Att boka företagskonferens i Stockholm och anordna möten är någonting som under lång tid gjorts i förbifarten, utan fastställda målsättningar eller uppföljningstillfällen. För att få ut så mycket som möjligt av varje möte har dock allt fler bolag valt att planera sina konferenser grundligt och anstränga sig i förberedelserna. Genom att avsätta tid till förberedelser och ta fram en strategi för konferensen som helhet, ökar effektiviteten och möjligheterna att nå de resultat man är ute efter vid sin konferens i Stockholm!

Deltagare på konferens i Stockholm

Konferensmöten i Stockholm

Konferenser har gått från att ha varit en isolerad företeelse som varje år arrangeras av företag runt om i landet, har möten och konferens blivit en naturlig del i verksamheten för allt fler bolag. Oavsett om syftet är att jobba med teambildning, implementering av rutiner, kick-off eller att sammanföra kontor från olika delar av världen, är välgenomtänkta möten en väg framåt. Varje år genomförs hundratusentals möten runt om i landet och sammantaget under året är konferenser en stor investering. Dock saknas ofta rutiner för att följa upp och utvärdera satsningen. Utvärdering och anpassning av företagets möten i Stockholm kan tydligt

Det finns olika konferens- och mötesformer att välja bland och det är viktigt att skräddarsy upplevelsen utifrån verksamhetens behov. Se våra tips för konferens i Stockholm eller titta närmare på bokningsbolag och vanliga mötesformer för att hitta inspiration för er satsning!

Nya initiativ för konferensbranschen

Konferenser är ett begrepp som under många år definierats av sin flyktighet. Inget kan sätta fingret på vad en konferens är, samtidigt har flertalet en bild av vad ordet betyder och en association kopplad till ämnet. På senare år har allt fler valt att gå ifrån begreppet konferens för att istället använda termen ”möten”. Det ger förvisso en bild av vad som sker under en konferens, men berättar knapphändigt om vad det egentligen är som konstituerar möten eller konferens. Det vi med säkerhet kan slå fast är att konferenser förr om åren handlat om att kollegor ses under en bestämd tidsrymd för att arbeta eller umgås. Mötesformer och aktiviteter, upplägg och syfte kan dock variera stort! I nuläget har vi en något friare syn på vad konferensresor är och man behöver ofta förtydliga vad för typ av konferens det är man bjuder in till. Är det fråga om förhandling, kick-off, teambildning, rekreation?

Även om en konferens i Stockholm för de allra flesta skulle betyda en kombination av arbete och avkoppling, finns det en öppenhet i fråga om aktiviteter och sätt att mötas. På flera av de anläggningar som har konferens i Stockholm har man satsat på inspiration genom nya sätt att mötas. Det kan handla om allt ifrån att konferera i intressanta och oväntade miljöer, till att sitta i ett bollhav och hitta på strategier för verksamheten. Att hålla konferens behöver inte innebära korrekthet eller stram hållning. Det kan också handla om att vara kreativ och finna varandra genom matlagning, vinprovning eller med fötterna i sanden!

Mötesorganisationer i Stockholm

Konferens- och möten har gått från att vara en vanlig företeelse till att bli en hel bransch som varje år omsätter åtskilligt bara i Stockholmsområdet. Företag har i snabb takt fått upp ögonen för vad strategiska möten, både internt och externt, kan innebära för verksamheten. Detta öppnar för en internationaliserad sektor som tidigare inte haft det fokus som krävs för att nå tydliga resultat!

Meeting Professionals International StockholmFör den som organiserar konferenser och möten är förberedelserna viktiga och det finns en hel del information att ta del av. Oavsett om man arrangerar konferens i Stockholm eller i Göteborg är upplägg och planering densamma. Att ha tydliga ambitioner, mätbara resultat och jobba med uppföljning och kontinuerlig mötesrutin, underlättar och bygger ett fundament som kan ha oerhörd betydelse.

I Sverige finns ett fåtal mötesorganisationer och till dessa hör MPI (Meeting Professionals International). Från början en amerikansk mötesorganisation med över 20 000 medlemmar. I Sverige finns underorganisationen MPI Sweden med omkring 250 medlemmar. Syftet med en mötesorganisation i denna form är att samla kompetens och aktiva i mötesbranschen. Föreläsningar, nätverk och gemensamma ansträngningar för att positionera Sverige som ett mötesland påverkar mötessverige och banar väg för nya marknader.

MPI Sweden

Slottskonferens i Stockholmsområdet

För de som vill konferera i anrika miljöer och med härlig grönska runt knuten, är Stockholm och Uppland rätt val. Flera av de äldre slott och herrgårdar som finns i detta område har renoverats för att kunna ta emot företagsgrupper och team från hela världen. Med närheten till Arlanda flygplats, såväl som till flertalet vatten- och landburna kommunikationer, är det ett strategiskt smart val för den som har deltagare från olika delar av landet och som vill hålla en konferens i Stockholm.

De vackra slottsmiljöerna har generellt bibehållit sin unika prägel trots ombyggnationer och renoveringsarbete. Istället för att göra allt för stora förändringar i slottet som helhet, väljer man oftare att komplettera huvudbyggnaden med separata hus istället för att äventyra slottet med dess historia och rika estetik.

De slott som erbjuder konferens i Stockholm eller Uppland, har ofta tillgång till SPA och relaxavdelning vilket många efterfrågar. Kombinerat med en vinbar, gourmetkök och härliga hotellrum med utsikt över skog och vatten är dessa slott en signifikant del av geografin såväl som upplevelsen där njutning och möten går hand i hand. Bland de slottskonferenser som bjuder in företag till konferensvistelser och möten i Stockholm och Uppland finns bland andra dessa.

Rånäs slott

Slottkonferens på RånäsVinnare av titeln ”Årets slottshotell 2014” och med ett unikt utbud aktiviteter, upplevelser, mötesalternativ och upplevelser. Rånäs slott har under flera år varit en av de mest omtalade konferensanläggningarna i sin klass och varje år hittar fler besökare dit! Denna slottskonferens i Stockholmsområdet har också fått namn som ”en av Sveriges bästa SPA anläggningar”. Med en placering mellan Stockholm och Uppsala är det nära till Stockholm och Arlanda. Hela världens städer ett stenkast från slottet!

Rånäs slott
762 96 Rånäs
Telefon: +46 (0) 8-22 36 00
info@ranasslott.se
Hemsida

Lejondals slott

Bild på Lejondals slottEtt slott i toppklass med dubbla relaxavdelningar och flera konferenslokaler. Med 45 minuters resväg till Stockholm och Arlanda är slottet ett utmärkt tillfälle för den som vill visa upp historiska delar av Sverige för långväga gäster som kommer till Stockholm för konferens och möten. De många hotellrummen och den goda maten är bara två av många anledningar att besöka Lejondals slott.

