Strömstad är Sveriges västligaste stad där den ligger precis vid Skagerack, på gränsen till Norge i norra Bohuslän. Tack vare Strömstads fornlämningar från äldre stenåldern vet man att det funnits människor här sen runt 4000 f. Kr. Fiskenäringen har alltid spelat stor roll i Strömstad, liksom konservindustrin under 1900-talet. Nu för tiden är även turismen en viktig del genom att hundratusentals människor vallfärdar hit varje sommar. Norrmännen står för 85 % av den här strömmen eftersom de enkelt kan komma med båt.

Företag intresserade av konferens i Strömstad kan också komma med båt, eller så flyger de till Göteborg, eller tar tåget. Oavsett vilket så väntar en proffsig konferens med god mat och inspirerande natur på dem.

Golf Strömstad

Golfbanor i Strömstad

Alla som är golfintresserade kan glädja sig åt att Strömstad har sin egen golfklubb – som passande nog heter just Strömstad Golfklubb. Klubben bildades redan 1967 och den svenske golfgurun och banarkitekten Nils Sköld ritade banan. 1985 utökades antalet hål och man var då uppe i 18 stycken. Senare har banan utökats med tre träningshål också.
Här kan både nybörjare och mer rutinerade golfspelarare gå en spännande runda med flera utmaningar och fina hål. Många av hålen befinner sig dessutom mellan branta klippformationer, vilket ger fantastisk utsikt och imponerande vyer.
I anslutning till golfbanan finns ett modernt och fräscht klubbhus med omklädningsrum, och till och med en golfshop där märkesgrejer i form av skor, kläder, bagar och andra tillbehör finns till försäljning. Dessutom kan man hyra en golfbil om man föredrar att ta sig runt på det sättet, låta ett proffs ge en lektioner eller ta en kaffe eller en dagens rätt i den läckra restaurangen.

Romantisk weekend i Strömstad

Om du kommer till Strömstad med din partner för några dagars romantik och mys bara ni två, kommer du inte att bli besviken.
Det är till exempel väldigt populärt att gå på tur, som norrmännen säger, i det här området. Ni kan vandra på Bohusleden eller uppleva någon av de många skärgårdsöarna till fots. Det omväxlande kustlandskapet fascinerar med sin blandning av skärgårds-, skogs- och kulturlandskap. Det går också att boka till en guide som pratar längs vägen.
De som inte vill använda apostlahästarna så mycket, kan istället stanna kvar i centrala Strömstad och kanske strosa genom Bukten, stadens äldsta bevarade kvarter, där pittoreska små radhus och kullersten blandas med mysiga affärer och delikata caféer som serverar kaffe med något sött till. Området anlades för över 100 år sen och sägen säger att det var kvinnorna i husen vid gatan som släpade dit alla kullerstenar, en i taget.

SPA och hälsa i Strömstad

Alla nutidsmänniskor känner garanterat av vardagens stress med jämna mellanrum, oavsett vad man jobbar med. Det är därför viktigt att kunna stoppa ekorrhjulet och ta en paus ibland, till exempel på Hotell Strömstad Spa. Tio meter från vattenbrynet ligger det nyrenoverade hotellet med restaurang och modernt spa. Man väljer själv om man vill satsa på att i lugn och ro utföra den sparitual som hotellet rekommenderar – en rutin som bland annat inkluderar aromaterapi, bastubad och vård av ansikte och kropp.
Alternativt så bokar man en eller flera behandlingar och låter någon av de erfarna terapeuterna massera genom ens trötta kropp eller lägga fuktgivande mask på ansiktet.

Hälsa Strömstad

Konferensbokning i Strömstad

För att boka en konferens för företagets eller föreningens räkning använder man sig lättast av internet. Man kan antingen ge sig ut och göra undersökningar själv på de olika anläggningarnas hemsidor, eller så anlitar man en samlingsplats för att göra jobbet och hitta rätt åt en. Ett exempel på en sådan är till exempel konferenspoolen.se. Då anger man exakt vad man letar efter och vilka krav man har, och siten kommer med förslag baserat på detta.
Man bokar sen direkt genom samma site, eller så tar man kontakt med stället och löser detaljerna och bokningen på den vägen.

Konferensanläggningar i Strömstad

I Strömstad och dess vackra omgivningar finns många bra alternativ för er som vill åka på konferens. Här följer några exempel:

Color Line
Torskholmen
452 31 STRÖMSTAD
0526-62000
www.colorline.se

I Strömstad finns möjligheten att ha en något annorlunda konferens på vattnet. Color Line heter båtföretaget som med stora passagerarfärjor trafikerar en rutt mellan Strömstad och Sandefjord i Norge. Båten blir ett åkande konferenscenter, där fina möteslokaler, mysiga hytter och läcker mat i de olika restaurangerna ingår. Även olika aktiviteter går att ordna.

Daftö Resort
Daftö Resort
452 97 STRÖMSTAD
0526-260 40
www.dafto.se

På Daftö Resort konfererar man med femstjärnig klass tack vare det underbara läget precis vid havet och samtidigt närhet till skogen och lugnet. I deras konferenspaket ingår bland annat boende i egen stuga, konferenslokalen, helpension plus för- och eftermiddagsfika med kaffe och frukt för att hålla humöret uppe. Aktiviteter som räktrålning och båtturer i skärgården går också att fixa.

Källvikens Kursgård, Föreningen
Caprivägen 61
452 90 STRÖMSTAD
0705-933704
www.kallviken.se

På Källvikens kursgård precis vid havet i Strömstad kan grupper på upp till 120 deltagare mötas i en inspirerande miljö. Här finns flera olika boendeformer, olika konferenslokaler och olika matpaket från husman till lyx, allt för att er grupp ska kunna skräddarsy exakt den sammankomsten ni är ute efter. Man har till och med möjlighet att hålla mötet utomhus!

Laholmen Hotell
Laholmen
452 30 STRÖMSTAD
0526-197 00
www.laholmen.se

På lugna Laholmen Hotell träffas ni konferensdeltagare med fördel på någon av uteplatserna och balkongerna som hör till möteslokalerna. Då kan ni njuta av riktigt nära havsläge och frisk luft, samtidigt som ni diskuterar företagets stora frågor. I konferenspaketet från Laholmen ingår allt från boende och lokal till massor av mat och dessertbord.

Restaurang Skagerack
Strandpromenaden
452 30 STRÖMSTAD
0526-103 36
www.skagerack.nu

För företaget som inte nödvändigtvis vill ordna konferens med övernattning, eller övernattar på annat håll, är Restaurang Skagerack på Strandpromenaden en bra lösning. De kan hjälpa till att fixa möten för upp till 250 personer, i olika delar av huset med olika mängd teknisk utrustning, beroende på vad ni behöver. Maten kommer såklart från deras egen grymma restaurang och har ni tur så får ni lyssna till autentisk live-musik efter maten.