Ön Smögen ligger i Bohuslän och är känd världen över för sitt speciella ljus. Även den 600 meter långa bryggan, Smögenbryggan, lockar turister som strosar fram och tillbaks, kikar in i sjöbodar, handlar antikviteter och skaldjur och njuter av den härliga atmosfären.

Även konferensgäster som kommer till ön för inspirationen och närheten till havet brukar ta sig en promenad på Smögenbrygga. Detta dock först när mötena med kollegorna är avklarade och dagordningen gåtts igenom. På Smögen trivs alla sorters människor, oavsett anledning för besöket.

Konferens Smögen

Golfbanor i Smögen

De golfintresserade människorna som kommer till Smögen behöver som tur var inte åka särskilt långt för att få svinga klubborna och gå längs med greenerna i avslappnat tempo. Bara tjugo minuter utanför Smögen ligger nämligen Sotenäs Golfklubb, en härlig anläggning med en skotsk course manager som ser till att allt alltid är i toppskick.
Banan har 27 hål och kan spelas både av nybörjare och erfarna spelar som söker en utmaning. Den karaktäriseras som en blandning av skogs- och parkbana och har många hål med riktigt fin utsikt i det vackra kulturhistoriska landskapet. Banan är för det mesta spelbar från tidig vår till sen höst.

Till klubben hör också en grym golfkrog som serverar både förfriskningar och läcker mat till hungriga golfspelare och deras familjer. Hit kan man såklart också komma utan att gå en runda på golfbanan först eller efteråt.

Golf Smögen

Romantisk weekend i Smögen

Den klassiska rekommendationen för förälskade par som kommer till Smögen är naturligtvis Smögenbryggan. Denna installation bidrar till att göra Smögen Bohusläns mest besökta turistmål och här finns allting bekvämt samlat. Här ligger Smögens turistbyrå som kan ge fler tips på aktiviteter för er som spenderar några dagar eller längre på ön. Dessutom är bryggan full med restauranger, caféer, glasskioskar och fiskebodar med allehanda prylar som man kanske inte behöver, men gärna vill ha.

De som inte är shoppingsugna kan istället ta sin tillflykt till Tumlarren som är en bad- och friskvårdsanläggning i det lilla samhället Väjern. Här kan man ta ett dopp i poolen, få parmassage eller kanske träna loss endorfinerna på det välutrustade gymmet?
På sommaren erbjuds också massor av olika alternativ för att röra på sig utomhus. Hit räknas bland annat aktiviteter som mountainbiking, löpning, landsvägscykling och vandring, men också tuffare sporter som kajakpaddling, dykning och rullskidor.

SPA och hälsa i Smögen

Smögens Hafvsbad är det självklara valet för dig som söker en stunds, eller en dags, eller en helgs, avkoppling på Smögen. Här handlar spa om vatten och om att bada och enkla procedurer som att tvätta sig ren och tvaga sig. Det som förr i världen innebar intensivt skrubbande med barska borstar och starkt luktande tvålar har nu omvandlats till njutbar kroppsomvårdnad, som med fördel sköts av en erfaren terapeut på ett spa i Smögen.
Hafvsbadet erbjuder sin egen tvagningsritual som kompletteras med produkter från den gamla goda tiden. Dessutom kan man spendera timmar i poolen, långsamt simmandes längder fram och tillbaks, eller sjunka ner i jacuzzin och låta vattnet slappna av musklerna.
Behandlingarna som finns utförs också av tidigare nämna proffs och innefattar allt från ansiktsbehandlingar med syror och peeling, till ekologiska helkroppsskrubbningar och sessioner med heta stenar. Så kan man garantera att den stressade nutidsmänniskan som kommer till Smögen lämnar som en lite lugnare varelse.

Konferensbokning i Smögen

För att spara tid och kraft kan man med fördel använda sig av en onlinetjänst när man behöver boka konferens i Smögen. Ett exempel på en sådan är Bokningsbolaget (www.bokningsbolaget.se). Där får du som kund fylla i ett utförligt formulär online och nämna alla krav och önskemål ni på företaget har på er konferens. Sen är det upp till Bokningsbolaget att visa alternativ som skulle kunna passa, och när ni gått igenom dessa och bestämt er, kan ni även sköta bokningen genom samma förmedlare.
Alternativit så tar ni hand om allt själva. Då ingår såklart en viss del research, det är lättast på nätet, och kanske några telefonsamtal till de olika ställena som ni funderar på att använda för att höra om prisläget och så vidare. Sen bokar ni, lätt som en plätt, och packar portföljen med jobbdator och namnskylt. Konferensen kan börja!

Konferensanläggningar i Smögen

Mytomspunna Smögen erbjuder en värld av möjligheter för företag och föreningar som vill åka på konferens här. Nedan följer några alternativ på anläggningar som kan hjälpa er vidare:

Sea Lodge Smögen
Nordmanshuvudet 1
456 51 Smögen
0523-70302
www.sealodge.se

Fördelen med vackra Sea Lodge Smögen är att man här har hela kittet under samma tak: hotell, konferens, restaurang och dessutom underhållning. Det betyder att man utan problem kan kombinera sin vistelse med kollegorna med till exempel julbord eller hummerfiske, beroende på vad som är i säsong. Personalen gör sitt bästa för att tillgodose just era önskemål.

Smögens Hafvsbad
Hotellgatan 26
456 51 Smögen
0523-668450
www.smogenshafvsbad.se

På Smögens Hafvsbad är både små och stora grupper lika välkomna. Här ser man varje möte som den unika investering det är för organisationen och gör sitt bästa för att det ska bli ett lyckat sådant. Konferenslokalerna är moderna och utrustade med allt ni behöver, dessutom finns det möjlighet att förgylla mötesdagarna med aktiviteter som till exempel skaldjurssafari eller en skärgårdstur.

Makrillvikens Vandrarhem
Parkgatan 35
456 51 Smögen
0523-31565
www.makrillviken.se

På hemsidan står det bra sammanfattat: ”90 bäddar, 26 rum och 15 meter till Skagerrak”. Detta familjedrivna lilla vandrarhem har bästa läge precis bredvid vattnet och här hälsar ägarna familjen Strand turister från hela världen välkomna. Även konferensgruppen kan hänga här, äta gott och konferera i moderna lokaler. På kvällarna kan man ta en båttur, bada bastu eller bara sitta och njuta av solnedgången.

Pensionat Bryggan
Hamnen 5
456 51 Smögen
0523-32900
www.pensionatbryggan.se

Mitt på Smögenbryggan ligger Pensionat Bryggans sjöbod, där konferenssällskapet kan spendera några dagar för att mötas och diskutera avancerade företagsfrågor. I en hemtrevlig och personlig miljö serveras det här hemlagade måltider. Naturligtvis ingår bekvämligheter som projektor, ljudanläggning och nybryggt kaffe. Allt för att ni ska få ett så lyckat möte som möjligt.