Lejondals Slott AB
Lejondals Allé 6
197 34 Bro
Telefon: +46 (0)8-584 80 800
info@lejondalsslott.se
Hemsida

Johannesbergs slott

bild på Johannesbergs slottEn härlig plats för konferens och möten i Stockholmsområdet! I grönskan som är signifikant för Roslagen tornar Johannesbergs slott upp sig och bjuder till konferensupplevelser utöver det vanliga. De ståtliga byggnaderna vittnar om historia och inspirerar.

Bland de aktiviteter som finns på slottet hittar ni lerduveskytte såväl som träningsmöjligheter och inte minst en vacker omgivning att ströva i. Den enorma takhöjden och grandiosa kristallkronorna ger konferensen ett skimmer och en känsla vilken är svår att finna utom vid konferens i slott.

Johannesbergs Slott AB
762 95 RIMBO
Telefon: +46 (0)8-514 10 190
info@johannesbergsslott.se
Hemsida

Noors slott

konferens Stockholm Noors SlottFör de som vill ha konferensen i avskild miljö och utan inblandning av någon annan än de som kommit till Stockholm för konferens, är Noors slott någonting unikt. Med ett koncept som bygger på kundens behov och resultat, finns tillfälle att uppleva någonting ovanligt! Som konferensgrupp har ni en egen matsal och lokaler att vistas i för avkoppling och diskussion. Den vackra omgivningen säkerställer trivseln och den utsökta maten ger energin som krävs. Resultatorienterade konferensmöjligheter i Stockholm bör upplevas på slott för den med historisk fascination och känsla för njutning.

Noors Slott
Ledingevägen 93
741 44 Knivsta
Telefon: +46 (0)18-38 05 00
noorsslott@noorsslott.se
Hemsida

Konferens på Lidingö

I Sverige finns flera hundra konferensanläggningar med olika inriktning och karaktär. Stockholm har ett koncentrerat utbud och tar varje år emot tusentals konferensgäster till de många anläggningarna både inne i stan och i dess periferi. Lidingö har under lång tid varit Sveriges konferenstätaste kommun och med närheten till Stockholms innerstad, naturen, flygplats och kommunikationer är det en unik plats för möten.

Konferensanläggningarna på Lidingö är genomgående stora och välplanerade för att kunna erbjuda någonting exklusivt till sina gäster. Flera av de kök som finns på Lidingös konferensanläggningar drivs av kockar med stor erfarenhet och gott rykte i branschen. Då Lidingö är beläget med närhet till natur såväl som till stad, har många valt att fokusera på närproducerade råvaror och miljövänliga alternativ. Maten är en viktig komponent vid konferensvistelser och i kombination med lugnet från naturen, närheten till Stockholm och den unika omgivningen, är det enkelt att förstå varför så många väljer detta område när en konferens skall bokas.

Skärgårdskonferens

Omgivningen sätter tonen för hela konferensupplevelsen och att fly staden till förmån för natur och stillhet är någonting som blivit allt mer populärt. För de som bokar konferens i Stockholm är Skärgården ofta i blickfånget och den gröna naturen i Stockholms kustband är omtalad.

För att hitta konferensanläggningar med närhet till skärgård och natur behöver man inte söka nämnvärt. Det finns många grandiosa anläggningar som gått långt för att kunna erbjuda en helhetsupplevelse att minnas även under kalla vintrar.

De aktiviteter som erbjuds vid möten vid dessa skärgårdskonferenser utgår till stor del från omgivningen vilket även arkitekturen avslöjar. Med stora fönster mot det fria och med segelbåtar, badbryggor och andra aktiviteter intill finns någonting för de flesta. Fokus är självklart på möten och en upplevelse som blir en investering och inte en kostnad för er som företag.

Med vattnet som granne färgas såväl maten som aktivitetsutbudet, stämningen och helhetsupplevelsen av vågbrus och stillhet. Här är två av de anläggningar som fokuserar på skärgårdskonferenser i Stockholm.

Högberga gård

Konferens Stockholm Högberga GårdUte på Lidingö finns Högberga gård och Högberga vinfabrik. Från terrassen blickar du ut över Mälaren och ser båtar passera i solglittret kantat av grönska. Denna konferensanläggning byggdes som privatbostad men har genom åren genomgått en rad förändringar. I aktuell form är det en av landets mest eftertraktade konferensanläggningar i Stockholm och med den egna vinfabriken och kreativa miljöerna är det en upplevelse att komma dit ut!

För de som bokar in företaget till en skärgårdskonferens på Högberga gård väntar en upplevelse utöver det vanliga! För den lilla gruppen finns också möjlighet till konferens i eget hus med bastubad och en pool högt ovanför marken. Köket drivs av Tommy Eriksson semifinalist i årets kock.

Högberga Gård Hotell & Konferens

Grindstigen 5-6
181 62 Lidingö
Telefon: 08-546 46 100
info@hogberga.se
Hemsida

Vaxholms kastell

Konferens Stockholm Vaxholms KastellI Stockholms skärgård finner du vad som vid inte mindre än två tillfällen försvarat Staden. Vaxholms kastell har en intressant historia och som konferensgäst kan du ströva omkring i de historiska miljöerna och drömma dig bort till år som gått och händelser som utspelat sig runtomkring konferensanläggningen.

Med skärgården intill är det svårt att inte trivas! Dessutom har man från anläggningen gått in för att ta hand om sina gäster och erbjuda någonting kreativt unikt! För de som vill hålla konferens i Stockholm är detta en utmärkt plats att besöka.

Vaxholms Kastell
185 99 Vaxholm
Telefon: 08-1200 4870
info@kastellet.se
Hemsida

Golfkonferens

De som åker på konferens behöver inte bara tillgång till möteslokaler, kost och logi. Det finns en hel del tid som också behövs för kontemplation och eftertanke mellan tunga möten och intensiva diskussioner. Att inkludera specifika aktiviteter i konferensen har blivit allt vanligare och för många är detta en del av vitsen med att resa bort.

Det sägs att alla riktiga beslut tas på golfbanan och det kanske finns en del äkthet i ett sådant talesätt! Även om man diskuterar och ventilerar kring styrelsebordet, är det när tanken får slå sig till ro som idéer kan formas. Under en golfrunda finns gott om tid för tanke och kroppen kan fokusera på spelet även om tanken är i företaget. Flera slott och herrgårdar är i närheten av en golfbana. Vissa bara några meter från tee. Att boka in företagsgruppen på en golfkonferens kan vara svårt om man inte delar intresset. De som erbjuder konferens i Stockholm har dock även andra aktiviteter så de utan golfsinne kan njuta av SPA och träning i gymmet före en trerätters.

SPA-konferens

Vila och rekreation är i fokus för många av de som besöker konferensanläggningar i Stockholm. Det är nu för tiden vanligt att erbjuda sina gäster SPA och i Stockholm finns några av landets främsta anläggningar. I regel finns möjlighet att boka tid för diverse kroppsbehandlingar och träningsaktiviteter utöver relaxupplevelsen, vilket ger goda möjligheter till såväl njutning som kreativ stämning.

