Konferens Överum - Mötesbranschen

I Småland ligger Överum, ett litet samhälle med gamla brukstraditioner som nu för tiden bebos av cirka 1200 personer. Längs med huvudgatan ligger många fina, välbevarade gamla hus med den stora herrgården som jordgubben på toppen av tårtan. Här finns gott om möjligheter för en lyckad, produktiv konferens för de företag och föreningar som letar efter en lugn plats att mötas på.

Golfbanor i Överum

Golf Konferens - Mötesbranschen ÖverumMan brukar säga att de som en gång testat att spela golf sedan är fast för resten av livet. Man kan helt enkelt inte hålla sig borta från banan, sen man en gång stått där med klubban i luften och sett den vita lilla bollen flyga mot flaggan en hel evighet bort. Det är också ett populärt nöje för golfare att spela sig runt Sverige. Det vill säga, att ha som hobby att åka runt till landets olika golfbanor för att ta en runda på det mjuka gräset och kanske hitta sin egen, personliga, favoritbana?
En halvtimme utanför Överum ligger populära Loftahammars Golfklubb. Den härliga banan har 9 lagom kluriga hål och passar både nybörjare som inte spelat så länge och de mer erfarna golfarna. Här sätter man stort värden på att vara ”vänliga, välkomnande och gästfria”.
För dig som vill ha ett ännu smidigare sätt att spela golf medan du är på resande fot genom Överum, kan du också köra på Loftahammars Golfklubbs golfpaket, ett samarbete med Charlottenlunds Bed & Breakfast där både frukost, en bekväm säng för natten och golfspelande ingår.

Romantisk weekend i Överum

Den som kommer till Överum för att bara umgås med sin partner har hittat till en lugn plats i djupaste Småland, där tiden står litegrann stilla. Här kan ni vandra omkring tillsammans och bara njuta av tystnaden och varandras sällskap. Om detta skulle bli långtråkigt efter ett tag, så finns dock några aktiviteter att sysselsätta sig med.
Till exempel kan ni göra ett besök på Bruksmuséet i Överum som drivs av Hembygdsföreningen. Det ligger inrymt i en gammal hammarsmedja och visar på ett lättförståeligt, intressant och underhållande sätt upp brukets 350-åriga historia och produkter som tillverats i lilla Överum.
De som hellre vill sträcka på benen kan testa någon av de två populära vandringsleder som finns upplagda. En går runt fina Holmsjön och en genom skogen fram till Ryvenäs, en fritidsgård med gemytligt läge. Få saker är så avslappnande som att vandra hand i hand genom skogen med den man älskar mest.

SPA och hälsa i Överum

För den hälsointresserade finns det framförallt ett ställe i Överum som levererar service inom detta område på högsta nivå: Hälsohotellet Myrtenkransen. Hotellet som varit brukshotell sen 1906 ligger på Bruksgatan och har nya ägare sen några år tillbaks, och nu satsar man alltså på hälsa och välbefinnande.
Dagens människor är mer stressade än någonsin, trots att man egentligen har det ganska bekvämt och väl förspänt med hjälpmedel som telefoner och maskiner som gör jobbet åt oss. På Myrtenkransen erbjuds en uppsjö av olika behandlingar som ska stressa av och pigga upp trötta, slitna människor. Här kan man bland annat göra funktionsmedicinska behandlingar, få näringsterapeutisk behandling eller varför inte låta håret undersökas med en hårmineralanalys?
På hotellet finns också en hälsokostbutik med tillhörande webbshop där man kan handla alla sorters produkter som får kroppen att jubla.

Boka konferens i Överum

För att boka in en konferens på något av hotellen eller restaurangerna i Överum-trakten, är det lättast att gå online och göra ordentlig research först. En mängd faktorer avgör vilken plats som passar bäst för just er. Behöver ni övernattning? Är maten viktig? Vill ni ha en sportig inriktning eller hellre satsa på hälsa? Hur många blir det som kommer? Och så vidare…
När frågorna är besvarade och du vet vilken anläggning som skulle passa er bäst, kontaktar du dem direkt med dina frågor och tillgänglighetsundran. Sen är det bara att boka och packa portföljen!

Konferensanläggningar i Överum

I området kring Överum finns många fina alternativ att välja mellan för dig som vill ordna konferenser för ditt företag eller förening. Här följer några tips:

Överums Vandrarhem
Källarbacken 6
590 96 Överum
Tel: 0493-30302
www.vastervik.se

Det mysiga lilla vandrarhemmet, centralt beläget mitt i Överum, har tagit emot gäster från när och fjärran i många år. De har även en konferenslokal för det mellanstora företag. Lokalen är utrustad med all modern teknik och personalen på vandrarhemmet gör allt för att du och dina kollegor ska trivas och ha ett produktivt möte.

Hälsohotellet Myrtenkransen
Bruksgatan 20
590 96 Överum
Tel: 0707-270019
www.myrtenkransen.se

Detta nyrenoverade hotell med anor från 1900-talets början då det var ett brukshotell, är numera en hälsooas som heter duga. Här kan konferensgruppen som inte bara vill ha möte, utan också ta hand om sig själva mentalt och fysiskt, träffas och varva ner tillsammans. Maten är god, sängarna bekväma och aktiviteter och konferenslokal av högsta klass.

Vartorps Bed & Breakfast
Linneavägen 6D
594 31 Gamleby
Tel: 0704-829294
www.vartorps-bob-gamleby.se

Det nyrenoverade pensionatet tar emot såväl familjer som konferensgäster året om. Här bor man mitt i Smålands vackra natur och tas väl om hand av ställets ägare. Mötesdeltagare kan förutom en produktiv konferens i moderna lokaler, även njuta av god mat och dryck samt roliga aktiviteter för att stärka lagkänslan och koppla bort jobbtänket.

Sjömännens Gästgiveri
Skeppsgården 4
61592 Valdemarsvik
Tel: 0120-10722
www.swedishcoast.nl

I Östra Ed, en bit utanför Överum, ligger Sjömännens Gästgiveri/Hotell. I vackra Tjust skärgård, precis vid Östersjön kan man bo granne med två naturreservat och trots det njuta av alla tänkbara moderniteter. Rummen är stora och fina med gratis trådlöst internet, och dessutom finns det en stor trädgård att koppla av i och kajak att låna om man är sugen på att paddla.

Nysjöns Fiske & Konferens
Ånestad, Önhult
597 91 Åtvidaberg
Tel: 0120-23017
www.nysjonsfiske.com

Detta ställe har absolut de rätta förutsättningarna för en professionell och trevlig konferens. I stugan som heter Utsikten samlas gruppen och har en underbar utsikt över sjön. Maten ingår naturligtvis och är hemmalagad och mycket god. För upp till 50 personer finns det även övernattningsmöjligheter i både stugor och hotellrum.