Södermalm har ett centralt läge i Stockholm och angränsar till Gamla Stan. Det är en gammal stadsdel med en lång historia och ett stort utbud av fina konferenslokaler!

Konferensanläggningar på Södermalm

Konferens Södermalm - Mötesbranschen

Münchenbryggeriet Event & Konferens

Vid Riddarfjärden ligger Münchenbryggeriet och vad som kan vara Stockholms bästa möteslokaler. Här arrangeras konferenser med mellan 10 och 2 600 deltagare i 18 supertrendiga konferenslokaler, varav den största i biosittning rymmer cirka 950 personer. Den tekniska utrustningen som tillhandahålls är toppmodern och anläggningens restaurang och konferenslokaler är Svanenmärkta tack vare Münchenbryggeriets målinriktade arbete med hållbarhetsfrågor. Inom en kvarts gångavstånd från anläggningen ligger flertalet hotell där konferensgäster kan hitta ett bekvämt boende under konferensens varaktighet.

van der Nootka Palatset

På Södermalm ligger också van der Nootska Palatset, en anläggning som härstammar från 1600-talet. Den drygt 300 år gamla byggnaden har en unik och inbjudande atmosfär med historiskt präglad arkitektur och rum i olika storlekar för sällskap av varierande numerär. Fyra av rummen är till för mindre grupper om upp till sex eller åtta personer medan tre av rummen hyser lite större grupper på tjugotalet personer. De tre större rummen har plats för ett 40- eller 50-tal personer och det största av dessa rum, Swedenborgssalen, rymmer inte mindre än 150 konferensdeltagare. I detta palats finns också en restaurang där personalen tillagar konferensmenyer att avnjuta i pauserna.

Usine 36-38

Usine 36-38 förfogar över 13 grupp- och konferensrum, vilka rymmer allt mellan små grupper om upp till fyra personer och stora grupper på maximalt 144 personer i biosittning. Moderna konferenslokaler med den senaste tekniska utrustningen borgar för lyckade möten på denna anläggning som är centralt belägen på Södermalm. I lokalerna finns också en bistro, en tapas bar samt ett café med take away-mat.

Summit Skofabriken

Mitt på Hornstull är Skofabriken belägen, en anläggning med sju mycket säregna konferenslokaler. Dessa mötesrum har olika storlekar, från små styrelserum till en möteslokal för upp till 100 deltagare i sittning eller 120 personer vid mingel. De annorlunda rummen är som utformade för att frambringa ett kreativt flöde av idéer hos mötesdeltagarna och därigenom en lyckad konferens.

Saturnus Konferens Slussen

Med sina 14 konferenslokaler, från de mindre till det stora rummet där 130 personer kan konferera på en och samma gång, utrustade med ljudanläggning, projektor, whiteboard-tavla och filmduk, är Saturnus Konferens Slussen en lokalt belägen konferensanläggning med stor potential. I anknytning till konferenslokalerna ligger en cafédel och från anläggningen är det gångavstånd till det mesta!

Fotografiska Event & Konferens

Med möjlighet för upp till 250 personer i biosittning att husera i den största av anläggningens konferenslokaler, och alla lokaler lika trendigt inredda, är Fotografiska Event & Konferens en konferensanläggning man inte väljer bort i första taget! Då anläggningen är belägen vid Mälarens inlopp, kan du bevittna färjorna medan de passerar förbi, vilket ger en speciell och spännande konferensmiljö.

Konferens Södermalm - Fotografisk Event Konferens

Södra Teatern

På norra Södermalm, nära Gamla Stan, ligger Södra Teatern. Med mötesrum samt middags- och festlokaler i alla dess storlekar, bjuder teatern på en stor variation av konferensmiljöer. I konferensrummet Panorama, som har en kapacitet på 30 personer i biosittning, har till exempel gästerna panoramavy över staden. Stora scen är en enastående teatersalong byggd 1859 som går i färgerna grönt, rött och guld. Salongens har ett ovanligt vackert utseende och allt som allt 414 platser.

Boka konferens på Södermalm

Konferensen på Södermalm kan med fördel bokas via respektive hemsida tillhörande de olika konferensanläggningarna. Om en hemsida saknar möjlighet till onlinebokning, hittar du där kontaktuppgifter till anläggningen. Du kan också använda dig av exempelvis BokningsBolaget för att skicka en förfrågan online via deras webbplats eller boka direkt via nätet hos BokaRum.

Romantisk weekend på Södermalm

För kärleksparet som vill spendera en romantisk weekend i Stockholm är Södermalm ett utmärkt val, då det av många anses vara stadens mest förtrollande stadsdel! Clarion Hotel Stockholm på Ringvägen erbjuder romantiska paket för två med övernattning, spabehandling, VIP-paket på rummet innehållandes choklad, frukt och mousserande vin samt frukostbuffé och tillgång till hotellets gym. Dessa paket kan bokas året runt för en natt eller två på tu man hand.

Golf på Södermalm

Inom en 10 kilometers radie från Södermalm finns inte mindre än nio olika golfbanor: Årsta Golf, Unipeg, Ekholmsnäs Golf på Lidingö, Lidingö Golfklubb, FairWay Golf Ulriksdal, Ulriksdals Golfklubb, Björklidens Golfklubb, Kevinge Golfklubb och Stockholms Golfklubb. För golffantasten finns det med andra ord alla möjligheter i världen att kombinera sitt konferensbesök med ett besök på någon av de lokala banorna för en avstressande runda golf!