Cirka 45 minuter söder om Göteborg, längs Hallands kustland, ligger Varberg, som gjort sig känt för sin anrika historia. På orten, som kanske främst associeras med Varbergs fästning och Bockstensmannen, är flera högintressanta konferensanläggningar belägna!

Konferensanläggningar i Varberg

Bland Varbergs mångfasetterade utbud av konferensanläggningar hittar du allt från lokaler vid havsmiljö till fästningens unika miljö, där du kan känna historiens vingslag. Nedan följer ett axplock av dessa. Du kan med fördel slå två flugor i en smäll och kombinera det professionella mötet med avkoppling i form av golf eller spa!

Konferens Varberg - Mötesbranschen

Varbergs Kusthotell

På Varbergs Kusthotell finns hela 14 konferenslokaler som hyser allt från mindre grupper om åtta personer eller fler, till ett konferenshus för större grupper på uppemot 220 personer. Lokalerna är modernt utrustade med den teknik som erfordras samt internetuppkoppling via trådlöst nätverk med mera. I denna havsnära miljö kan du ta en promenad på stranden eller nyttja de faciliteter som finns som exempelvis gym, utomhusgym, hotell samt restaurang.

Fästningens Vandrarhem

I en speciell miljö präglad av fästningens historia, kan du på Fästningens Vandrarhem sammanträda i anläggningens två konferenslokaler: Hus13 och Fängelset. Fängelset är, precis som det låter, ett gammalt fängelse som brukades mellan 1856 och 1931. Förutom att hålla möten i en fängslande miljö, kan du promenera runt fästningen, dinera i fästningens egna krog samt delta i diverse aktiviteter. Som namnet antyder är detta också ett vandrarhem och har alltså även sängplatser i bland annat det gamla fängelset.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Stadshotell har ett brett utbud av konferenslokaler fördelat på två våningar. Detta är en av Västsveriges allra modernaste konferensanläggningar, komplett med ett toppmodernt auditorium. Lokalerna rymmer allt från den lilla gruppen till 250 personer i Spegelsalen från slutet av 1800-talet.

Havanna Hotell

Konferens Varberg - Hotell HavannaOm du vill förlägga konferensen i en lite annorlunda miljö, kan Havanna Hotell med sina fem konferenslokaler vara ett bra alternativ. De olika Kuba-inspirerade rummen har plats för upp till 56 personer och de aktiviteter som erbjuds inkluderar cigarrökning, romprovning, salsa, segwayåkning samt bad och spa.

Boka konferens i Varberg

Konferens i Varberg kan du boka antingen via respektive anläggnings webbplats bokningsfunktion eller kontaktuppgifter, eller via bokningsbolag som Svenska Möten och Varberg Event.

Romantisk weekend i Varberg

När det är dags för en weekend i romantikens tecken, finns det i Varberg flera lockande alternativ att välja bland!

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

På Varbergs Stadshotell kan du och din käresta njuta av asiatiskt spa i sann österländsk anda. I denna asiatiska miljö, inspirerad av tusenåriga filosofier och traditioner, kan ni njuta av avkoppling och rekreation, aktivitetspass, en rad olika behandlingar samt bad och bastu. Chansen är stor att ni lämnar stadshotellets spaavdelning som helt nya människor!

Varbergs Kusthotell

Varbergs Kusthotell kan stoltsera med titeln Sveriges enda Thalassospa! Det som kännertecknar ett Thalassospa är dess havselement. Därför passar denna typ av spa utmärkt ihop med Varbergs Kusthotells historia, vilket är en av anledningarna till att man har valt att erbjuda just ett Thalassospa. Som spabesökare kan du och din kärlek se fram emot avslappnande behandlingar med saltvatten från Kattegatt, tång och mineraler!

Hotell Gästis

Med Hotell Gästis romantikpaket är det som upplagt för kärlek och kanske även lite erotik?! Med lite tid iväg från den vardagliga stressen och en god natts sömn kan ni ladda om batterierna och ingredienser som mousserande vin, choklad, rosor, massage och bad ger er hjälp att komma i romantisk stämning!

Golf i Varberg

Oavsett om golfen egentligen är ditt huvudsakliga mål med konferensen eller mer av en sekundär aktivitet, ges du i Varberg alla förutsättningar att förena nytta med nöje!

Varberg Västra Hotell & Restaurang och Varberg Östra Hotell & Restaurang

För den som önskar kombinera golf med möten erbjuder Varberg Västra Hotell & Restaurang möjligheten att göra just detta! Anläggningen ligger vid Varbergs Golfklubbs västra bana och förutom konferenslokaler utrustade med modern teknik finns här också en restaurang som överblickar det 18:e hålets green. Precis som inrättningens namn ger en vink om, står även hotellövernattning att få för längre vistelser och som hotellgäst bor du praktiskt taget på golfbanan! Även på golfklubbens östra bana hittar du ett hotell med restaurang, nämligen Varberg Östra Hotell & Restaurang. På klubben hittar nu naturligtvis även en komplett golfbutik med allt du behöver för att erövra greenerna!

Hotell Gästis

Ett annat alternativ för golfkonferens i Varberg är Hotell Gästis, som tillhandahåller olika golfpaket som bland annat innehåller övernattning och mat på hotellet samt greenfee på Varberg Golfklubbs bägge banor eller golfbanan tillhörande någon av Varbergs andra två golfklubbar: Hofgårds GK och Harabäckens GK.

Varbergs Kurort Kusthotell bilder