläggningar i Österbymo

Österbymo och dess omgivning erbjuder många bra alternativ för företag och föreningar som vill ordna konferens här. Nedan följer ett par förslag:

Trollmarker Spa & Äventyr
Sprengsboda Gård
570 61 Ydre
Tel: 0381-60429
www.trollmarker.se

På härliga Sprengsboda Gård i Österbymo, finns det möjlighet för företag att få till en lite annorlunda konferens. Här bor man mitt ute i naturen, bland gårdens djur och människor och blir serverad hemmalagad, god mat. Som aktiviteter efter mötets diskussioner kan man välja allt från massage och ridning till utomhusmatlagning och femkamp.

Aggarps Lägergård
Aggarps Gård
570 61 Ydre
Tel: 0381-50157
www.aggarp.se

På Aggarp finns det plats för grupper på upp till 200 personer. Ni kan konferera antingen bara över dagen, eller med övernattning i de fina stugorna. Som aktiviteter erbjuds en uppsjö av sportiga alternativ, ni kan bland annat spela fotboll eller bordtennis, träna i gårdens gym, bada bastu, låna cyklar, paddla kanot eller roddbåt.

Solviken Vandrarhem & Konferens
Solviken
573 94 Ydre
Tel: 0140-40100
www.solviken.nu

Vid Torpön ligger Solviken som erbjuder professionella konferenser i en härlig miljö. Här finner man bra service, god mat och perfekta möteslokaler som har plats för upp till 80 deltagare. Konferenserna skräddarsys efter era behov och inkluderar allt från mat, fika och middag till aktiviter som yogakurs, geocaching och rallykart.

Kalvefalls Krog
Kalvefalls Gård
570 62 Ydre
Tel: 0140-91133
www.kalvefalls.com

På Kalvefalls ordnas konferenser för grupper som vill diskutera i lugn och ro, äta gott och njuta av naturen samtidigt som man får saker och ting gjorda. Här träffas ni i en tältkåta där det finns plats för max 150 personer. Ni kan dessutom hjälpa till att fixa maten om ni vill; den lagas med hjälp av forntida metoder över öppen eld.

Ydregården
Ukreda Österbymo
570 60 Ydre
Tel: 0381-60103
www.ydregarden.se

På Ydregården äter man god mat, övernattar i mysiga stugor och konfererar i ändamålsenliga lokaler med modern utrustning. Naturligtvis handlar inte hela konferensen om att sitta inne och föra långa diskussioner, här kan ni också koppla av med minigolf, beach volleyboll, boule eller kanske fotbollsgolf? Det finns också kubbspel och krocket.