Att ta hand om kroppen och minska stress är någonting som har blivit uppmärksammat under senare år. Det är allt fler som sjukskrivs för utbrändhet och att värna medarbetare och hälsa kan bidra till sundare vardag och arbetsmiljö vilket alla vinner på! En SPAkonferens är därför inte bara trevligt för deltagare på konferensen utan också någonting som förebygger och inspirerar arbetsgruppen vilket förbättrar hälsa på arbetsplatsen.

Mötesformer

Det finns flera sätt att mötas och hålla sin konferens. Från och till nedtecknas diverse mötesformer för att ge inspiration och öppna möjligheter för konferensbokare i Stockholm och övriga landet att hitta ett koncept som stämmer överens med verksamheten. Genom åren har det funnits åtskilliga idéer om hur man bibehållet engagemang och intresse vid konferenser och för det som vill, finns också möjligheten att ta fram ett unikt koncept att implementera i verksamheten.

Svenska möten tog för en tid fram en lista med de mötesformer de förespråkar. Många av deras anslutna anläggningar, inte minst de som jobbar med konferens i Stockholm, använder dessa som förslag när kunder besöker anläggningen. Här beskriver vi i kortare drag dessa mötesformer.

Okonferens i Stockholm

Denna mötesform är vad namnet antyder: en icke-konferens. Innebörden av detta är konferensen inte hålls i traditionell mening utan fokuserar på ett deltagarperspektiv där alla gäster är arrangörer, lärare, elever och administratörer. Låter det konstigt? – Ja, det är en relativt ny mötesform som fått enormt genombrott! SSWC är en av de omtalade okonferenserna i landet, men det finns också fler.

Fördelarna med detta upplägg är att deltagarna själva väljer vad som skall tas upp. Konferensens planering är ett gemensamt dokument där vem som helst kan sätta upp vad som helst där tid finns ledig. På detta sätt skapas en kreativ strömning utan hierarkiska strukturer. Eleven är läraren och tvärtom!

Som ledare har man ett perspektiv och som medarbetare en helt annan bild av verkligheten. Genom att släppa ordet fritt, öppnar man för insikter och belyser områden man som ledare inte uppmärksammat. Det krävs en hel del av engagemang för att driva en okonferens, men innehållet användargenereras!

Mötesform Strategi

Detta är ett förhållningssätt och en strategi för att långsiktigt arbeta med företagets möten. Strategin kan göras en gång om året men underhåll av densamma bör ske regelbundet. Mötesplanen som tas fram skall innehålla allt ifrån nulägesanalys till ekonomi, rutin för uppföljning och strategi för konferenser och möten under året. I er nulägesanalys går ni igenom vilka målsättningar företaget har med sina möten. Vilka är era ambitioner?

Till er mötesplan hör också arbetet med att utvärdera de möten ni haft under året för att identifiera vad som fungerat och vad som kan göras bättre inför nästa år. Det är ett stort arbete som får ta sin tid! När ni väl gjort en mötesplan kommer ni förhoppningsvis spara tid och få bättre resultat vid era konferenser.

Något av det viktigaste är att sedan bygga företagets mötesstrategi.

  • Ambition?
  • Målgrupp?
  • Vision?
  • Mission?
  • Budskap?
  • Kontaktvägar?
  • Mötestyp?

Digital debatt

Syftet är inte att ersätta dialogen mellan deltagare utan att förstärka! Genom att jobba med datorer och dialog i kombination finns synergieffekter som driver mötet framåt. Mötet underlättas och alla kommer till tals. Det är också enkelt att ha omröstningar, överblicka arbetsfält och hålla igång tempot.

Walk and Talk

Under vandring i Stockholms vackra miljöer kan tankarna få utrymme och att kombinera detta med sammanträde, möten och nätverksarbete är ett trevligt och bra sätt att konferera! Ofta används konceptet för mingel och vid situationer där många personer skall delta. I och med att man rör sig är det enkelt att diskutera med olika deltagare och man kan fokusera på omgivningen eller promenaden i väntan på idéer och förslag.

Se till att ha en dagordning och ett ämnesområde färdigt i god tid för att alla deltagare skall hinna förbereda sig. Eftersom man inte har tillgång till datorer eller almanackor är det en fri upplevelse som många uppskattar!

Idéverkstad

Mötesformen är speciell på så vis att alla kommer till tals. Den möjliggör individuella insatser i ett gemensamt arbete där vägen från idé till beslut är snabb och tydlig.

Några enkla frågor (inte fler än tre) skrivs upp på större pappersark. En fråga till varje ark. Dessa sätts sedan upp i olika delar av rummet. Dela upp samtliga deltagare i mindre grupper (fem i varje grupp) och placera ut en grupp intill varje fråga. Tillsammans diskuterar gruppen sin fråga varefter ni roterar tills de olika grupperna haft tillfälle att svara på frågorna. Det är upp till gruppen att fortsätta på föregåendes resonemang eller att komma med ett helt nytt. Sedan håller ni vernissage där ni som individer får ta del av alla tankar. Röstningen innebär att varje deltagare får tio klisterlappar att placera ut som röster för de alternativ grupperna skrivit under första delen av mötet ni håller.

Mötesform Uppkopplad

Kanske har ni vid flera tillfällen jobbat med videokonferenser och mötestyper där internet och telefoner haft en viktig funktion? Denna mötesform är en utveckling av dessa konferenser och innebär att man bryter mot regler om avstängda datorer och telefoner. Istället använder man sig fullt ut av all teknisk utrustning under mötet!

Fördelen med denna mötesform är att ni snabbt kan samla information, ta kontakt med sakkunniga i olika delar av landet, dokumentera era intryck och samarbeta med kalkyler. Ni håller er konferens i Stockholm men samtidigt överallt!

Navigator

Denna mötesform är strikt till sin natur och kräver förarbete. En mötesledare tar fram riktlinjer för mötet och slår fast målbild, riktning och agenda. Det är ofta bra att använda sig av en sådan mötesform när man vill kommunicera budskap eller nå till beslut i ett antal frågor. Efter mötet sker uppföljning där mötesledaren går igenom ifall målbilderna fungerat och beslut tagits i de frågor som diskuterats.

Det är viktigt att hålla riktningen så diskussionerna inte spinner ut i sidospår utan relevans för mötet. Även om frågorna är relevanta i verksamheten hålls mötet till ett visst område.

Bokningsbolag för konferenser i Stockholm

Den som bokar företagets konferenser och möten i Stockholmsområdet har stora valmöjligheter. Bara i Stockholm finns ett större antal konferensanläggningar och i landet som helhet rör det sig om många hundra alternativ! För de som jobbar inom offentlig verksamhet finns ofta upphandlingar och ramavtal som avgränsar utbudet något. Via upphandlat bokningsbolag finns också all tänkbar hjälp med bokningens administration.

