Vänersborg är attraktiv och hållbar i alla delar, det är kommunens vision och visst är staden en pärla där den ligger vid Vänerns strand i Västergötland. Den fina kanalen som går genom staden gör sitt till för att sprida mysig stämningen i denna svenska stad som med sina drygt 22 000 invånare har en självklar plats i Västra Götaland.

Historiskt sett har Vänersborg alltid varit viktig för sjöfartsindustrin. Staden ligger perfekt mellan hamnstaden Göteborg och Sveriges största sjö Vänern, och dessa två är ju förbundna med Göta älv som trafikerats tätt av både industri och passagerare.
Har du riktig tur kanske du springer på någon av de lokala förmågorna som också lyckats göra sig ett namn i resten av landet. Från Vänersborg kommer bland annat programledaren Birgitte Söndergaard, tv-personligheten Fredrik Wikingsson och sångerskan och Idol-vinnaren Agnes Carlsson.
Konferensalternativen är många i Vänersborg. Här finns ett stort utbud av hotell, pensionat och andra lokaler där du och dina kollegor kan diskutera budgetar, omstrukturering och framtida mål. Oavsett om ni är många eller få som ska iväg på seminarium, och oavsett om det är över dagen bara eller kanske en hel helg, så finns det garanterat något som passar er i Vänersborg. Något av det viktigaste för en lyckad konferens är att det praktiska flyter på. Tekniken ska fungera, maten bör vara god och komma i rättan tid och sen skadar det väl kanske inte om hotellsängarna är sköna också. Samtidigt måste alla känna sig delaktiga i möten och diskussioner så att mycket kan bli gjort på kort tid.
Och om ni skulle få tid över mellan mötena är utbudet av aktiviteter, både fysiska och kulturella, också rikt och omväxlande.

Konferens Vänersborg - Mötesbranschen

Golfbanor i Vänersborg

Området kring Vänern lämpar sig oerhört bra för golf och det återspeglas i det stora utbudet av riktigt bra golfbanor. De bästa är samlade under det gemensamma namnet ”Golfa runt Vänern” (www.golfaruntvanern.se).
Här finns bland annat Onsjö GK som är gemytlig golfklubb med bra service och en trevlig restaurang som även serverar dagens lunch. Här finns en välskött park- och skogsbana med 18 hål i ett landskap som inte är för kuperat. Du hittar både Pay & Play, korthålsbana och ett underbart läge precis bredvid Göta älv. Dessutom finns det golfskola med proffsiga instruktörer ifall du eller någon i konferensgänget skulle behöva lite tips eller lektioner.

Även Ekarnas GK som ligger några mil utanför Vänersborg är ett bra alternativ. Deras bana har 18 hål och är inte superlång, men ändå lite knepig och smal emellanåt. Greenerna är av hög kvalité och ån Nossan rinner genom klubben vilket ger en mysig känsla. Här kan du låna både en traditionell golfbil, men även en nymodig golfmoped, för att ta dig och klubborna runt banan. Du som är riktigt sugen på mycket golf kan dessutom övernatta på golfmotellet där det finns plats för 36 gäster. Då har du inte mer än 20 meter ut till första tee, närmre kommer du inte utan att sova på banan.
Om du önskar göra det enkelt för dig har några av hotellen i Vänersborg också golfpaket som du bokar där det mest ingår i ett paketpris. Till exempel erbjuder Quality Hotel Vänersborg en kombination av golfspel på någon av golfbanorna i trakten, god middag i deras restaurang och relax efteråt i både inomhuspool och bastu. Detta erbjudande kan naturligtvis även utnyttjas i samband med en konferens.
Romantisk weekend i Vänersborg

För en helg i kärlekens tecken i Vänersborg kan du antingen sätta ihop något fint själv, eller köra på ett färdigt paket från något av hotellen som satsar på förälskade par. Det beror också lite på vad du och din partner anser är romantiskt. Gillar ni att äta sjurätters och dricka vin i timmar vid dukat bord med levande ljus, eller sitter ni hellre i en kanot och paddlar er fram genom Västergötlands vackra natur?
Vänersborg kan ställa upp med alternativ i båda riktningarna. Till exempel kan ni boka bord på Restaurang Koppargrillen som ligger mitt i stan. De serverar allt från filé Mignon till riktigt bra hamburgare och har till och med levande musik på sommaren, jazzkvällar och andra artister. Särskilt kända är de för sin bearnaisesås och inget säger väl romantik som en riktigt bra bearnaise? Vill du hellre äta fisksås och grön curry kanske Phaya Thai är ett alternativ, där får du stans bästa thai-mat.

Kajakguiderna är rätt ställe för er som struntar i de levande ljusen och istället har lust att glida fram på Vänerns blanka vatten. Kajakguiderna ställer upp med bland annat grundkurser i kajakpaddling där ni får lära er allt från rätt paddeltag till hur man gör en så kallad eskimåsväng. Ni kan också boka in en guidad tur och ta er ut på vattnet tillsammans med en erfaren guide som visar sina smultronställen längs Bohuskusten. Du väljer själv om det blir en dagstur eller om hela helgen spenderas i kajaken. Det finns nämligen gott om mat- och övernattningsställen längs vägen.

