Området kring trestad bjuder på flera konferensorienterade orter. I Peter LeMarcs hemstad Trollhättan på den svenska västkusten, norr om Göteborg, kan alla känna sig som hemma. Staden nämns för första gången historiskt i Erik av Pommerns skattebok 1413 och har alltid haft stor strategisk betydelse på grund av sitt läge mellan Västergötland och Norge. Än idag kan man se spår av så kallad dragrännor utanför staden, där båtar drogs förbi Trollhättefallen.
På senare tid har Trollhättan även gjort sig känt för sin filmindustri, vilket gett staden det skämtsamma smeknamnet ”Trollywood”. Nu för tiden spelas faktiskt ungefär hälften av alla svenska filmer in i just Trollhättan. Här har bland annat Fucking Åmål, Dogville, Tillsammans och den Oscarnominerade Dancer in the Dark spelats in.

Oavsett om du och dina kollegor är sugna på att ta en tur i Lars von Triers fotspår i Trollywood, eller bara hålla en vanlig konferens på ett mysigt ställe, där maten, personalen och stämningen stämmer in på just era önskemål, så är Trollhättan ”the place to be”. Här samsas vacker natur precis bredvid Göta Kanal, med trevliga människor och massor av saker att göra.

Konferens Trollhättan - Mötesbranschen

Golfkonferens i Trollhättan

Om du och dina kollegor är sugna på att ta en paus från konferenslokalen och komma ut i friska luften, kan kanske en runda golf locka?
Koberg Golfklubb, cirka 20 kilometer utanför Trollhättan, är en vacker golfanläggning mitt i naturen, precis vid Vanderydsvattnets strand. Många anser att just den här banan är en av de finaste i Sverige. Man ser sjön från alla hålen och från några av dem kan man även se Koberg Slott, som gett banan dess namn. Förutom fem olika banlängder, en restaurang och en golfshop, finns det även uppställningsplats för husvagn och husbil samt stugor att hyra.
Ett annat alternativ är Onsjö Golfbana som ligger mellan Trollhättan och Vänersborg. Där finns både 18-hålsbana och en pay & play-bana med 9 hål. Precis bredvid Göta älv kan ni gå en runda på den kombinerade skogs- och parkbanan, njuta av den vackra naturen och sen kanske ta en fika eller lunch i den populära restaurangen.

Romantisk weekend i Trollhättan

Romantisk Weekend i TrollhättanOm du kommer till Trollhättan med din älskade, kanske för att få en mysig helg på tumanhand, borta från vardag med smutsiga handfat och oändliga middagsrace, så lär du inte bli besviken. Här kan ni njuta av allt från avkopplande långa frukostar på fina hotell till spännande forspaddlingar i älven och trevliga shoppingrundor i stan.
Kajakguiderna är ett litet företag som specialiserat sig på att ta med turister och ortsbor på spännande turer på vattnet. Här kan ni ta en grundkurs, om det skulle behövas, eller ge er ut tillsammans med en guide på en lite annorlunda sighseeing-tour genom Västergötlands härliga natur.
Om ni istället är sugna på lite shopping, finns det även här stora möjligheter att sätta sprätt på reskassan. Ni kan antingen ta bilen och köra runt mellan de små gårdsbutikerna som säljer egenproducerade varor, både ätbart och bärbart. Här rekommenderas till exempel Engelbrekt Gård och Fristorps Gård. Eller så stannar ni i stan, utforskar det stora utbudet av secondhand-shoppar som finns, eller njuter av det senaste modet och italienskt kaffe i Trollhättans centrum, där både kedjorna och små, ovanligare butiker finns representerade.

SPA och hälsa i Trollhättan

När ryggen värkar för att konferenslokalens stolar etsat sig fast mellan kotorna, kan det vara skönt att byta ut en timme möte mot en timme massage. På Thermal Classic Spa i Trollhättan kan du få just en sådan, antingen en klassisk oljemassage eller varför inte prova på något annorlunda som en chokladmassage. På den anläggningen kan du också njuta av medicinsk hudvård, spa-bad, anti-age behandlingar och mycket mer.
I Arena Älvhögsborg finns massor av pooler, simbassänger och bubbelbad både för dig som vill motionssimma, koppla av och ha skoj. Du kan hoppa från torn och svikter eller ta en tur på klätterväggen som finns. I relaxavdelningens ångbastu försvinner jobbstressen på nolltid, och om du dessutom kombinerar den med en massage eller annan behandling, känner du dig garanterat som en ny människa efteråt.

Konferensbokning i Trollhättan

Om du har fastnat för Trollhättan som den ultimata platsen för er konferens, kan du börja med att undersöka via internet eller en mängd telefonsamtal just vilken anläggning, restaurang eller hotell som passar ert planerade möte bäst. När du har slagit fast vart ni skulle vilja ta vägen, är det lättast att maila stället direkt eller ringa dem om du föredrar det.

Konferensanläggningar i Trollhättan

Trollhättans kommun erbjuder flera olika konferensanläggningar och hotell, där både det stora och det lilla mötet kan äga rum. Här följer ett urval.

Albert Kök Hotell & Konferens
Strömsberg
461 57 TROLLHÄTTA
N
Tel: 0520-12990

www.alberthotell.com

På Albert Hotell har du fördelen att ha allt under ett tak: moderna konferenslokaler, spännande mat och bekväm övernattning bara en timme från Göteborg. Personalen sätter gästen i fokus och skräddarsyr konferenser för just din grupp.

Folkets Hus Kulturhuset
Kungsgatan 25
461 30 Trollhättan
Tel: 0520422500
www.trollhattan.fh.se

Folkets hus i Trollhättan är möjligheternas hus. Här kan företaget hyra antingen en hel teater eller bara ett mötesrum, beroende på hur många ni är. Stället erbjuder samtidigt massor av annorlunda aktiviteter för den där tiden när hjärnan har slutat fungera efter en dags konfererande.

Kanalrestaurangen
Strandgatan 18-20
461 30 TROLLHÄTTAN
Tel: 0520-145 70

www.kanalrestaurangen.se

I en unik K-märkt sekelskiftsfastighet finns Kanalrestaurangen som förutom fantastisk mat, även arrangerar stora och små konferenser. Ni kan antingen välja mellan färdiga paket, eller sätta ihop något som passar er bäst.

Scandic Swania Trollhättan
Storgatan 47-49
461 26 TROLLHÄTTAN
Tel: 0520 89 000

www.scandichotels.se

Mitt i centrala Trollhättan ligger ett av den stora hotellkedjan Scandics hotell, Swania. I deras tio olika konferenslokaler kan upp till 400 personer konferera och mötas samtidigt. Här kan man utnyttja den smidiga fördelen att ha boende, möteslokal och mat i samma byggnad.

Älvhögsborg
Kanaltorget
461 31 TROLLHÄTTAN
Tel: 0705536076

www.alvhogsborg.se

Bredvid Trollhätte Kanal ligger Arena Älvhögsborg, där du kan ordna konferens med friskvårdstema. I hus finns förutom gym, simhall och relaxavdelning, nämligen också en praktisk konferenslokal. Fika och lunch ingår i paketpriset, men mötet kan också anpassas för att passa er.