Oavsett företag kan kontakten med bokningsbolag vara till nytta i samband med bokning av konferenser i Stockholm med omnejd. Här följer några av de bokningsbolag som verkar i branschen!

Svenska möten

Konferens Stockholm Svenska MötenInom bokningsföretaget Svenska möten finns fler än 130 anläggningar som noga handplockats för att säkerställa hög nivå till sina kunder. Företaget är känt för många och har upphandlats flitigt. Utifrån 30 års branschkännedom är de ett av de större bolagen inom konferens.

Postadress: Box 816, 194 28 Upplands Väsby
Besöksadress: Johanneslundsvägen 2,
194 61 Upplands Väsby
Telefon: 0770-18 86 95
bokning@svenskamoten.se
Svenskamoten.se

Smultronställen

Konferens Stockholm SmultronställenHär finner du ett smakfullt urval slott, herrgårdar hotell och konferensanläggningar runt om i landet. Flera av dessa kan också besökas av privatpersoner som vill njuta av stillhet och god mat under semestern.

Telefon: 08-522 08900
info@smultronstallen.se
Smultronstallen.se

Bokningsbolaget

Konferens Stockholm BokningsbolagetStort utbud är kännetecken för bokningsbolaget med fler än 500 konferensanläggningar både i Stockholm, Göteborg och övriga städer. Utöver dessa kan företaget även hjälpa till med bokning av andra konferenslokaler och hotell i Sverige.

Bokningsbolaget
Box 1232
131 28 Nacka Strand
Besöksadress: Fabrikörvägen 8, plan 5
Telefon: 08-506 285 00
info@bokningsbolaget.se
Bokningsbolaget.se

Svensk mötesdesign

Konferens Stockholm Svensk MötesdesignTotalservice och en personlig kontakt vid bokning av företagets konferens. I kontakt med Svensk mötesdesign kan du boka konferenser över hela världen. De erbjuder också möjlighet att kontakta föreläsare och underhållning.

Svensk mötesdesign AB
Box 272
756 26 Bålsta
Telefon: 08-540 233 90
info@svenskmotesdesign.se
Svenskmotesdesign.se

Konferensbolaget

Konferens Stockholm KonferensbolagetFrån starten 1993 har konferensbolaget jobbar med bokning och hantering av konferenser åt företag i Sverige. Utifrån sin erfarenhet har de också vana av att boka utlandsresor. Konceptet bygger på ett ansvar för bokning och uppföljning vilket säkerställer information som kan förbättra ert nästa möte eller konferens.

Östra Promenaden 1
211 28 Malmö
Telefon Malmö:                 040 – 10 44 70
Telefon Stockholm:           08 – 35 64 70
Telefon Göteborg:             031 – 48 81 70
info@konferensbolaget.se
Konferensbolaget.se

Bättre konferenser i Stockholm

När företaget skall boka en konferensvistelse finns stora möjligheter att påverka utkomsten och öka chanserna till ett bra resultat! Det mesta handlar om förberedelser och att sedan följa sin planering hela vägen. Det finns åtskilligt att läsa om hur man kan förbättra verksamhetens möten och konferenser och i allmänhet kan man hitta faktorer som genomgående lyfts fram som viktigast.

Förarbete

Att i god tid utannonsera konferensen och delge samtliga den information som finns att tillgå, är ett bra sätt att möjliggöra djupa analyser och starka underlag för beslut under vistelsen. Se till att vara tydlig med syftet och understryk vad för målsättning ni hoppas på vid konferensen. Det gör att samtliga deltagare kan fokusera på specifika områden i verksamheten och hitta vägar framåt.

Mötesform

Det kan vara till stor hjälp att titta på olika mötesformer för att hitta ett upplägg som känns rätt för verksamheten och de som arbetar där. Förslag går att hitta här eller via bokningsföretag som är kunniga vad gäller konferenser och möten. Var noga med att nå målet i varje möte. Är det beslut som skall nedtecknas bör detta också bli av! En mötesledare som håller samman konferensen är ofta positivt då man kan gå tillbaks och titta på vad man talat om och hur man skall gå vidare.

Utvärderingen

Har man investerat i en konferens är det viktigt att också följa upp denna och utvärdera vad som gick bra och vilka saker man vill ändra inför nästa tillfälle. För att kunna se resultat är det bra att redan från början ha ställt upp målbilder som kan jämföras med vad som utförts. Kanske har det varit för lite mötestid, för mycket aktiviteter, teambildning eller någonting därutöver. Efter utvärdering av er konferens finns underlag för att effektivisera och förbättra även interna möten. Ett arbete som kontinuerligt fortsätter.

Välkommen till Stockholm!
Stockholm är en stad helt i en klass för sig, både i egenskap av Sveriges huvudstad, men även internationellt är Stockholm känt för sin vackra arkitektur, rena luft och smidiga infrastruktur. I Stockholms innerstad har du nära till alla bekvämligheter och ett fantastiskt utbud av sevärdheter, shopping och rekreationsmöjligheter.

Centrala Stockholm är självskrivet även när det är dags för konferens och kickoff med din arbetsgrupp. Utbudet konferenslokaler inklusive övernattningsmöjligheter är enormt, och efter en inspirerande dag har du Stockholms pulserande nattliv alldeles runt knuten! Att ta sig fram i Stockholm är både smidigt och en vacker upplevelse i sig! Genom taxins fönster har du en förstklassig vy över Stockholms alla vackra gator och pittoreska kvarter.

Blir du också alltid lite förvirrad av alla riktmärkens och väderstrecks olika namn och vilka stadsdelar de egentligen syftar på? Lugn, här är en guide som hjälper dig en bit på vägen.

Stockholms Innerstad
¥ Norr = Vasastan
¥ Väst = Kungsholmen
¥ Öst = Östermalm
¥ Syd = Södermalm

Stockholms Närförorter
¥ Norr = Solna/Sundbyberg
¥ Väst = Bromma
¥ Öst = Nacka
¥ Syd = Enskede/Liljeholmen

Storstockholm
¥ Norr = Sollentuna/Järfälla
¥ Väst = Bromma/Hässelby/Vällingby
¥ Öst = Nacka/Saltsjöbaden
¥ Syd = Huddinge/Haninge

Taxibolag inför konferensmöte i Stockholm

Någonting som visar på innerstans volym är avstånden. Att förflytta sig från en stadsdel till nästa, förutsätter gott om tid och kondition om det sker till fots. Tunnelbanan sträcker sig över hela innerstan men förutsätter också ett mått lokalkännedom varför kortvariga gäster ofta väljer taxi som fortskaffningsmedel i Stockholm. Det finns ett brett utbud taxibolag att välja bland och ofta kan man hitta en favorit. Vissa av dessa erbjuder lojalitetsprogram och företagskort med fakturering för att underlätta färden. Här väljer vi ut några av de mer namnkunniga taxibolag som verkar i stan.