SPA- och hälsomöjligheter i Vänersborg

Efter en lång dag instängd i konferenslokalen kan det vara skönt att hjälpa kropp och själ koppla bort både och hetsiga diskussioner med kollegorna. Kanske vill du köra ett träningspass på ett gym, få en massage eller varför inte testa något nytt och spännande som floating?
Många av hotellen har egna gym där som gäst tränar gratis under din vistelse. Skulle du bo på ett ställe som inte har några fitnessalternativ, så kan du alltid köra några pass på ett av Vänersborgs många gym. De flesta brukar erbjuda dagkort för dig som besökare.
Om du föredrar att ligga still och låta någon annan bearbeta dina muskler kan du ta en massage. Populära ställen i stan är bland annat Lisas Hudvård & Massage som förutom massage även erbjuder ekologisk hudvård. En professionell thai-massage får du hos Pawina Thai massage som för den 2500 år gamla massage-traditionen vidare.
På senare tid har floating blivit populärt för dig som vill slappna av på djupet. Hos Relaxx Floating i Vänersborg kan du boka tid med din egen tank. 45 minuter i det avslappnande saltvattnet motsvarar runt sex timmars sömn. Du är garanterad att känna dig som en ny människa efteråt.

Boka Konferens i Vänersborg

Boka konferens i Vänersborg

För att få hjälp med din konferensbokning i Vänersborg rekommenderas du att vända dig direkt till respektive anläggning. Efter att ha researchat på internet och kommit fram till vilket ställe som passar er planerade konferens bäst, kan du slå en signal eller maila den lyckliga vinnaren.
Eller så kan du kontakta Svenska Möten (www.svenskamoten.se), antingen via telefon, mail eller genom att fylla i ett onlineformulär. Detta alternativ passar dig som inte har så specifika krav bra. Här kan skicka ut en förfrågan till en större samling konferensanläggningar samtidigt och får sen reda på vilka som har tid och möjlighet att ta emot dig och din grupp. Därefter kan du göra ditt val baserat på pris, läge eller erbjudande.

Konferensanläggningar i Vänersborg
Staden Vänersborg och området kring Vänerns södra spets erbjuder en uppsjö olika konferensmöjligheter. Här kan alla typer av arrangemang hitta rätt.

Bergagården Spiskupan
Box 27
468 21 VARGÖN
Tel: 0521221245
www.spiskupan.se

Mitt i kungens jaktmarker ute i Hunneberg ligger Spiskupan som passar den lilla gruppen perfekt. Här kan ni hålla dagkonferens för upp till 30 personer. Priset inkluderar mat och hembakt fika och konferensrummen välutrustade med all modern teknik ni kan tänkas behöva.

Folkets Hus
Kungsgatan 15
462 33 Vänersborg
Tel: 0521575750
www.folketshusvanersborg.se

I en vacker miljö som gjord för att ta emot och inspirera människor kan ditt företag eller förening arrangera konferens för upp till hela 300 personer. Folkets hus erbjuder arbetsro, lugn och utmärkt service. Dessutom kan Vänersborgs Teater bokas till om det är en sådan typ av lokal ni söker.

Kanalvillan
Katrinedalsvägen 18
462 60 VÄNERSBORG
Tel: 053141116
www.kanalvillan.com

Kanalvillan passar er som inte bara vill sitta och stirra på en bildskärm i ett instängt konferensrum hela tiden. Här erbjuds istället en massa fritidsaktiviteter på sjön, allt från paddling till båtturer. Allt för att svetsa samman gruppen och ha roligt samtidigt som ni får mer energi och rosor på kinderna.

Hotell Hehrne
Dr Hehrnes väg 1
462 54 VÄRNERSBORG
Tel: 0521-699 65
www.hotellhehrne.se

Lite utanför Vänersborg ligger Hotell Hehrne där du kan njuta av både den vackra parken och Göta älv som flyter utanför. Den lugna miljön passar perfekt för både dagkonferenser och längre tillställningar. Dessutom erbjuder hotellet roliga aktiviteter som tillval, vad sägs om spökvandring, matlagningsskola eller vinprovning?

Quality Hotel Vänersborg
Nabbensbergsvägen 2
462 40 Vänersborg
Tel: 0521575720
www.choicehotels.se

Quality Hotel Vänersborg må tillhöra en stor hotellkedja, men känslan och servicen är fortfarande personlig. Man har kapacitet för upp till 470 deltagare med sina sju konferenslokaler i olika storlekar. Dessutom ingår smarrig mat, frukost, lunch och middag.

Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
468 30 VARGÖN
Tel: 0521-26 00 00
www.ronnum.se

Ronnums Herrgård ligger precis vid foten av Halleberg; de är mest kända för sin restaurangverksamhet men erbjuder också konferens och hotellvistelser. I parken finns promenadstråk och i resturangen stora fikabufféer som får den tröttaste konferensdeltagaren att vakna till liv.