Konferens Skara

Att bjuda in till konferens i Skara är en väldigt bra idé. Inte nog med att staden har massor av olika anläggningar och hotell där du och dina kollegor kan mötas, det finns dessutom en hel hög med grejer att göra när ni tröttnat på powerpoint-presentationer och statistik.
Skara är en av de äldsta städerna i Sverige och ligger i Västergötland. Skara domkyrka är en populär sevärdhet; den tusen år gamla kyrkan är en gotisk basilika som fortfarande är i bruk. Utanför stan ligger Skara Sommarland som kanske mer än något annat satt Skara på kartan. Den stora nöjesparken är en av nordens största och tar emot massor av badsugna semesterfirare varje år.
Förutom gamla kyrkor och nöjesparadis för barn är Skara känt för sin artistfabrik. Den skandalomsusade Bert Karlsson har sina rötter i Skara och är också den som gjorde stan till ett centrum för schalger och dansbandsmusik på 1980-talet. Stora artister som Carola, Lasse Stefanz och Lena Philipsson startade sina karriärer under Bert Karlssons vingar.
Som konferensgäst i Skara har du alla möjligheter i världen att lyssna på dansband, kasta dig utför diverse vattenrutschkanor och sen be om förlåtelse i domkyrkan.

Konferens Skara - Mötesbranschen

Golf-alternativ i Skara

Även den golfintresserade kan få sin del av kakan i Skara. Här finns bland annat Billingens GK som ligger precis utanför stan. Golfklubben förfogar över flera olika banor, en med 18 hål, en med 9 hål och en korthålsbana med 6 hål. Dessutom finns det flera motionsslingor och övernattningsmöjligheter i närheten.
Lundsbrunn Golfklubb är ett annat alternativ. Det är en fräsch golfklubb med 18-hålsbana och korthålsbana. De har även golfbilar och hyrvagnar samt en restaurang och boende för golfare som känner för att stanna längre.
Vidare finns det ett annorlunda alternativ för dig som inte känner för att jobba ner handikappet på driving-rangen eller gå en 18-hålsbana med golfbagen över axeln. Stället heter Jula Äventyrsgolf och har en bana med roliga utmaningar för både vana och ovana golfare. Jula Äventyrsgolf ligger precis utanför Jula Hotell som också erbjuder konferenspaket.
Som om det inte är nog så finns det också en minigolf anläggning på Sommargården Planteringen i utkanten av Skara. Här kan du ta en hembakad fika, dricka kravmärkt kaffe och njuta av en avslappnad runda minigolf. Det finns tolv hål på olika mer eller mindre omöjliga banor.

Romantisk weekend i Skara

Om du och din partner inte anser att golf är det mest romantiska man kan göra som par, så finns det som tur är fler alternativ. Har ni barnasinnet kvar kanske ett besök på Skara Sommarland kan vara ett alternativ. Ni kan köpa sockervadd, skrika ikapp i de läskiga attraktionerna och kramas i alla pooler som finns i vattenlandet.
För att istället satsa på att ge själen sitt skulle ni kunna ta er till en av pilgrimslederna som löper genom Skara. Här färdades medeltidens vandrare-pilgrimer i dagar för att nå heliga mål och även vi moderna, telefonberoende människor skulle kunna må bra av att känna lugnet och historiens vingslag längs dessa vackra vägar. Kanske kan ni till och med avsluta dagen i domkyrkan, för en extra religiös touch?
Det finns även alternativ för de par som vill spara på apostlahästarna och istället ta bilen för att handla mat. Alekärrs Gårdsbutik och Smakfullt Gårdsbutik är två mysiga platser, lite utanför Skara, där ni kan handla lokala produkter som honung, äpplemust, tomater och köttvaror. Smaka, lukta och känn er fram och låt sinnena styra för en liten stund.

Spa och hälsa och bada i Skara

Att bada på Skara Sommarland är fartfyllt och skoj, men också fartfyllt och hektiskt. Baddelen är rekordstor med massor av olika sorters bassänger, vattenrutschkanor, vågpool, forsfärd och så vidare. Här kan både vuxna och barn njuta av vatten i alla dess former, en hel dag och sen sover man gott på natten.
För att istället bada under lite lugnare former kan man ta sig till Vilanbadet som är ett modernt badhus med bassänger både inne och ute. Det finns en 25-metersbassäng för dig som vill motionera och vattenrutschkanor, vattenkastare och grund strand med småbubblor för de som vill ha mer action.
Det finns dessutom flera fina barnvänliga sjöar som man kan bada i i Skara kommun. Näsbadet, Vingbadet eller Flämslätt är bara några exempel på badställen där den svenska sommaren är som bäst och man kan få en riktigt avslappand upplevelse i naturens egen pool.
Badkrukorna kan skippa alla pooler och sjöar och istället boka in en massage eller kanske en ansiktsbehandling på något av de många spa-ställena som finns i stan. Dels har de flesta större hotell en relaxavdelning som man kan njuta av som gäst, men det finns även privata små studios för en mer personlig upplevelse.

Konferensbokning i Skara

Det allra lättaste för företag eller föreningar som är intresserade av konferens i Skara är att höra sig för och läsa på innan man gör något förhastat. Det finns massor att göra i denna anrika sommarstad och det gäller att kunna sålla agnarna från vetet och bestämma vad man är ute efter. På internet hittar du massor av information om alla aktiviteter som finns, samt om de hotell- och konferensanläggningar som ligger i eller utanför staden. Även kommunens egen hemsida, skara.se är informativ och matnyttig med uppdaterade länkar och öppettider till det mest. Boka gör du lättast genom att kontakta respektive ställe direkt.

Konferensanläggningar i Skara

Det finns ett flertal alternativ för konferens i Skara. Nedan följer några av dem.

Best Western Jula Hotell & Konferens
Vilangatan 4
532 37 SKARA
Tel: 0511-31 00 00
www.julahotell.se

Ett hotell med fullskalig konferensverksamhet som ligger längs med E20 och har plats för 290 gäster. Gym, konst och omfattande konferenspaket i en härlig blandning.

Götala Herrgård
Götala Herrgård
532 94 SKARA
Tel: 0511-100 75
www.gotalaherrgard.se

Här kan ni ordna konferens för upp till 120 personer i en lugn och vacker miljö. Restaurangen sköter utfodringen av gästerna och efteråt kan ni njuta av parken från 1800-talet.

Passa på att även läsa vår artikel om Götala Herrgård här

Skara Stadshotell
Järnvägsgatan 5
532 30 SKARA
Tel: 0511-240 50
www.rosers.se

Här tar man emot stora och små grupper med öppna armar. Lokalerna är centralt belägna och har all modern teknik som krävs för en produktiv och lyckad konferens.