Den svenska västkusten bjuder på en av Nordens, kanske till och med världens vackraste naturmiljöer, med sina skärgårdar och sitt hav. Denna natursköna miljö passar förstås utmärkt för rofyllda, effektiva konferenser och möten!

Konferensanläggningar på västkusten

Konferens Västkusten - Mötesbranschen

Nya Älvsborgs Fästning

På Nya Älvsborgs Fästning ryms sju stycken modernt utrustade konferenslokaler varav maxkapaciteten för den största lokalen är 70 personer. Förutom det lite större rummet, Riddarhjelms sal, finns också flera mindre rum som gör sig bra som mötesrum för mindre sällskap! På fästningen, som är en av landets bäst bevarade fästningar, finns en historisk miljö som lämpar sig väl för kluriga, teambyggande lagaktiviteter. Mat och dryck ombesörjs av det flertal restauranger som ligger på fästningsområdet.

Smögens Hafvsbad

Med sina åtta moderna konferenslokaler med den teknisk utrustning man kan förvänta sig i moderna möteslokaler, i kombination med sitt havsnära läge, gör Smögens Hafvsbad till ett utmärkt val av plats för professionella möten! Dess största konferenslokaler, Hållösalarna med en maxkapacitet på 80 respektive 120 deltagare, kan öppnas upp för att tillsammans rymma 200 personer i biosittning. Anläggningen tillhandahåller konferenspaket innehållandes allt från temamiddagar och provning av lokala delikatesser till kräftsafari och femkamp.

VANN Spa Hotel & Konferens

Vann är en toppmodern anläggning med fem mötesrum av varierande storlek, där det största rummet hyser upp till 200 personer i biosittning. Man har också två konferenssalar med en maximal kapacitet på 250 respektive 300 personer i biosittning, samt mindre grupprum och styrelserum. Bland de spännande aktiviteter som kan erbjudas konferensgäster sticker räksafari och skaldjurssafari ut mest från mängden. Mer traditionella teambuildingaktiviteter som till exempel vandring, klättring och kajakpaddling finns också att tillgå. För den som är lite mer kulinariskt lagd erbjuds även matlagningsaktiviteter samt provningar av exempelvis vin, champagne, grappa och öl. Vann är en komplett konferensanläggning med spa, restaurang och hotell.

Marstrands Havshotell

 Konferens Västkusten - Marstrands HavshotellAv Marstrand Havshotells elva möteslokaler är Blå Salen och Vinden, som rymmer 250 personer vardera, de två största. Vinden är en högt belägen lokal som överblickar hamnen och Marstrandsön, och lämpar sig bra för till exempel konferensmiddagar. På havshotellets konferensanläggning erbjuds en rad olika aktiviteter, såväl inomhus som utomhus. Allt från fysiska aktiviteter och femkamp till segling, kulinariska upplevelser och sälsafari finns att välja bland! Marstrand Havshotell har klassificerats av Svenska Möten, vilket borgar för riktigt goda förutsättningar för lyckade konferenser och möten!

Torekov Hotell

Torekov Hotell är en av västkustens sydligare konferensanläggningar och av de fem konferenslokalerna tar den största endast 30 personer i skolsittning, men flera av lokalerna kan kombineras för att skapa en större lokal och det största alternativet rymmer då 106 personer i skolsittning. Förutom konferensmöjligheter bjuder hotellet på en rad olika aktivitetsmöjligheter såsom spa, träningspass, cykling, golf, matlagning och provningar av dryck, delikatesser och choklad, samt utflykter, teambyggande aktiviteter och mycket annat! En av hotellets specialiteter när det gäller konferenser är konferens med fokus på hälsa, där avkopplande och uppiggande aktiviteter blandas för att ge deltagarna en knuff mot ett mer hälsosamt liv.

Gullmarsstrand

Gullmarsstrand är en riktig veteran bland landets konferensanläggningar och har faktiskt arrangerat konferenser ända sedan år 1560! Anläggningen har ett havsnära läge och har tio ljust inredda konferenslokaler där de två största har en maxkapacitet på 150 respektive 170 deltagare. Flera av rummen är också anpassade för mindre grupper och på anläggningen finns mötes- och sällskapsrum som passar de flesta! Bland de aktiviteter som erbjuds återfinns GPS-orientering, vandring, båttur i skärgården samt havsbad. Med hotell och restaurang på ägorna finns alla möjligheter att sy ihop ett komplett konferenspaket på Gullmarsstrand!

TanumStrand

Vid Grebbestads strandkant ligger TanumStrand, en konferensanläggning med åtta konferensrum där eventhallen Skagerrak med sin kapacitet på upp till 800 personer är den klart största av dessa. För mindre sällskap finns även Udden att tillgå, en mysig sjöbod på bryggan med en maxkapacitet på 36 personer i biosittning. Bland de aktiviteter som erbjuds på TanumStrand finns kajakpladdling, hummerfiske, teambyggnade aktiviteter i vildmarken, femkamp och andra spännande aktiviteter!

Romantisk weekend på västkusten

Fredagsmys på Sankt Jörgen Park Resort

I Göteborg kan par som är sugna på lite romantik boka fredagsmys. Paketet är till för de som vill inleda helgen med lite mys på tu man hand och kärleksparet får bland annat tillgång till hotellet spalounge med bland annat pool, filmrum och utekälla. I paketet ingår också ett fredagsmysigt VIP-paket på rummet i form av chips och cola, tofflor och lån av badrock. Vill du kunna släppa vardagsstressen och hänge dig fullständigt åt din käresta är detta paketet för dig!