Taxi Stockholm

Väljer du att ta dig fram med Stockholms största taxibolag, Taxi Stockholm, kan du välja mellan fem olika bokningssätt. Antingen bokar du via ett klassiskt telefonsamtal till 08-150000, eller genom att helt enkelt vinka till dig en bil från gatan. Ibland är det kanske inte läge att sitta i telefon, och då går det även bra att boka en bil via webben. Över webben kan du också skapa dig en favoritlista av adresser du vet att du kommer vilja resa ifrån kontinuerligt. Om du bokar via Taxi Stockholms app kan du välja både bilstorlek, fast pris, och dessutom betala med kort i förväg. Man kan också registrera sitt företag i appen och kan hoppa över betalningsmomentet i bilen. På Taxi Stockholms webbplats kan du också smidigt kolla vad ett fast pris blir för just din resa, och sedan förboka detta.

Taxi kurir

Taxi kurir är Stockholms näst största Taxibolag. Du känner igen dem på de stilrena svarta bilarna med blå logga. Taxi Kurir är kända för att vara prisvärda, punktliga och lättillgängliga. Taxi Kurir är ett klart prisvärt alternativ om du kommer att åka mycket taxi i Stockholm på dagtid. Om du bokar din resa via webben får du ett fast pris som alltid beräknas på den kortaste sträckan, möjlighet att betala direkt genom appen, via faktura eller via ett resekonto. Snabbt och smidigt är deras ambition på Taxi Kurir. När du nått ditt resmål kan du smidigt hoppa ur bilen och betala efteråt genom appen. Bokar du via Taxi Kurirs app du får även företräde vid eventuell köbildning.

Sverigetaxi

Sverigetaxi har nyligen utökat sin taxifamilj med Taxi 020, vilka nu alltså ingår som en del i Sverigetaxis koncern. Sverigetaxi hör till de större aktörerna. Deras nationella stall har över 2700 bilar i hela Sverige. Du kan välja att boka via webben, via appen eller via telefon. Väljer du att ringa och boka bil, har du möjlighet att ringa direkt till ett nationellt- eller lokalt nummer och på så vis snabbare komma i kontakt med en bil just där du befinner dig. Sverigetaxi har även ett samarbete med Flygtaxi och Tågtaxi, vilket kan underlätta logistiken vid resa. Betalar gör du med kort, konto eller faktura, vilket är en smidig lösning när du reser med ditt företag!

Taxi 020

Väljer du att åka med Taxi 020, som inom kort uppgår i Sverigetaxi-koncernen, Har du flera bokningsval. Du kan boka via ett direktformulär på deras webbplats, men också via Taxi 020s app. Bokningar via appen prioriteras alltid vid eventuell köbildning, och du får alltid fast pris på din resa, samt kan välja mellan flera olika betalsätt i förväg. Via deras webbplats kan du också tydligt se priset, beroende på hur många ni är som åker. Taxi 020 är ett väletablerat taxiföretag som finns i både Stockholm, Göteborg och Borås. Bilarna känner du igen på deras glatt gula färg med blå logga. De är också kända för sitt miljöarbete, är först ut med att använda Tesla bilar i sina körningar, och har som mål att vara helt fossilfria år 2025.

Topcab

Topcab är ett av de mindre taxiföretagen i Stockholm, men också ett av de mer personliga! Här kan du lita på att få personlig och trevlig service. Topcab fokuserar på personlighet, service och den senaste tekniken. Du kan förstås boka via webben, eller Topcabs app där du också kan följa bilens väg efter att du bokat, och på så vis få en ungefärlig indikation på när bilen kommer. Anmäler du sig som avtalskund får du också möjlighet att betala via faktura, vilket är smidigt när du reser med ditt företag. Självklart kan du också välja mellan fast eller rörligt pris, redan när du bokar din bil.

Metro Taxi Stockholm

Metro Taxi Stockholm är ett av Stockholms mindre taxibolag. De satsar här på att personligen känna alla sina chaufförer och ha tät kontakt inom företaget för att få en så samkörd organisation som möjligt. Metro Taxi erbjuder inte bara taxiresor utan även leveranser och bussresor med plats för upp till 20 personer, samt guidade turer! Boka taxi eller någon annan av deras andra transporttjänster gör du genom att antingen ringa eller boka via deras webbplats. Tillval som miljöbil, minibuss, och/eller fast pris är självklart även det möjligt att beställa. För att bli avtalskund, kontaktar du dem smidigast per telefon för ytterligare information om hur du skall gå till väga.

OneCab

OneCab är ett relativt nyetablerat taxiföretag som är på stadig uppgång! OneCab är ett oberoende taxibolag och satsar på att hålla nere priserna ordentligt, utan att tumma på kvaliteten för dig som kund. Bokar bil gör du genom att antingen ringa, boka över deras webbplats eller via deras app som självklart finns till både Iphone och Android-telefoner.
OneCab erbjuder även fasta priser till alla destinationer, och även möjligheter att bli avtalskund. Hör av dig till företaget via telefon för att få direktiv ang. avtalsupplägg för taxi. Som avtalskund får du även rabatterade priser, och kan sköta betalningen över webben för att minimera krånglet och administrationen. Hur känner du då igen en OneCab-bil? Jo, det gör du lätt på deras schack-rutiga revärer längs bilarnas långsidor. You can’t miss it!

Taxi 08

Taxi 08 är ett smidigt taxibolag för dig som främst vill åka till eller från Arlanda flygplats! Bokar bil gör du via telefon, webbplatsen eller via deras app. Du hittar utförliga instruktioner för hur appen fungerar på Taxi 08s webbplats. Du kan dessutom se hur mycket din resa kostar genom att fylla i adressuppgifterna till avreseplats och destination på deras webbplats. Taxi 08 erbjuder alltid fast pris, och har samma pris oavsett veckodag! Betalar gör du med kort, kontant eller både och. Efter genomförd bokning får du en sms-bekräftelse med chaufförens och bilens uppgifter, datum och exakt fast pris. Skulle du behöva avboka kan du antingen sms:a eller ringa upp din chaufför direkt, med hjälp av uppgifterna i bekräftelse-sms:et. Grymt bra taxibolag för dig med lite mindre arbetslag som planerar att ta flyget till huvudstaden!

Uber

Uber är det kanske mest banbrytande persontransport-företaget just nu! Det funkar som ett taxibolag på så sätt att du och dina arbetskamrater färdas från punkt A till punkt B i en bil med chaufför, men där slutar i princip likheterna med ett vanligt taxibolag. Uber har nämligen chaufförer som är ”vanliga människor” som ändå är på väg åt samma håll som just du! Alla Ubers chaufförer är registrerade via Ubers app, och inför varje bokning får du all nödvändig info om vem det är och vilken slags bil som kommer att plocka upp dig. Du kan välja mellan fyra olika prisklasser, där den dyraste kostar ungefär som ett konventionellt taxibolag, dvs priserna är betydligt lägre än hos vanliga taxibolag. All bokning, betalning och val av biltyp sker supersmidigt via Ubers app, där du också ser allt om föraren, bilen och vilken väg denne kommer att köra, samt priset. Reser du med flera som också har Uber-konto så kan ni smidigt splitta kostnaden i appen. Grymt och modernt alternativ för dig som tänker nytt.

