Uppland är ett landskap i nordöstra Svealand som sitter på en lång och rik historia, och har varit bosatt i drygt 8 000 år. Tack vare sina många slott och sin skiftande miljö, finns det många pärlor bland de uppländska konferensanläggningarna!

Konferensanläggningar i Uppland

Det är svårt att välja ut ett axplock av Upplands konferensanläggningar utan att exkludera förstklassiga sådan då det finns många att välja bland. Nedan följer dock en liten selektion.

Konferens Uppland - Mötesbranschen

Friiberghs Herrgård

På Friiberghs Herrgård i Örsundsbro finns 14 konferenslokaler med en maximal kapacitet på 100 respektive 90 personer i biosittning i de två största lokalerna. Anläggningen tillhandahåller all den moderna teknik som dagens konferensanläggningar förväntas tillgodose sina konferensgäster med. Bland herrgårdens gedigna utbud av aktiviteter i samband med konferenser finner du bland annat mångkamp, segwayåkning, frågesport med kulinariska inslag, vin-, champagne- eller whiskyprovning, flottbygge, kajakpaddling och matlagning. För att säkerställa är effektiva och ger resultat har Friiberghs herrgård tagit fram ett antal mötesmodeller, vilka har olika svårighetsgrader och lämpar sig för olika syften.

Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress konserthus står värd för diverse konserter, konferenser och andra evenemang. Anläggningen rymmer totalt 3 000 personer, varav den största möteslokalen rymmer över 1 100 konferensdeltagare. Restaurang- och konferensdelen är svanenmärkt, vilket är en garant för att man jobbar hållbart och uppfyller vissa krav när det gäller miljö, hälsa och kvalitet. Sedan ett par år tillbaka är man också KRAV-certifierade, vilket betyder att minst 25 procent av livsmedlen är kravgodkända ingredienser. Konserthuset ligger centralt i Uppsala och har således goda förbindelser och kommunikationer.

Krusenbergs Herrgård

Krusenbergs Herrgård är belägen knappt två mil söder om Uppsala och klassificerats av bokningsbolaget och medlemsorganisationen Svenska Möten, vilket innebär att herrgården anses erbjuda riktigt bra förutsättningar för professionella möten. Kursenbergs Herrgård har 11 sjönära möteslokaler och den största av dessa, Sjösalen, hyser upp till 90 personer i biosittning. På herrgården får du möjlighet att testa två av de mötesmodeller som Svenska Möten har tagit fram: walk and talk och powermöte. De aktiviteter som erbjuds på anläggningen inkluderar guidad historisk rundvandring, spa, golf, tennis, kanotpaddling eller roddbåt, mingel, matlagning och mycket mer!

Noors Slott

Noors Slott ligger i Knivsta, mellan två sjöar, och är en avskild, naturnära anläggning. Här kan du ostört föra effektiva professionella möten i någon av de tre lokalerna, där den största har plats för 60 deltagare i biosittning. Trots sitt avskilda läge har Noors Slott en närhet till såväl Arlanda och Stockholm som Uppsala, vilket gör att du inte behöver känna dig isolerad. Via slottsköket bjuds på mat och dryck och slottet har även 27 gästrum och en pub. Det koncept som genomsyrar verksamheten går ut på slottet trots sin närhet till flygplats och två av landets största städer erbjuder en ostörd konferensmiljö och utmärkt service.

Gimo Herrgård

Konferens Uppland - Gimo HerrgårdI Gimo, nordost om Uppsala, är en herrgård belägen med 12 mötesrum. Det största rummet hyser 110 personer i biosittning och det finns också hela spektrumet när det gäller storlekar på mötesrum, från denna större lokal ner till ett mötesrum som rymmer 12 personer i styrelsesittning. Gimo Herrgård har av Svenska Möten valts ut som partner, vilket dels garanterar en högkvalitativ konferensupplevelse och dels ger dig möjlighet att ta del av de fem mötesmodellerna: walk & talk, idéverkstad, strategi, navigator och uppkopplad. Alla dessa modeller har olika användningsområden och är utformade för att ge effektiva och resultatgivande möten. På herrgården finns även spa, restaurang och ett toppmodernt hotell. Bland det massiva utbudet av aktiviteter som erbjuds kan bland annat fallskärmshoppning, gourmetprovning, chokladtillverkning, skytte, femkamp och olika typer av fysiska aktiviteter nämnas.

Romantisk weekend i Uppland

Romantiska paket på Clarion Hotel Gillet

Vill du piffa till kärlekslivet med lite romantik? Året runt kan du på Clarion Hotel Gillet i Uppsala boka ett av tre romantikpaket, där alla paket innehåller övernattning, ett välkomstpaket som väntar på er på rummet samt en frukostbuffé av större modell. I det mellersta romantikpaketet ingår dessutom en halv flaska mousserande vin att dela med din käresta på rummet och en tvårättersmiddag i hotellets restaurang samt uppgraderat rum. Det större paketet innehåller en uppgradering av rummet från mellanpaketet och en hel flaska champagne på rummet.

Golf i Uppland

Golf och konferens på Wäsby Golf

Wäsby Golf i Upplands Väsby har sju mötesrum för grupper på upp till 30 personer och har förstås även en golfbana samt en golfbutik. Här kan du en knapp halvtimmes bilresa från Stockholm, och drygt en halvtimme från Uppsala, koppla av och svinga iväg efter att ha genomfört ett produktivt möte!