Södermanland, även kallat Sörmland, ligger söder om Mälaren och är bland annat hem åt det anrika Gripsholms Slott och de sydligare delarna av den kungliga huvudstaden Stockholm. Södermanland är också det landskap som är hemvist åt många andra fängslande platser och konferensanläggningar.

Konferensanläggningar i Södermanland

Att välja ut ett mindre antal konferensanläggningar att beskriva av det stora utbud av anläggningar för möten och konferenser som finns i Södermanland är långt ifrån enkelt men nedan presenteras vissa av guldkornen bland dessa.

Konferens Södermanland - Mötesbranschen

Gripsholms Slott

På Gripsholms Slott i Mariefred kan du hålla din konferens i den pittoreska och fridfulla småstaden men samtidigt ha närheten till Stockholm och de fördelar som det tillför. Detta anrika slott har tio konferenslokaler och mötesrum i olika storlekar, vilket gör att såväl mindre som större grupper av besökare kan njuta av dessa konferensmiljöer med slottets historiska atmosfär. Den största av de tio möteslokalerna, Festvåningen, går i den Gustavianska stilen, har panoramafönster mot slottet och rymmer upp till 70 personer i biosittning. Alla slottets lokaler för professionella möten är pampiga, vackra och ger en speciell stämning av att arbete ska utföras här.

Dufveholms Herrgård

Konferens Södermanland - DufweholmUtanför Katrineholm ligger Dufweholms Herrgård, som är utrustad med modern teknik för trygga lyckade konferenser och andra företagsevent. Herrgården tar när det vankas konferens emot små och medelstora sällskap på upp till 50 personer och har ett välgenomtänkt utbud av färdiga konferenspaket. Förutom restaurang och hotell finns också en spaavdelning på egendomen samt ett stort utbud av aktiviteter som exempelvis: kräftfiske, tre- eller femkamp, ridning, lerduveskytte samt bubbelbad och bastu. I lusthuset, som ligger på gångavstånd från herrgården, kan den konstintresserade också betrakta väggmålningar av kända svenska konstnärer som Anders Zorn.

Engsholms Slott

En knapp timme från Stockholm är Engsholms Slott beläget, en storslagen konferensanläggning i historisk miljö. Slottets 15 konferens- och mötesrum rymmer vardera mellan 2 och 70 personer och är utrustad med modern konferensteknik. I augusti 2016 beräknas ombyggnationen av loungen vara färdig och då utökas kapaciteten med de 100 konferensgäster som Paviljongen kommer att rymma. På Engsholms Slott erbjuds möjligheter till möten vid havet då flera av möteslokalerna är havsnära och blickar ut över Östersjön, som gästerna även kan ta ett dopp i under årets varmare dagar. I Villa LIljefors kan upp till 15 personer sitta helt avskilt och konferera i en mysig miljö med sköna fårskinnsfåtlöljer.

Slottets mötesanläggningar är Svanencertifierade och medlem i Svenska Möten. Det innebär att konferensbesökarna kan känna sig trygga i att konferansanläggningen har ett hållbarhetstänk som genomsyrar verksamheten samt en kvalitetsstämpel som borgar för lyckade professionella möten. Det betyder också att du får ta del av Svenska Mötens mötesmodeller och filosofier, vilka syftar till att skapa effektivare och mer kreativa möten och konferenser. Bland de spännande aktiviteter som erbjuds finns bland annat laserskytte, vildsvinssafari och ribbåt.

Boka konferens i Södermanland

Du kan ofta boka din konferens online via respektive konferensanläggnings hemsida eller, om webbplatsen saknar bokningsfunktion, åtminstone hitta anläggningens kontaktuppgifter där. Vill du få hjälp med att boka din konferens kan du istället använda dig av till exempel medlemsorganisationen och bokningsbolaget Svenska Möten eller Konferensguiden.se.

Romantisk weekend i Södermanland

Romantik på Gripsholms Slott

Får romantiken stå tillbaka i vardagen? På Gripsholms Slott kan du lägga ett romantikpaket till din upplevelse på slottet. Detta paket innehåller allt du och din kärlek kan tänkas behöva för att få en romantisk weekend tillsammans: var sin morgonrock och badtofflor, en halv flaska champagne att dela på samt frukt och chokladpraliner!
Golf i Södermanland

Åda Golf & Country Club

I Trosa ligger Åda Golf & Country Club, en anläggning som förenar nytta med nöje genom att erbjuda både effektiva möten avkopplande golfrundor. Här träffas såväl lokala golfare som golfentusiaster som rest långväga för att spela på vad som anses vara en av Södermanlands bästa golfbanor! Det finns flera färdiga golfpaket att välja mellan och även många andra aktiviteter att utföra i närheten av golfbanan, om du råkar ha resesällskap som inte är lika inbitna golfare som du själv.

Solbacka Gnesta Golfklubb

Mitt i det lugna och idylliska Södermanland ligger Solbacka Gnesta Golfklubb. Till skillnad från många andra konferensanläggningar håller denna anläggning även öppet under sommaren, vilket har bidragit till dess succé. Anläggningen har stegvis byggts ut och fick år 2000 en 18-hålsbana efter att spelarna tidigare fått gå två varv på en 9-hålsbana för att få ihop en full runda. Banan har sedan öppnandet för 16 år sedan fortsatt att utvecklas och förbättras och är idag en varierad och vacker golfbana med attaktiv konferensanläggning som har en stor gästkapacitet.