Two Dices AB

Two Dices AB är ett lite mindre taxibolag i Stockholm. I det här fallet är deras mindre format enbart en fördel, då det är ett bolag som satsar på en familjär och trevlig framtoning! Företaget har tät kontakt med alla sina chaufförer för att kunna få en så personlig organisation som möjligt. De är även aktiva på sociala medier där de lägger upp sådant som kunder har glömt kvar i bilarna. Om du är i färd att boka bil kan du göra det genom app, webbplats eller telefon. Two Dices erbjuder även fast pris på alla sina resor. Någonting som blivit standard för de flesta större taxibolag. Eftersom det är ett relativt litet taxibolag är det mest fördelaktigt om du ämnar färdas och bo i de centrala delarna av Stockholm. Du känner igen bilarna på deras logga med färgglada tärningar!

Kollektivtrafik – SL

Känner du kanske inte alls för att åka taxi? Kanske vill du testa kollektivtrafiken? Stockholm är känt för att ha utpräglat högfungerande tunnelbanekommunikationer, där väntetiden ofta bara är ett par minuter. Rör det sig om ett fåtal resor är det allra enklaste att köpa Sms-biljetter via SLs app. Första gången du använder appen väljer du om du vill sköta dina betalningar via faktura eller bankkort. Du behöver bara lägga in uppgifterna en gång, dvs första gången du använder appen. Du kan enkelt räkna ut vilken eller vilka zoner du reser inom, och därmed också vad biljetten kommer att kosta. När du valt och beställt din biljett skickas den till appen, och du visar helt enkelt upp telefonen när du stiger på, eller för konduktören om sådan finns på fordonet. Det bästa är att du med sms-biljett kan resa med både tunnelbana, buss, lokalbana, pendeltåg, spårvagn och båt, och inom samtliga zoner! Självklart kan du även göra hur många byten du vill inom den timme/timmar biljetten gäller.

Är ni ett större företag som reser, och ämnar göra flera resor, så kan ni enkelt registrera er som företagskund på sl.se. Där kan du förhandsköpa de biljetter ni behöver, och också välja att betala med faktura. Har du frågor om biljetthanteringen eller vad som blir bäst för just er grupp, har SL självklart en kundservice som finns att nå via både telefon och mail.

Hotell i Stockholm

Väl på plats i Stockholm finns det gott om alternativ till er som är ute efter övernattningsmöjligheter och konferensmiljöer utöver det vanliga! Trots ett stort utbud kan det i perioder bli fullt på flertalet förhandsfavoriter och att vara i tid med sin bokning är viktigt. Inte minst om konferensvistelsen är under andra stora event. Viktigt att ha i beräkningarna är att alla hotell inte erbjuder konferensalternativ. Dessa mötesrum kan i så fall bokas till lokaler avsedda för möten. Naturligtvis förekommer också konferenshotell med stor vana av möten och sammankomster i företagsstil. Välj noga i utbudet för att hitta det som passar er bäst. Hotell finns över hela Stockholm och det står var och en fritt att söka efter alternativ i den stadsdel som attraherar mest. Här följer en serie hotell med bra rykte. Utöver dessa finns ytterligare stora antal hotell värda att besöka.

Grand Hotel Stockholm

Grand Hotell Stockholm är ett av de mest storslagna hotell- och konferensleverantörerna i Stockholm. Här finns i stort sett allt – eller vad sägs om konferensmöjligheter för upp till 800 personer, alla lokaler utrustade med både andlöst vacker atmosfär, all teknisk utrustning samt gott kaffe! Restaurangmenyn har många fantastiska alternativ, men naturligtvis kan personalen fixa fram en matig och god smörgås till dig och dina medarbetare, om ni har ett pressat schema.

I det lilla konferenspaketet för 4-12 personer ingår t.ex morgonkaffe, förmiddagsfika, lunch med flera smakrika alternativ att välja bland, samt eftermiddagsfika. Är ni färre än 4 personer? Eller har ni inte utrymme för att stanna en heldag? Inga problem, Grand Hotells personal skräddarsyr gärna ett konferenspaket som passar just er grupp! Önskar ni övernattning finns en hel del grandiosa rum att välja bland, alla med generöst tilltagen sällskapsyta, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse.

Grand Hotell Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8
Box 164 24
103 27 Stockholm
Tel: 08 – 679 35 00

Best Western Kom Hotel Stockholm

Ett prisvärt och uppskattat hotell mitt i Stockholm är Best Western Kom Hotel Stockholm. Här får du utmärkt standard och bor med bra läge mitt i centrala Stockholm. Hotellet har totalt 7 fräscha konferenslokaler med kapacitet för upp till 100 personer. Allt teknisk utrustning finns på plats och är färdiginstallerad, klar att användas. Det finns ett flertal olika konferenspaket att välja mellan, med eller utan övernattning. Varför inte infoga en energiboost i dagens pressade schema, och ta en paus med workout-tema? Man kan välja mellan cirkelträning, gruppträning med PT eller varför inte en guidad löprunda kring Stockholm? Best Western skräddarsyr gärna ett teambuildingkoncept, och även ett helt konferenspaket.

Best Western Kom Hotel Stockholm
Döbelnsgatan 17
111 40 Stockholm
Tel: 08-412 23 00

Nordic light hotel

På Nordic Light Hotel bokar du konferens bara ett par steg från Stockholms Central och alla önskvärda kommunikationer. Konferensen hålls i Light Meetings, en snygg mötesscen som är exklusiv för Nordic Light Hotel. Hela 15 konferenslokaler finns att välja bland, och kapaciteten sträcker sig upp till 150 personer. Nordic Light Hotel har dessutom en egen restaurang – The Crooked Leg – som självklart lagar alla måltider med både stark personlighet och fokus på trevligt umgänge.
All önskvärd teknik som projektor, wifi och dvd-spelare finns redo i konferenslokalerna. Denna är både toppmodern och användarvänlig, allt för att ert möte ska flyta så smidigt som möjligt. Lokalerna är dessutom både tillgänglighetsanpassade för dig med funktionsvariationer, samt även miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bor gör du i rum som alla – oavsett prisklass – har en mycket väl genomtänkt harmonisk design, och självklart tillgång till gratis wifi. Stor och ekologisk frukostbuffé serveras dagligen, och i restaurangen är du alltid välkommen att ta en drink eller varför inte uppleva kvällen – stämningen är fantastisk!

