Skärhamn är perfekt för konferensgrupper som vill ha nära till havet och låta kreativiteten flöda i takt med att vågorna slår in över Tjörn. Här finns både bekväma sängar, moderna lokaler, smarrig mat och underbara värdar.

Golfbanor i Skärhamn

I lilla Rävlanda, 6 kilometer utanför Skärhamn ligger den närmsta golfbanan, Tjörns Golfklubb, där sugna spelare kan ta en runda på det gröna gräset för att varva ner efter en jobbig eftermiddag i konferensrummet. Oavsett om du är i Skärhamn för att hälsa på en släkting, arbeta framför din dator eller med kollegorna, eller om du semestrar med familjen, så är du välkommen att svinga klubborna på Tjörns Golfklubb.

Klubben är belägen mitt på Tjörn och ligger hyfsat nära civilisationen med sevärdheter, restauranger och salta bad. Klubben är stolt över sin fina gemenskap och trivselfaktorn som råder och välkomnar år efter år både sommargäster, turister och året-runt-stammisar. Banpersonalen är erfaren och utbildad och gör ett hästjobb med att hålla banan i trim, nästan året om. Banan karaktäreriseras som en skogs- och parkbana och har 18 hål i omväxlande terräng med en svårighetsgrad som passar både taktiker och långtslående spelare.

Golf Skärhamn

Romantisk weekend i Skärhamn

Alla som kommer till Skärhamn för att hålla sin partner i handen och titta hen i ögonen, kommer verkligen att lyckas med detta. Orten är nämligen så romantiskt det kan bli, utanför Paris. Här finns gott om mysiga smågator man kan spatsera omkring på, men också läckra restauranger och söta caféer.
Om man vill ha mer aktiviteter än så rekommenderas ett besök till Nordiska Akvarellmuseet som ständigt har växlande utställningar från hela världen, alla med en sak gemensamt: De är akvareller. Här kan man, förutom att titta på konsten, även lyssna på föredrag, njuta av konserter och äta fantastisk mat i restaurangen som också ligger i byggnaden. Under lågsäsong erbjuds besökare tre visningar i veckan, medan de på sommaren kör fyra gånger om dagen. Dessutom finns det en öppen verkstad för er som blir inspirerade och vill skapa något själva: här finns akvarellpapper, färg och penslar och personal som kan hjälpa till om det skulle behövas.

SPA och hälsa i Skärhamn

På Industrivägen i Skärhamn ligger det perfekta stället för dig som gillar att svettas, ha kul och hålla igång kroppen – samtidigt. Träningskliniken är ett modernt ställe där alla är välkomna att träna och känna gemenskapen som träningen kan ge. Här erbjuds bland annat pass som spinning, bodypump, cx worx, yoga, löpargrupper och mycket mer. Alla klasser och pass leds av erfarna och utbildade tränare som hjälper dig göra det bästa av tiden och ha riktigt, riktigt roligt.
Efteråt kan Emma på Spa by Emma hjälpa dig att lösa upp knutar och muskelspänningar som träningen inte rådde bot på. Hon har koll på allt från ansiktsbehandlingar och pedikyr till nagelfix och massage. Dessutom används fantastiska produkter som gör under för din hy den tiden du inte kan spendera under den professionella terapeutens händer.

Spa Skärhamn

Konferensbokning i Skärhamn

En konferens i lilla Skärhamn bokas enklast av er som framtida konferensgäster. I princip alla anläggningar, restauranger, hotell och vandrarhem som tar emot grupper för möten och sammankomster har hemsidor där man kan se på bilder, läsa om utbudet som finns och bilda sig en uppfattning om vad det är man vill ha, eller kanske inte vill ha.
För att boka tar man bara kontakt med det rätta stället, antingen via mail eller via telefon. Efter inledande diskussioner om måltider som kommer att ingå, aktiviter som erbjuds och hur många rum ni kommer att behöva, så säger ni det magiska ordet och konferensen är bokad.

Konferensanläggningar i Skärhamn

I Skärhamn och de vackra omgivningarna runt omkring finns det många bra alternativ för er som letar efter en inspirerande plats att ordna konferens på. Här är några förslag:

Vila Portsud
Södra Hamnen 8
471 32 SKÄRHAMN
0304 – 671333
www.portsud.se

I direkt anslutning till det fina Skagerraks blå vatten kan man här avnjuta både läcker mat och passande dryck därtill. Menyer och gästrum är inspirerade av Provence och det märks tydligt att detta lilla ställe drivs av människor med passion för gästgiveri. Här kan konferensdeltagare tas emot för halv-, hel- eller flerdagarsmöten där allt från helpension till spännande aktiviteter ingår. För grupper på upp till 12 personer ordnas inspirerande sammankomster med havsdoft.

Salt & Sill
471 51 KLÄDESHOLMEN
0304-67 34 80
www.saltosill.se

En liten bit utanför Skärhamn ligger coola Salt & Sill som inte bara har ett häftigt namn, utan också ett vackert läge och en inspirerande insida där sällskap på upp till 100 personer kan mötas för att diskutera de stora frågorna inom företaget. Möteslokalen, hotellrummen och restaurangen ligger alla precis bredvid havet vilket skänker en känsla av lugn till hela stället, oavsett hur hetsiga era diskussioner kommer att bli.

Vatten Restaurang & Café
Södra Hamnen 6
471 32 SKÄRHAMN
0304-670087
www.restaurangvatten.com

För er som tänkt övernatta hemma eller någon annanstans i närheten, kan kanske Vatten Restaurang & Café vara ett bra alternativ. Det här speciella stället anger fisk och skaldjur som sina favoritingredienser, men erbjuder också vegetariska och köttiga alternativ. Efter att konferensgruppen är färdigdiskuterade kan man spana in det Nordiska Akvarellmuseet där restaurangen också ligger belägen.

Hav & Logi
Röavallen 1
471 95 Skärhamn
0304-671740
www.havologi.se

Som konferensgäster på Hav & Logi får ni tillgång till servicehusets hela ovanvåning som består av en loungeavdelning för de där viktiga kaffepauserna och en möteslokal med projektor, tv, blädderblock och naturligtvis internet. Upp till 35 personer får plats och välkomnas av personal som servar er med underbar mat och såklart tjusig havsutsikt som både inspirerar och ger energi.

Hotell Nordevik
Hamngatan 60
471 32 Skärhamn
0304-670311
www.hotellnordevik.se

Catering är något av en specialitet för det här mysiga hotellet i Skärhamn. De lagar nämligen mat för alla sorters tillställningar, även för er som konferensgrupp såklart. Dra nytta av de mysiga rummen, med design som är inspirerad av femtiotalet, och boka in alla deltagarna som gäster på hotellet så är ni samlade och kan göra det mesta av tiden ni har på mötet.