Tanumshede är centralort i kommunen Tanum och ligger i Bohuslän, precis vid havet på Sveriges västkust. Här finns det möjlighet att känna historiens vingslag vid flera av de platser där man kan se hällristningar från bronsåldern. Här finns också flera byggnadsminneförklarade byggnader, stora arbetsgivare som fönstertillverkare och fotolaboratorium och ungefär 1700 glada invånare.

Dessutom finns det gott om plats och möjligheter för konferenssugna föreningar och företag som letar efter en inspirerande plats att mötas på.

Golfbanor i Tanumshede

En tur till Tanumshede, vare sig det är tillsammans med kollegorna för en konferens, eller privat med någon man tycker om, kan verkligen löna sig för dem som är golfintresserade. Bara några kilometer utanför stadskärnan ligger nämligen fina Mjölkeröds Golfklubb och deras golfbana i fin kvalitet. Banan har 18 hål och sträcker sig fram genom det bohuslänska landskapet, utan att störa eller förstöra naturen. Den invigdes 1991 och karaktäriseras som en park- och skogsbana som passar både erfarna golfspelare och nybörjare som inte övat så länge.
Till golfklubben hör också en hel hög med inrättningar som ska göra din golfupplevelse komplett och underlätta för ditt golfspel. Efter hål 9 ute på banan hittar du till exempel Café 9, ett litet café där man kan vila benen och dricka något kallt.
Klubbhuset bjuder in till samkväm och i anslutning till det finns också golfkrogen som har öppet alla dagar i veckan och serverar allt från dagens rätt, med flera olika alternativ varje dag, till a la carte. De kan också ordna med catering om det skulle behövas till något event. Golfshoppen som också hör till Mjölkeröds GK uppdaterar både garderob och golfbag åt alla, oavsett plånbok eller önskemål.

Golf Tanumshede

Romantisk weekend i Tanumshede

Förälskade par som kommer till Tanumshede på romantisk weekend kan till exempel spendera några kulturella timmar på UNDERSLÖS Hällristningsmuseum. Det är en permanent utställning som ger en introduktion till forntidens symboler och tecken och vad de betyder.
Vill man sen använda sina nyvunna kunskaper på en riktig hällristning så finns det också flera sådana i Tanum kommun. I Tanumshede ligger Aspebergets Hällristningar som man tror härstammar från bronsåldern. Sammanlagt finns det här över 500 hällristningar och totalt visas 10 000-tals bilder. Aspeberget är handikappanpassat och lätt för stora och små att ta sig runt och upp på.

SPA och hälsa i Tanumshede

Du som kommer till Tanumshede för att varva ner och ta hand om dig själv, kan till exempel göra ett besök på Skönhetssalong Ludmila som ligger mitt i centrum. Den mysiga salongen drivs av Ludmila Satvaldieva som är dipl. Spa- och hudvårdsterapeut. Hon erbjuder flera olika ansiktsbehandlingar, några av dem speciellt inriktade på tonåringar med problemhud. Dessutom kan även kroppen få sig en omgång då hon också masserar och knådar bort smärtor.

Hotell Tanumshede

Konferensbokning i Tanumshede

De som är intresserade av att åka på konferens i Tanumshede eller någon av de mindre orterna runt omkring, gör rätt i att först av allt använda sig av internet för att ta reda på vilken av alla anläggningarna som passar er grupp bäst. För att göra själva bokningen kan ni antingen skicka ett mail direkt till rätt plats, eller så ringer ni för att direkt kunna diskutera detaljer som övernattningsmöjligheter, priser, matalternativ och så vidare. Sen är det bara att skapa en powerpointpresentation och dra på konferens!

Konferensanläggningar i Tanumshede

I det havsnära området runt och i Tanumshede finns många fina möjligheter för företag eller föreningar, som behöver åka på konferens och fatta bra beslut om allt mellan himmel och jord. Här är några exempel på lokaler som kan ta emot både stora och små grupper:

Grebbestadfjorden Turist- & konferensanläggning
Rörviksvägen 6053
457 95 GREBBESTAD
0525-61211
www.grebbestadfjorden.com

Personal, kollegor och vänner kan komma och ha ordnat konferens i den härliga bohuslänska naturen nära havet på Grebbestadfjordens konferensanläggning. Här finns plats för upp till 50 personer i moderna lokaler med all tänkbar utrustning som whiteboard, projektor, trådlöst internet och TV. Dessutom finns det en restaurang som är expert på alla sorters skaldjur, och en personal som gör sitt yttersta för att hitta på roliga aktiviter till er, som vill koppla av efter avslutat möte och bara göra något kul.

Grebys Hotell & Restaurang
Strandvägen 1
457 72 GREBBESTAD
0525-14000
www.grebys.se

Snygga, nyöppnade Grebys utanför Tanumshede är det perfekta stället för er som vill lägga krut på att hitta ett coolt ställe, där ni kan hänga en helg och diskutera budgetar och samtidigt umgås som vänner. Här finns 27 lyxiga bäddar i olika rumskonstellationer och en matsal och bar som lagar förstklassig mat. Personalen skräddarsyr sina deals efter era önskemål, men alla är garanterade produktiva möten med smarrig mat och underbar havsutsikt.

Hamburgö Gamla Skola AB
Rödsvägen 2
457 46 HAMBURGSUND
0733-446061
www.hamburgogamlaskola.se

En bit utanför Tanumshede ligger den gamla ö-skolan och numera Hamburgö Gamla Skolas vandrarhem. Här ordnas konferenser för mindre grupper i en gemytlig, avslappnad miljö där man verkligen har chansen att lära känna sina kollegor och umgås som vänner. Maten är hemlagad och varje konferens helt unik. Personalen gör sitt bästa för att fixa det just ni behöver för att ha en lyckad träff.

Hotel Tanums Gestgifveri
Apoteksvägen 7
457 32 TANUMSHEDE
0525-290 10
www.hoteltanum.se

På Apoteksvägen mitt i Tanumshede ligger härliga Tanums Gestgifveri där föreningar och företag kan känna effektivitetens vindar blåsa. Här har man tagit emot gäster sen 1600-talet och fortfarande finns passionen och kvaliteten kvar, i allt från lokalernas utrustning och rummens sängar och bekvämligheter, till maten och alla aktiviteter som personalen och er alladeles egna konferensvärd kan hjälpa till att ordna fram.

TanumStrand
Tanumstrand
457 95 GREBBESTAD
0525-190 00
www.tanumstrand.se

TanumStrand har hela paket för den stora, eller den lilla, gruppen som kommer med krav på konferensen. Här ger läget precis vid havets rand inspiration och produktivitet till er som önskar få ut så mycket som möjligt av ert möte. Lokalerna kan ta emot allt från 800 personer i sittande sällskap till 8 personer i ett intimt grupprum. Modern teknik och läcker mat hjälper till att fullända konferensen på TanumStrand.