Nordic Light Hotel
Vasaplan 7
111 20 Stockholm
Tel: 08-50 56 32 00

Elite Hotel Marina Tower

Elite Hotel Marina Tower är beläget endast några minuter från centrum, i en historisk byggnad som från början utgjorde en kvarn! Läget är fantastisk alldeles invid vattnet, och med ett väl utbyggt spa! Konferenskapaciteten är på över 400 personer, så möjligheterna är allt annat än begränsade. Här håller du din konferens i en rogivande miljö trots att centrum ligger bara ett par minuter bort. En välrenommerad restaurang serverar lunch och middag med inspiration från Frankrike och Italien. Du har dessutom tillgång till Sturebadet Marina Tower Spa. Som ett av flera alternativ finns det möjlighet att boka ett konferenspaket där dagen inleds eller avslutas med ett besök på Sturebadet Marina Tower. Här får du tillgång till både gym, pool, jacuzzi, bastu, hamam (Turkiskt bad) med ångbastu. En plats att både hämta inspiration och bli bortskämd på – och varför skulle ni inte?

Elite Hotel Marina Tower
Saltsjöqvarns Kaj 25
131 71 Nacka
Tel: 08-555 702 00

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm är ett internationell metropol för event, övernattningar och konferenser. Clarion är beläget på Södermalm i Stockholms. Södermalm är känt för att ha ett fantastisk utbud av både restauranger, shopping, barer och även gallerier. Clarion har en bar och restaurang med syd- och centralamerikanskt tema, där du och dina kollegor både kan ta en snabb drink, eller varför inte en hel trerätters middag. Clarion har dessutom ett spa inspirerat av Ayurvedisk kunskapstradition. Här finns bastu, pool samt gym och yogaklasser, för dig som behöver en stunds avkoppling. Clarion har dessutom hela 17 konferenslokaler med plats för upp till 500 konferensdeltagare. Alla lokaler har projektor, whiteboard och gratis wifi för samtliga deltagare. För att hålla energin uppe finns ett dag-paket med mat och dryck för en heldag med konferens. Där ingår förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe, där lunchen serveras i Clarions matsal med utsikt över Globen och Södermalms vackraste kvarter. Här bor du och dina medarbetare med stil!

Clarion Hotel Stockholm
Vasaplan 7
11120 Stockholm
Tel: 08-505 630 00

Långholmen hotell och konferens

Bo historiskt mitt i stan! Långholmen hotell och konferens ligger på ön Långholmen vid södermalm i centrala Stockholm. Här bor du med Långholmens vackra natur runt omkring, och med tydlig historisk anknytning! Hotellet är ett gammalt fängelse som har byggts om till ett annorlunda och förstklassigt hotell! Hotellet har både wärdshus, café, shop och en mysig bar. För en dagkonferens ingår förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe med hembakat och fairtrade-märkt kaffe. Konferenslokalerna anpassas efter gruppens storlek, och teknisk support ingår alltid. Här konfererar du i en kreativ och genuin miljö! Långholmen för ett gediget miljöarbete bland annat genom klimatkompensation för uppvärmning, tjänsteresor och pappersförbrukning. Hela Långholmens verksamhet är faktiskt svanenmärkt! Här bor du och dina medarbetare i intressant miljö med gott samvete!

Långholmen Hotell & Restaurang AB
Långholmsmuren 20
117 33 Stockholm
Tel: 08-720 85 00

Zinkensdamm hotell och konferens!

Zinkensdamm konferens ligger i det vackra Tantolunden mitt på Södermalm i centrala Stockholm. Naturnära men ändå mitt i stan! Konferenslokalerna kan ta upp till 80 personer och har all teknisk utrustning som projektor, gratis wifi eller trådbundet internet. Lunch och/eller middag dukas upp efter önskemål och väljs som tillval.
Zinkensdamm hotell och konferens har både hotellrum och vandrarhems-rum i olika storlekar och prisklasser. Naturligtvis är byggnaden bemannad dygnet runt, och flygbussar och andra kommunikationer ligger alldeles i närheten. Alla hotellrum har egna badrum och tv med fria kabelkanaler.

Zinkensdamm hotell och konferens
Zinkens väg 20
117 41 Stockholm
Tel: 08-616 81 10

Hotell Diplomat

För dig som vill bo riktigt centralt! Hotell Diplomat vid Nybroviken på exklusiva Östermalm i centrala Stockholm. Hotellbyggnaden är i Art Nouveu-stil eller Jugend som det också kallas, och härstammar från slutet av 1800-talet. Från början var det byggt som ett residenspalats men byggdes på 60-talet om till hotell. Hotellets originalinteriör i Art Nouveu-stil har bevarats, och korridorerna dignar av klassisk svensk konst kombinerat med stilren nutida design.

Hotell Diplomat har flera gånger blivit utsett till Årets Affärshotell, och deras stora klassiskt vackra konferenslokaler bidrar verkligen till att din konferens har alla möjligheter att bli riktigt kreativ och utvecklande! Både stora och små sällskap är välkomna, och Hotel Diplomat skräddarsyr konferenserna med tillhörande förfriskningar efter just dina önskemål. Här finns även möjligheter att njuta av en drink i den mysiga cocktailbaren i vacker retrostil. Här bor och konfererar du med klassisk glans!

Hotell Diplomat
Strandvägen 7C
11456 Stockholm
Tel: 08-459 68 00

Radisson Blue Royal Viking Hotell

Radisson Blue Royal Viking hotell, har ett unikt läge mitt i centrum av Stockholm. Här har du nära till precis allt! Dess fantastiska läge gör det till en mycket populär mötesplats för både stora och små sällskap. Hotellet har hela 13 mötesrum med en kapacitet för upp till 150 personer. Här kan man arrangera konferens alla dagar i veckan och även på kvällstid. Byggnaden och konferenslokalerna är präglade av den senaste tekniken, stilren design med mycket ljus och luft, öppna ytor med stora anpassningsmöjligheter för just den typ av konferens du är ute efter. Alla konferensrum är utrustade med projektor, wifi, dvd whiteboard m.m. Radisson Blue Royal Viking Hotell har så mycket som 459 hotellrum i olika storlekar att erbjuda, alla i modern eller klassisk internationell design. Roomservice är tillgänglig dygnet runt, och som gäst har du alltid fri tillgång till SATS Träningscenter och även hotellets inomhuspool. Här bor du modernt och stilrent, precis där det händer!

Radisson Blue Royal Viking Hotell
Vasagatan 1
Box 234
101 24 Stockholm
Tel: 08-50 65 40 00

Djurönäset Hotell och Konferens

Här bor du 35 minuters bilresa utanför centrala Stockholm, i en vacker och inspirerande skärgårdsmiljö! Djurönäset Hotell och Konferens har lokaler som kan ta emot upp till 400 personer, och alla mötesrum är självklart utrustade med projektor och internetuppkoppling. Alla konferenslokaler anpassas efter just ditt teams behov, och alla måltider är lagade av närodlade och ekologiska råvaror. Du kan välja mellan tre olika varianter av dagkonferens-paket: Premium, Standard eller Budget. Oavsett vilket paket du väljer ingår alltid tillgång till hotellets bastupark, perfekt att koppla av i efter en lång dag fylld av inspiration! Hotellrummen erbjuder en tyst och bekväm miljö med storslagen natur som utsikt från de höga fönstren. En genuin plats att låta kreativiteten flöda på!

Djurönäset Hotell och Konferens
Seregårdsvägen 1
139 73 Djurhamn
Tel: 08-571 490 00

Vår Gård Saltsjöbaden

Vår Gård i Saltsjöbaden har både övernattning, konferens och har under flera år i rad blivit utsett till Årets Mötesplats av organisationen Svenska Möten. Här bor du nära både öppet vatten och vacker natur. Med ekbackar, ståtliga tallar och hög frisk luft att hämta kraft i utomhus, och ljusa luftiga lokaler med en stor samling konst av några av Sveriges främsta konstnärer inomhus, är det här verkligen ett ställe där du kan låta inspirationen för ditt arbetslag spira!
I konferenslokalerna har man satsat på mycket öppet utrymme, ljus och luft. Detta för att skapa en inbjudande atmosfär till effektivitet men också öppna samtal, kreativitet och oanade öppningar. Konferenslokalerna kan ta emot upp till 280 personer, och både större och mindre sällskap är naturligtvis välkomna. All modern utrustning finns på plats i lokalerna, från gratis wifi till video.

Vår Gård Saltsjöbaden AB
Ringvägen 6
133 80 Saltsjöbaden
Tel: 08-748 77 00

Scandic Konferens event och möten

Väljer du att hålla din konferens på Scandic Konferens event och möten, väljer du också en av Sveriges största konferens- och mötesleverantörer! Scandic finns i hela Norden, och här kan du anordna både konferens, kickoff och andra mindre typer av möten eller mingel. Välj mellan att förlägga din konferens till Stockholms centrala innerstad med citypulsen alldeles runt hörnet, i en mer lugn utkant av staden, eller också alldeles intill Arlanda, för största möjliga flexibilitet. I ett konferenspaket ingår förstås både mat och dryck under dagen, och övernattning på hotellet finns förstås som ett tillval. Kanske känner ni för att slå till på en inspirerande dag mitt på Vasagatan, granne med Stockholms central för största möjliga flexibilitet? Eller varför inte hålla till bara 15 min från Arlanda i en lokal som bland annat kan ta emot upp till 1800 personer? Kanske är ni ett mindre sällskap – perfekt för att fylla Lilla eller Stora Valvet i historiska Gamla Stans konferenslokaler?

Tel 08-517 517 00
Mail meeting.group.se@scandichotels.se

Hotell Kung Carl

Mitt på centrala Östermalm ligger hotellet med ståtliga mötesmiljöer. Som gäst har du stads- och restauranglivet alldeles utanför den pampiga porten!
Hotell Kung Carls konferenslokaler kan ta emot upp till 100 personer, och både större och mindre sällskap är välkomna för dagkonferens eller konferenser med övernattning.
De ljusa konferenslokalerna är i vackert välbevarad sekelskiftesstil, och här blir din konferens något alldeles extra! Alla tekniska förutsättningar som projektor, dvd, whiteboard och blädderblock ingår förstås, och i pauserna finns en trivsam lounge att sträcka ut benen i. Självklart finns alltid kunnig och hjälpsam personal på plats och lyssnar gärna på just era önskemål om hur ni vill ha just er konferens. Önskar ert sällskap övernattning så bor ni på bästa platsen i Stockholm, i anrik miljö men med det toppmoderna citylivet alldeles utanför fönstren! Stor frukostbuffé, gratis wifi och tillgång gymet ingår alltid.

Hotell Kung Carl
Birger Jarlsgatan 21
111 45 Stockholm
Tel 08-463 50 00

Skåvsjöholm Konferens och Möten

Här slutar inte servicen vid konferenslokalens eller hotellrummets dörr, nej här finns kunnig och serviceminded personal som tar hand om och skräddarsyr upplägget för just er, så att ni som arbetslag kan koncentrera er på det viktigaste för just er: att mötas!
I pausernas promenader kommer ni uppleva både strand, hav och skog med den där friska luften som bara finns just där hav möter land.
I konferenslokalerna ingår så klart all teknisk utrustning.
Övernattar gör ditt arbetslag i rum där trivsamhet och estetisk komfort verkligen har fått ta plats! Vacker och praktisk design fyller varje rum: här sover du gott! Dessutom erbjuder Skavsjöholm Konferens och Möten mötesformen Kick-On! Detta innebär att personalen inte bara hjälper dig att arrangera konferensen, utan de håller också i den! Målet är att genom kreativa diskussioner och övningar jobba ihop er i arbetslaget mot ett eller flera satta mål eller frågor som är viktiga för just er grupp. Detta är ett mycket uppskattat arbetssätt, och möjliggör för alla mötesdeltagare att vara med som just deltagare!

Skåvsjöholm Konferens och Möten
Skåvsjöholmsvägen 80
184 94 Åkersberga
Tel 08-540 267 00

Körunda Konferens och hotell

Detta är en plats med historia, som gjord för möten för dagens moderna människor! Körundas lokaler ligger mitt bland fantastisk natur, och här har ni möjlighet att verkligen råda över er egen tid. Både stora och små sällskap är förstås välkomna. Det lilla konferenspaketet är enbart litet i den bemärkelsen att det inte ingår någon typ av teambuilding-aktivitet, utan här läggs allt fokus på kärnfrågan och att utvecklas inom just det ni är bäst på. Ingår gör även ankomstfika, lunchbuffé, eftermiddagsfika, 3-rätters middag och även entré till relaxavdelningen med både bubbelpool, lounge och bastu! Övernattning och enkel- eller dubbelrum ingår också. Visst låter det som en helt ok deal? Vill du ändå lägga till något extra, eller ändra något för just ditt sällskap, så går detta självklart att ordna. Körundas personal skräddarsyr gärna ett konferenspaket som passar just er och era behov och föreställningar!

Körunda Konferens och hotell
Körunda
148 91 Ösmo
Tel 08-520 390 30

Välkommen åter!

Stockholm är värd för tusentals besökare, hotellgäster, mötesdeltagare och aktiviteter årligen. Vi hoppas att denna artikel har kunnat bidra till en smidig och översiktlig introduktion till huvudstaden. Att hitta sina guldkorn i stadsvimlet kräver uppmärksamhet och stor hängivenhet. Denna enkla guide är inte till för att redogöra för alla de bästa och mest intressanta vattenhålen. Tvärtom utgör den bara i snabba drag för kommunikationer och husrum. Välkommen att upptäcka vår stad!

Stort lycka till med konferensen i Stockholm!